Host Radiožurnálu Sport
29. červenec 2021

Poslechněte si podcast: Sledovat to byla naprostá pohádka, popisuje Kateřina Emmons úspěch českých střelců

Sportovní střelci Jiří Lipták a David Kostelecký podali ve finále trapu úžasný výkon a získali pro českou výpravu hned dvě medaile. David Kostelecký přidal ke zlatu z olympiády v Pekingu stříbro, Jiří Lipták na svých druhých hrách v kariéře zářil a zaslouženě dosáhl na zlato. „Vím, že si hrozně přáli, aby spolu jednou stříleli olympijské finále. Taky vím, že David přál Jirkovi, aby tu olympiádu jednou vyhrál,“ vysvětluje legenda české sportovní střelby Kateřina Emmons.

11:11

Host Radiožurnálu Sport

Vydává: Český rozhlas

Dopolední rozhovory s hosty ze sportovního prostředí, které nikde jinde neuslyšíte.

Web

24. listopad 2021 11:02

Pcheng Šuaj je v Pekingu a zdá se v pořádku. E-maily ale nejspíš píše někdo za ni, myslí si šéf WTA

Tenistka Pcheng Šuaj obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení a od té doby se neobjevila na veřejnosti. „Je skvělé, že víme, kde se nachází, ale příliš to celou situaci nemění. Nevíme, jestli ji někdo do něčeho nenutí. Přijde mi, že je to řízené,“ říká Steve Simon, který si v poslední době vyměnil s elitní tenistkou několik e-mailů. „Domnívám se, že je někdo píše za ni. Na něčem se asi domluvila s čínskou vládou,“ myslí si šéf WTA Tour.

20. září 2021 29:33

Hry v Tokiu: Náš závod spustili hodinu po tajfunu. Nebylo to dobré, ani bezpečné, říká triatlonistka

Hostem Radiožurnálu Sport je účastnice čtyř olympijských her a mnohonásobný mistryně české republiky v triatlonu Vendula Frintová. Dá se triatlonem uživit a koncentrovat se jen na závody a trénink? Na co se v tréninku nejvíce koncentruje? Proč odešla do zahraničí? A zlepšují se v Čechách podmínky pro trénink? Poslechněte si celý rozhovor!

19. srpen 2021 30:29

Petr Mikolanda: Mentální kouč dnes vstupuje velice důrazně do sportu. I díky tomu to hráči zvládnou

Všem klubům, kterými jsem prošel, za něco vděčím, konstatuje český fotbalový trenér, agend, expert a bývalý hráč Viktorie Žižkov a později i anglického klubu West Ham United Petr Mikolanda, který jako jediný český hráč šel z druhé české ligy rovnou do Premier League. „Měl jsem štěstí, že West Ham chtěl dvoumetrového vysokého útočníka,“ vzpomíná. Jak hodnotí českou fotbalovou ligu? A na kterou fotbalovou hvězdu vzpomíná nejraději, když hrál v Anglii?

8. srpen 2021 29:53

Šance je vždycky, ale bude to těžké, popisuje Jágr vyhlídky českých hokejistů před zimní olympiádou

V neděli 8. srpna skončila letní olympiáda v Tokiu a česká výprava si z Japonska odveze 11 medailí. „Bylo to zajímavé. Víme, jak ta olympiáda byl úspěšná. Chtěl bych pogratulovat našim sportovcům. Opravdu skvěle reprezentovali naši zemi,“ říká v Olympijském speciálu Radiožurnálu Sport hokejista Jaromír Jágr.

7. srpen 2021 05:08

Na hry v Londýně vzpomínám nejradši. Veslování tam mělo skvělou atmosféru, popisuje Mirka Knapková

„Tahle olympiáda byla určitě zvláštní. Sportovci to měli hodně náročné hlavně po psychické stránce. Těžko se připravuje v takových podmínkách,“ myslí si o hrách v Tokiu olympijská vítězka Mirka Topinková Knapková. „Absolvovala jsem čtyři olympiády, tak vím, jaký ten tlak je. Sportovci jsou připraveni na maximum, chtějí podat nejlepší výkon a perou se do posledních metrů,“ popisuje v Olympijském speciálu.

