BODLO
Epizoda 2517. březen 2023

Poslechněte si podcast: Šlo to rychle. Kometa Kušej o začátcích v lize, problematické stravě, hubnutí, fotbalové škole v Drážďanech i Messim

Soupeři ve fotbalové lize poznávají jeho rychlost, přímočarost, drzost. Boleslavský útočník Vasil Kušej do ní vtrhnul s velkým elánem, rychle se adaptoval, v sedmi zápasech dal dva góly. „Určitě jich mohlo být víc, v klidu pět nebo šest. Ale jsem rád za každý gól a za to, že mám teď dva,“ vypráví Kušej v novém díle fotbalového podcastu Bodlo na serveru Sport.cz. Co se naučil v Dynamu Drážďany, kde působil od patnácti let? Jak těžké bylo ustát slávu coby nadějný teenager? Jak bojoval se stravou a váhou? Nejen o tom povídá dvaadvacetiletý fotbalista. 

36:49

BODLO

Vydává: Sport.cz

Hřiště, kopačky, míč a branky. Vše ze světa fotbalu.

Web

Epizoda 4223. leden 2024 43:38

Pivarník spoluřídí fotbal na Slovensku. Chceme víc hráčů v top ligách, Hamšík je persona, říká

Za pár dní bude mít za sebou první rok v pozici technického ředitele Slovenského fotbalového svazu. Roman Pivarník, jenž v minulosti coby trenér vedl například Olomouc, Bohemians, Plzeň nebo Zlín, má široký rank povinností. Dohlíží na všechny reprezentace, rozvoj akademií a dalších věcí. „Upgradovali jsme herní filozofii slovenských národních mužstev, jak chceme hrát. Máme pravidelné mítinky s trenéry a snažíme se, aby to dodržovali,“ říká Pivarník v novém díle fotbalového podcastu Bodlo na Sport.cz. 

Epizoda 4128. prosinec 2023 01:14:23

Když si mě sir Alex Ferguson spletl s masérem, spadla mi brada, vzpomíná Pařízek. Potkal se i s papežem

Sám o sobě říká, že není svatý, jako fotbalový teenager však zažil audienci ve Vatikánu u papeže Jana Pavla II. a nyní věří i v posmrtný život. Před třemi lety v covidové době přežil klinickou smrt. „Změnilo mě to ve všem,“ přiznává Oldřich Pařízek v dalším díle fotbalového podcastu Bodlo. Trenér gólmanů v Jablonci o svém životě vypráví hodně otevřeně. O obvinění ze znásilnění, jak ho zklamal manažer Manchesteru United sir Alex Ferguson, Antverpách, proč se nikdy nedostal do reprezentace či o terapii pomocí psaní. 

Epizoda 4026. prosinec 2023 01:07:53

Takové podmínky by vadily hráčům z krajského přeboru. Soukup o trénování Jemenu i rozmachu Saúdů

Vede reprezentaci, v jejíž zemi během aktuálního angažmá ani nebyl. Štace u fotbalové reprezentace Jemenu má pro českého trenéra Miroslava Soukupa mnoho specifik. Naplňuje ho především to, když vidí zápal jemenských hráčů. „Pojali jsme to tak, že chceme tým přebudovat, byť vím, že ho netvořím pro sebe, protože já za tři nebo čtyři roky Jemen trénovat určitě nebudu. Možná skončím už teď v lednu, ale chtěl jsem pro tu zemi udělat nějakou práci,“ říká Soukup v podcastu Bodlo na Sport.cz. Popisuje, s čím vším se potýká, vypráví o kvalifikaci o mistrovství světa, pozici trenéra v arabském světě nebo o rozmachu Saúdské Arábie. 

Epizoda 398. prosinec 2023 31:36

V noci fabrika, přes den fotbal. Zjistil jsem, jak těžko se vydělává, říká hvězda Olomouce

I nejlepší střelec fotbalové ligy Lukáš Juliš se v olomoucké kabině vyptával: „Vody, o čem budeš mluvit?“ Zajímavých témat se u Jana Vodháněla najde dost, má pestrý příběh. Když hrával v boleslavské juniorce, mezi tréninky chodil na šichty do tamní automobilky. Píchačky a třísměnný provoz. Dnes je z rychlého křídelníka eso rozjeté Sigmy, která se drží v elitní ligové šestce. V podcastu Bodlo na Sport.cz byla řeč i o sváteční stáži v Dortmundu, o půlroční rakouské epizodě či o snové nabídce ze zámoří, která zůstala nevyužitá.

