Seriál Radiožurnálu Sport
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Výhra pro dědečka, královna Wimbledonu a podpora rodiny. Jaký je Olympijský rok Markéty Vondroušové?

Markétu Vondroušovou krátce po oslavě pětadvacátých narozenin čeká obhajoba wimbledonského titulu. V časosběrném dokumentu Olympijský rok zmapoval reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil všechny významné okamžiky dosavadní kariéry české hráčky a zazní v něm také zmínka o pozitivním tenisovém fanatismu svěřenkyně kouče Jana Hernycha.

25:01

Seriál Radiožurnálu Sport

Vydává: Český rozhlas

Pravidelné seriály z vysílání Radiožurnálu Sport. Zajímavá témata, reportáže ze sportovních akcí i ohlédnutí do historie sportu.

Web

Včera 03:02

Úžasný zážitek, nádherné místo, popisuje trenér Perušiče a Schweinera hru pod Eiffelovou věží

Organizátoři pařížské olympiády poprvé v historii naplánovali slavnostní zahájení mimo hlavní stadion – plavbu jednotlivých výprav po řece Seině má přímo na břehu sledovat víc než půl milionu diváků. A rádi by u toho byli i plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner, protagonisté projektu Radiožurnálu Sport Olympijský rok.

Včera 01:12

Ruská jízda až do semifinále evropského šampionátu 2008

Kvůli rozpoutání války na Ukrajině byli ruští fotbalisté z kvalifikace na aktuální mistrovství Evropy vyloučení, v pravidelném seriálu Radiožurnálu Sport si připomenene jejich nejúspěšnější kontinentální šampionát v historii. Od rozpadu Sovětského svazu nezahrál ruský výběr lepší Euro než v roce 2008. Ostatní turnaje - před tím i potom - pro něj skončily už po základní skupině. Před 16 lety ale postoupili Rusové až do semifinále.

Včera 01:34

Euro 2008: Kolaps při zápase proti Turecku a konec na turnaji už po základní skupině

Stejně jako letos končila i v roce 2008 česká reprezentace základní skupinu na Euru proti Turecku. Zápas měla skvěle rozehraný, vedla v 62. minutě už 2:0 a mířila za postupem do čtvrtfinále. Pak se ale stalo něco nečekaného a po kolapsu a třech inkasovaných gólech se český tým musel s turnajem rozloučit.

Před dvěma dny 01:53

Snový debut Lafaty v reprezentačním dresu při kvalifikaci o Euro 2008

David Lafata je historicky nejlepším střelcem samostatné české ligy. Nastřílel v ní 198 gólů. A dostával i nominace do národního týmu, ve kterém zažil povedený debut. V kvalifikaci o Euro 2008 rozhodl brankami o vítězství 2:1 nad Walesem. „Tkaničky jsem si teda zavázal, ale nervózní jsem byl. Trenér řekl ať tam jdu a dám gól. Bylo to ale samozřejmě štěstí,“ vzpomínal na skvělý start v reprezentaci.

Před dvěma dny 02:49

Kdo trenérsky vedl českou tenistku?

Trenérů, kteří ovlivnili kariéru wimbledonské šampionky roku 2023, je celá řada, včetně nejbližších, kteří v necelých pěti letech přivedli Markétu Vondroušovou na kurt.

Před třemi dny 02:17

Výhra pro dědečka, královna Wimbledonu a podpora rodiny

Markétu Vondroušovou krátce po oslavě pětadvacátých narozenin čeká obhajoba wimbledonského titulu. V časosběrném dokumentu Olympijský rok zmapoval reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil všechny významné okamžiky dosavadní kariéry české hráčky a zazní v něm také zmínka o pozitivním tenisovém fanatismu svěřenkyně kouče Jana Hernycha.

Před třemi dny 01:57

Řecká cesta k triumfu na Euru 2004: Urputná obrana a zbraň v podobě standardních situací

Na turnaj v roce 2004 jelo jako outsider, vracelo se jako vítěz. Řecko překvapilo na kontinentálním šampionátu před dvaceti lety asi všechny. Se svým defenzivním stylem sice nenadchlo fanoušky, jenže to hráče po finálové výhře 1:0 nad domácím Portugalskem 1:0 asi moc nezajímalo

Před čtyřmi dny 01:57

Semifinálový kat z Řecka. Dellas v prodloužení pohřbil naděje Čechů na finále

S pokračujícím evropským šampionátem si připomínáme různé momenty z předchozích šampionátů. A tak se teď znovu podíváme na jedno z nejúspěšnějších mistrovství Evropy českých a československých reprezentantů. Rok 2004 přinesl zatím poslední velký úspěch, když Češi skončili třetí. Národní tým pod vedením kouče Brücknera v Portugalsku zářil a podle mnohých předváděl na turnaji vůbec nejlepší fotbal ze všech. Nakonec ale smolně vypadl v semifinále s pozdějším vítězem z Řecka.

Před čtyřmi dny 03:40

Podpora rodiny Markéty Vondroušové

Tenistka Markéta Vondroušová se vrátila na místo, na kterém získala zatím nejvíc sportovní slávy. Ve Wimbledonu se připravuje na vstup do travnatého grandslamu, který loni jako první nenasazená hráčka senzačně ovládla. Na rozdíl od minulého roku jí bude přímo v Londýně od začátku fandit i maminka, která i kvůli předchozímu nepovedenému finále v Paříži z roku 2019 největší úspěch dcery na vlastní oči neviděla.