Seriál Radiožurnálu Sport
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Kadlecovo fotbalový zeměpis? Přes Německo a Dánsko zpátky do dresu Sparty

Začít v české fotbalové lize, pak odejít do zahraničí, nakonec se vrátit zpátky domů a užít si závěr kariéry. Tak může pro mnohé hráče vypadat ideální fotbalový život. Častokrát se ale ten poslední krok - comeback do Česka - nevydaří. Právě na ty neúspěšné návraty se zaměřuje seriál Radiožurnálu Sport. Tentokrát o Václavu Kadlecovi.

02:18

Seriál Radiožurnálu Sport

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné seriály z vysílání Radiožurnálu Sport. Zajímavá témata, reportáže ze sportovních akcí i ohlédnutí do historie sportu.

Web

Včera 03:20

Z Ostravy pro úspěchy do Itálie a zpět. Kdy Jankulovskému vystavilo zranění stopku další kariéry?

Do zahraničí odcházel někdejší levý bek Marek Jankulovski z Ostravy v roce 2000. Mimo naši republiku působil jen v Itálii, kde vystřídal tři kluby - Neapol, Udine a AC Milán, se kterým vyhrál Ligu mistrů a získal taky titul v Serii A. To už ale bylo v době, kdy měl po operaci zkříženého vazu v koleni.

Před dvěma dny 02:37

„Návraty do Česka se mi docela povedly,“ směje se Horváth

„Návraty do Česka se mi docela povedly,“ pousmál se Horváth. V seriálu Radiožurnálu Sport se dozvíte, jak se mu po návratech z Istanbulu, Lisabonu nebo Japonska dařilo v Teplicích, Spartě nebo Plzni.

Před třemi dny 04:21

Z Itálie do Sparty a Českých Budějovic. Jaké byly návraty Poborského do české ligy?

V seriálu Radiožurnálu Sport se přesuneme o 22 let zpět, kdy tehdejší reprezentační opora Karel Poborský, pro mnohé možná překvapivě, po konci v Itálii podepsal smlouvu se Spartou. Co ho táhlo do Prahy a co za spor měl s trenérem Jaroslavem Hřebíkem? Jaké bylo jeho loučení s kariérou v Českých Budějovicích? Poslechněte si

Před čtyřmi dny 03:40

Hübschman: Čekatel na ligový gól, který se po skvělé kariéře v Šachtaru Doněck vrátil do Jablonce

V seriálu Radiožurnálu Sport se věnujeme slavným fotbalistům, kteří se dokázali po angažmá v zahraničí úspěšně vrátit zpět do české ligy. Z pohledu počtu zápasů asi nenajdeme moc vytíženějších hráčů než byl Tomáš Hübschman. Před deseti lety se reprezentační záložník vracel z Šachtaru Doněck jako osminásobný šampion ukrajinské ligy a také vítěz Pohár UEFA.

Před pěti dny 03:51

„Štístko“, který válel v Lens, Liverpoolu nebo Bordeaux, vybojoval titul i se Slavií

Kdekoli hrál, tam sbíral trofeje. A protože to Vladimír Šmicer dokázal kromě Lens, Liverpoolu, Bordeaux a prvního působení ve Slavii také po comebacku do pražského klubu, můžeme vicemistrovi Evropy z roku 1996 věnovat další díl seriálu Radiožurnálu Sport o úspěšných návratech slavných fotbalistů do české nejvyšší soutěže.

Před šesti dny 01:54

Tomáš Řepka: Bouřlivák, který se z Itálie a Anglie vrátil do Sparty a Českých Budějovic

V roce 1998 odešel ze Sparty do Fiorentiny. Za italský klub odehrál 89 zápasů. Od roku 2001 až do roku 2006 působil ve West Hamu. Pak se vrátil do Česka, kde oblékal dres Sparty a Českých Budějovic. V seriálu Radiožurnálu Sport dostává prostor bouřlivák Tomáš Řepka.

Před týdnem 03:15

Lafata: Člen ligových kanonýrů, který zářil v Jablonci a Spartě

Na Radiožurnálu Sport je ten správný čas pro pravidelný seriál, tentokrát o fotbalistech, kterým se dařilo v české lize i po návratu ze zahraničí. Platí to i pro bývalého reprezentačního útočníka Davida Lafatu, pro kterého byla cesta domů tak trochu vysvobozením. Mnohem lepší sezony měl totiž až poté, co se podruhé a definitivně vrátil do nejvyšší české soutěže. Nejprve do Jablonce a odtud pak do Sparty.

Před týdnem 04:06

Ostravský bůh na pět? Baroš. Co všechno udělal pro slezský klub a jak ho milovali fanoušci?

V seriálu Radiožurnálu Sport se zaměřujeme na hráče, kteří absolvovali zahraniční angažmá a po návratu do Čech váleli na ligových trávnících i v tuzemsku. A začínáme mužem, na kterého nedají dopustit fanoušci Baníku Ostrava, tedy Milanem Barošem. Vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem se do klubu svého srdce vrátil v kariéře hned třikrát, poprvé v roce 2013.

Před týdnem 02:32

Ondřej Palát v dresu New Jersey Devils. Dříč, který nezištně pomůže, když je potřeba

Jedním z tahounů New Jersey Devils je útočník Ondřej Palát, který v dresu Ďáblů rozehrál v Praze třetí sezonu. Jak si zvyká na systém pod novým trenérem. A proč v hlavním městě České republiky odehrál pouze jeden ze dvou duelů? Poslechněte si v seriálu Radiožurnálu Sport.