Epizoda 3816. listopad 2023 38:31

Dukla ho stála víc, než čekal. Ve fotbale utratíte jakékoliv peníze, říká miliardář

Je to už víc než deset let, co protřelý byznysmen Petr Paukner udělal osudové rozhodnutí a stal se majitelem fotbalové Dukly. Klubové legendy a fanoušci mu jsou vděční, že slavnou značku zachránil, on ale říká: „Nepotřebuju slyšet pochvaly. V první řadě chci, aby tohle moje angažmá mělo smysl, což se zatím bohužel neděje.“ V podcastu Bodlo na Sport.cz mluví mimo jiné o tom, kolik už do druholigové Dukly investoval a jak dlouho by ji ještě mohl podporovat.

Epizoda 374. listopad 2023 22:44

Budu sportovní agent, ale na finance. Americký seriál vnukl sparťanovi originální nápad

Peníze jsou dobrý sluha, ale špatný pán, praví klasik. Neustále se o tom přesvědčuje i spousta sportovců. Host dalšího dílu podcastu Bodlo na Sport.cz věří, že by se našlo mnohem více odborníků, kteří se pohybují ve světě financí velmi dlouho. Uvědomil si však, že není moc lidí, kteří si prošli vrcholovým fotbalem, museli předčasně ukončit kariéru a mají i zkušenosti a vzdělání v oblasti financí. „Chtěl bych být něco jako sportovní agent, ale na finance,“ líčí bývalý obránce Roman Polom, co ho napadlo při sledování amerického komediálního seriálu Ballers.

Epizoda 3620. říjen 2023 42:13

Skalák o osudových křižovatkách, létě bez práce a štaci v Anglii: Fotbalem tam žijí i uklízečky

Když se mikrofony vypnuly, rozšafně poznamenal: „Klidně bych povídal třeba dvě hodiny.“ Proč ne, Jiří Skalák má o čem vyprávět. Kromě rodných Pardubic a nedalekých Sezemic prošel dalších osm klubů včetně anglického Brightonu a stihl 17 reprezentačních zápasů i mistrovství Evropy 2016. Ofenzivní univerzál v jednatřiceti zkouší přidat další zajímavou kapitolu v Českých Budějovicích, kam přišel uprostřed srpna. „V Dynamu jsem šťastný,“ říká v novém dílu podcastu Bodlo na Sport.cz.

Epizoda 354. říjen 2023 44:39

O práci v Betisu, rozdílném rozvoji mládeže i komunikaci s rodiči

Přes akademii fotbalové Slavie a zahraniční stáže se dostal do českých mládežnických reprezentací a nově do španělského Betisu. „Přišla nabídka, které si nesmírně vážím, líbí se mi filozofie klubu, která je od A-týmu až dolů úplně stejná. To je tak krásná věc,“ líčí v podcastu Bodlo na webu Sport.cz lékař a fyzioterapeut Filip Hrdlička.

Epizoda 3414. září 2023 39:44

Morous nejsem, jen se tak tvářím, říká Látal. Co mu zakázal slavný Lehmann?

V neděli jabloneckého kouče Radoslava Látala čeká jeho první Podještědské derby. Doma s Libercem se pokusí urvat první výhru zelenobílých v této sezoně. „Jako hráč jsem měl takové zápasy velmi rád,“ říká v dalším díle podcastu Bodlo. Mimo jiné zavzpomíná na památná derby v dresu Schalke s Dortmundem, legendárního gólmana Jense Lehmanna či prozradí, kam se chodí uklidňovat, když ho někdo naštve.     

Epizoda 3323. srpen 2023 27:25

Nový stadion? Jsme bohatá nevěsta, říká šéf Hradce. Přiznal, kdy trnul

Na novém a útulném stadionu, který se stal chloubou celého města, je denně, ale pořádně si ho ještě nevychutnal. Stále něco řeší, v aréně se odstraňují nedodělky. „Až bude vše doladěné, doufám, že budu mít chvilku čas na odpočinek. Možná si zapálím doutník a řeknu si, že tohle se povedlo,“ bilancuje v novém díle fotbalového podcastu Bodlo Richard Jukl, generální manažer fotbalového klubu z Hradce Králové.