Seriál Radiožurnálu Sport
Před čtyřmi dny

Poslechněte si podcast: Druhý rok v Anaheimu a už je kapitánem. Ducks do nové sezony povede jako šéf Radko Gudas

Hokejista Radko Gudas se stal historicky pátým českým kapitánem některého z týmů zámořské NHL. Obránce Anaheimu Ducks a letošní mistr světa z Prahy naváže s céčkem na dresu na Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše, Roberta Holíka a Milana Hejduka.

01:32

Seriál Radiožurnálu Sport

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné seriály z vysílání Radiožurnálu Sport. Zajímavá témata, reportáže ze sportovních akcí i ohlédnutí do historie sportu.

Web

Dnes 02:32

Ondřej Palát v dresu New Jersey Devils. Dříč, který nezištně pomůže, když je potřeba

Jedním z tahounů New Jersey Devils je útočník Ondřej Palát, který v dresu Ďáblů rozehrál v Praze třetí sezonu. Jak si zvyká na systém pod novým trenérem. A proč v hlavním městě České republiky odehrál pouze jeden ze dvou duelů? Poslechněte si v seriálu Radiožurnálu Sport.

Včera 03:15

Uspěje Pastrňák v další sezoně s Bostonem a dokráčí konečně k zisku Stanley Cupu?

V seriálu Radiožurnálu Sport před startem hokejové NHL připomínáme výrazné české hráče, které čeká start zámořské soutěže. Mezi nimi je i útočník Bostonu Bruins David Pastrňák, který hrál NHL naposledy v květnu, kdy jeho tým už podruhé v řadě vyřadila z bojů o Stanley Cup Florida.

Před dvěma dny 02:37

Byl na odchodu, ale zůstává. Nečas nastoupí už do své osmé sezony za Carolinu

V seriálu Radiožurnálu Sport se tento týden věnujeme českým hráčům, kteří se chystají na novou sezónu NHL. Dnes to bude o dalším členovi týmu mistrů světa z Prahy, útočníkovi Martinu Nečasovi. Rodák z Nového Města na Moravě nastoupí už do své osmé sezony v dresu Caroliny Hurricanes. I když nebylo daleko od toho, aby v NHL v létě poprvé změnil působiště.

Před třemi dny 01:51

Hertl za sebou má stěhování ze San Jose do Vegas a vyhlíží novou, snad úspěšnější sezonu

Seriál Radiožurnálu sport v tomto týdnu patří českým hráčům v NHL, protože její nový ročník začne už v pátek 4. října v Praze utkáním Buffala s New Jersey. Tentokrát uslyšíte o borci, který je z aktivních českých hokejistů historicky druhým nejproduktivnějším hned za Davidem Pastrňákem. Je to Tomáš Hertl, který se těší na první kompletní sezonu v dresu Vegas Golden Knights.

Před pěti dny 02:01

Dostál jako opora národního týmu na světovém šampionátu se hlásí o šanci v Anaheimu

Start nového ročníku hokejové NHL se blíží. Už v pátek začne prestižní zámořská soutěž, a to v Praze soubojem New Jersey s Buffalem. My si proto celý týden v seriálu Radriožurnálu Sport připomínáme české hokejisty, kteří by v této sezoně mohli táhnout své týmy a dnes se zaměříme na Lukáše Dostála - brankáře, který letos národnímu týmu výrazně pomohl k zisku zlatých medailí na mistrovství světa.

Před šesti dny 01:39

Vrána se pokusí ve Washingtonu navázat na nejlepší roky kariéry. Prosadí se znovu v NHL?

Jakub Vrána se v nové sezoně pokusí o comeback do NHL v dresu Washingtonu Capitals, kde zažil dosud nejlepší roky kariéry. Jaké má dosud statistiky v nejprestižnější klubové soutěži? Poslechněte si v seriálu Radiožurnálu Sport.

Před týdnem 01:32

Šťastný gól Vávry na olympijském stadionu v Římě zařídil postup do semifinále Poháru UEFA

Fotbalisté pražské Slavie v roce 1996 vyřadili slavný AS Řím. Gól Jiřího Vávry znamenal postup mezi čtyři nejlepší týmy Poháru UEFA. „Byl to nejkrásnější moment kariéry,“ přiznal Vávra. A jak se důležitý gól zrodil? Co akci předcházelo? Poslechněte si v seriálu Radiožurnálu Sport.

Před týdnem 03:17

Nezapomenutelný souboj Slovanu Liberec proti AC Milán. Jak v roce 2002 válel tým trenéra Csaplára?

Na Radiožurnálu Sport se tento týden v pravidelném seriálu věnujeme největším úspěchům českých fotbalových klubů v evropských pohárech. V minulých dnech jsme zavzpomínali na památná vystoupení Sparty, Slavie nebo Plzně, nyní si připomeneme jedno z nejvýznamnějších utkání historie libereckého Slovanu. Ten totiž před 22 lety sahal po senzačním postupu do hlavní fáze Ligy mistrů přes AC Milán.

Před týdnem 02:43

Výhra nad Atléticem Madrid nebo Neapolí a spanilá jízda Plzně až do osmifinále Evropské ligy

České fotbalové týmy v minulé sezoně předvedly v evropských pohárech skvělé výkony - Sparta, Slavia i Plzeň výrazně vylepšovaly klubový koeficient. A zatím v tom pokračují i v aktuálním ročníku. V seriálu Radiožurnálu Sport se vracíme tento týden k českým úspěchům ve fotbalové Evropě. V sezoně 2012/2013 došla plzeňská Viktoria premiérově až do osmifinále Evropské ligy.