7. srpen 2021 20:06

Úspěch je se vůbec na hry dostat. Máme 20 kvalifikačních míst pro celý svět, říká střelkyně Mazurová

Sportovní střelkyně Nikola Mazurová v kvalifikaci třípolohové střelby z malorážky na hrách v Tokiu obsadila 24. místo. „Není to špatné, ale mělo to být určitě lepší,“ říká v Olympijském speciálu. „Probojovat se na druhou olympiádu za sebou není určitě v žádném sportu lehké, ale v našem je to extrémně složité,“ popisuje Nikola Mazurová. Její závody trvaly skoro tři hodiny. Je těžké se tak dlouho soustředit?„Tohle už je fakt mazec. Nejtěžší je držet hlavu tam, kde má být.“

7. srpen 2021 36:20

Páté místo Martina Vlacha a osmé místo Jana Kufa je historický úspěch, myslí si David Svoboda

Moderní pětibojaři Jan Kuf a Martin Vlach předvedli na hrách v Tokiu úžasný výkon. Oba se umístili v první desítce a Jan Kuf před závěrečnou disciplínou dokonce útočil na medaili. „Honza předvedl v parkuru úžasný výkon. Ve velmi těžké pozici to zvládl úplně skvěle. Má dar, že na koně působí klidně a pozitivně,“ popisuje David Svoboda. „Pětiboj je jeden z časově nejnáročnějších sportů. Je tam spousta logistických specifik, přejíždění, střídání sparingpartnerů a trenérů.“

6. srpen 2021 15:08

Bez diváků je člověk ochuzený o olympijskou atmosféru. Bylo to zvláštní, shodují se oštěpařky

V Tokiu se oštěpařkám moc nedařilo. Ani jedna z nich se nepostoupila z kvalifikace a z her žádnou medaili nepřivezly. „Na první pokus jsem byla připravená velmi dobře, ale udělala jsem malinký přešlap. Na 100 procent vím, že by mě ten hod katapultoval do finále,“ popisuje Nikola Ogrodníková. „Nechci se vymlouvat. Sezona pro mě byla těžší a s trenérem jsme se shodli, že jsem hodila blízko ke svému letošnímu maximum. Třetím pokusem jsem ale mohla zabrat,“ myslí si Gillarová.

6. srpen 2021 18:12

Atletika není v krizi. Má ale generační problém, popisuje bývala atletka Helena Fibingerová

„Oproti Riu se mi líbila začleněnost lidí. Skoro to hraničilo s fanatismem. Lidé stáli na křižovatkách s transparenty a mávali autobusům. Kalilo to trochu počasí,“ popisuje hry v Tokiu koulař Tomáš Staněk. Zatím to vypadá, že český výprava z olympijských her medaili v atletice nepřiveze. „Chtělo by to ještě jednu medaili. Atletika má sice generační problém, ale má našlápnuto a bude potřebovat trochu shovívavosti a času,“ myslí si Helena Fibingerová.

6. srpen 2021 02:23

Olympiádu jsem brala jako pátý Grand Slam. Finále je neskutečný úspěch, říká tenistka Vondroušová

Před olympiádou v Tokiu se hodně mluvilo o nominaci tenistek. Veřejnost se těžko srovnávala s tím, že místo Karolíny Muchové jela Markéta Vondroušová. „Před odjezdem to bylo všelijaké. Reakce nebyly hezké. Nejbližší mi říkali, ať jedu, že je to olympiáda a že si to mám užít. Nakonec jsem dobře udělala,“ popisuje Markéta Vondroušová. „Kdyby byly hry minulý rok, tak bych se tam dostala bez žebříčku, který jsem využila. Nakonec jsem udělala úspěch a je to úžasné,“ doplňuje.