Jiný hrníček
Epizoda 2914. listopad 2021

Poslechněte si podcast: Sexkoučka: Rozvoj intimních dovedností může zachránit vztah

Protože vztahy jsou důležité a v nich je velmi žádoucí intimní stránka, pozvali jsme si do podcastu Jiný hrníček sexuální koučku Julii Gaiu Poupětovou, která lidem pomáhá nejen zachránit vztah pomocí oživení postelových hrátek, ale také zájemce učí, jak být lepšími milenci a tím si zajistit i trvalejší partnerství.

42:15

Jiný hrníček

Vydává: Novinky.cz

Zajímavosti zachycené všemi redaktory serveru Novinky.cz, na které nezbyla vlastní škatulka.

Web

Epizoda 5519. červen 2022 21:34

Přelet nad kukaččím hnízdem ve 21. století: Elektrošoky jsou účinnější než léky

Deprese patří k nejčastějším duševním onemocněním a celosvětově se s ní potýká přibližně pět procent dospělé populace. Situace se s ohledem na období pandemie zhoršila i v Česku. Řešení je ale velmi jednoduché. Terapie elektrošoky. Ročně ji podstoupí milion lidí, je účinnější než léky a dnes je o ní řeč v podcastu Jiný hrníček.

Epizoda 545. červen 2022 15:12

Tragický osud chlapce z Lidic

Kdo byl Zdeněk Petřík? To nevěděl ani on sám. Rodiče nikdy nepoznal. Netušil, zda je Němec, Polák, anebo Čech. Skončil jako bezdomovec a zemřel tak, jak žil: nikým nechtěný, všemi opuštěný. Nešťastné lidické dítě, co ve skutečnosti nebylo lidickým dítětem. Jedna z mnoha obětí války.

Epizoda 5327. květen 2022 39:56

Atentát na Heydricha: Odvahu střídala krutost a smutný konec

Bylo 27. května 1942, půl jedenácté. Otevřený automobil v zatáčce zpomalil. Muž na chodníku odhodil kabát a zamířil na vůz samopal. Rány nevyšly. Řidič dupnul na brzdu, jeho spolujezdec se postavil a vytasil zbraň. Do mercedesu narazila mohutná bomba a vybuchla. Událost, ke které došlo přesně před 80 lety, se zapsala do historie jako atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Epizoda 5222. květen 2022 23:32

Alzheimerova nemoc se týká i čtyřicátníků

Alzheimerova nemoc je hlavní příčina demence, stojí zhruba za dvěma třetinami případů demence. V podcastu Jiný hrníček o této problematice hovoří ředitelka obecně prospěšné společnosti České alzheimerovské společnosti Martina Mátlová, která říká, že tato nemoc se týká i poměrně mladých lidí.

Epizoda 518. květen 2022 17:39

Václav Morávek: Vrahům šel naproti

„Věřím v Boha a ve své pistole!“ říkal. S pistolemi v rukou se ke svému Bohu také odebral. Jednadvacátého března uplynulo osmdesát let od chvíle, kdy v divoké přestřelce na pražském Prašném mostě padl Václav Morávek, jeden ze Tří králů českého odboje.

Epizoda 5024. duben 2022 25:35

Alergickou reakci na jídlo může vyvolat i fyzická námaha

Na alergie trpí podle SZÚ až čtvrtina populace. Alergoložka Jitka Petanová hovoří o samotném vzniku alergií i tom, co je může u člověka vyvolat.

Epizoda 4910. duben 2022 18:03

Život a smrt Jana Želivského

Letos v březnu uplynulo 600 let ode dne, kdy byl na Staroměstské radnici popraven kněz Jan Želivský. Charismatický řečník, při jehož kázání ženy omdlévaly. Idealista toužící po rovnosti všech lidí. Fanatický intrikán s patologickou touhou po moci.

Epizoda 4827. březen 2022 17:43

Za tajemstvím podzemí: Nacistická továrna Richard

Dusivou temnotou se nese zápach spálené nafty. Vlhkými kamennými stěnami otřásá vzdálené dunění sbíječek a rachot důlních vozíků plných kamení. Vedlejší chodbou prokmitnou paprsky baterek osvětlující průvod zubožených postav. Rozlehnou se netrpělivé pobídky nacistických dozorců: „Schnell! Schnell, du Schwein!“ Následuje chaos potyčky. Zuřivý psí štěkot. Staccato samopalu provázené jasnými záblesky. Výkřiky. Nářek. A pak už jen ticho.

Epizoda 4723. březen 2022 19:55

Leadership Zelenského je nejúčinnější zbraní, hodnotí bezpečnostní analytička Soukupová

Bezpečnostní analytiky frontální útok na Ukrajinu zaskočil, pomalý postup ruských vojsk je ale překvapivý. Zásadní roli hraje leadership prezidenta Zelenského a nasazení Ukrajinců, kteří odolávají i přes horší technickou vybavenost. Bezpečnostní analytička Kristina Soukupová v podcastu Jiný hrníček zhodnotila vývoj války na Ukrajině a reakci Západu.

Epizoda 4613. březen 2022 22:18

Každý stý Čech trpí epilepsií. Pohled na hodinky je při záchvatu klíčový

S epilepsií žije v Česku asi sto tisíc lidí a každý rok si tuto diagnózu nově vyslechne okolo pěti tisíc lidí. O tom, co život s epilepsií obnáší, hovoří ambasadorka projektů Společnosti E Alena Červenková.