Kuchařské čarování
25. červen 2024

Poslechněte si podcast: Sedm receptů pro letní dny

Kuchařské čarování Petra Stupky.

28:44

Kuchařské čarování

Vydává: Český rozhlas

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

Web

Před třemi dny 36:09

Tipy a inspirace na vaření s chřestem

Italské rizoto na tři různé způsoby, chřest s pomeranči i jahodami a také trochu inspirace z Rakouska nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Chřestová sezóna je totiž v plném proudu. A nebude chybět ani několik zážitků z chřestových slavností.

Před týdnem 35:06

Salátové variace

Kuchařské čarování Petra Stupky je tentokrát veskrze jarní. Hlavní roli bude hrát křehká listová zelenina upravená do podoby nejrůznějších salátů. K tomu přidáme tipy na všeliké zálivky a dresinky.

Před 2 týdny 31:01

Těstoviny a mnoho nápadů, jak s nimi čarovat v kuchyni

Těstoviny jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Probere něco z historie i současné trendy, nabídne známé i neznámé recepty a mnoho nápadů, jak snadno vyčarovat skvělou úpravu.

Před 3 týdny 28:12

Koření a kořenění a speciality z palačinek

Malý seriál o koření a kořenění otevře ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Pak připraví palačinky a z nich italskou specialitu na slaný způsob a také několik variací na téma palačinkový dort.

22. duben 2025 27:56

Jehněčí maso a využití vařených vajec po Velikonocích

Na jehněčí maso se ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. Probere, k čemu se hodí ta či ona část z jehněte, a nabídne inspiraci na jehněčí pečeni třikrát jinak – recept z Bretaně a Irska a svou oblíbenou rolovanou pečínku. K tomu přidá tipy, jak po Velikonocích využít vařená vajíčka.

15. duben 2025 26:29

Velikonoční klasika

Mazanec, sekaná, beránek, jehněčí a také velikonoční kapr a špenátový štrúdl. Recepty na velikonoční klasiku nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.

8. duben 2025 20:54

Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky

Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou všeliké jarní výhonky, kvítky, lístečky, dokonce i pupeny z různých stromů a keřů. Dnes už je vědecky doloženo, že silným a unikátním zdrojem jsou třeba lístky potočnice, kopřivy nebo popence. A v Kuchařském čarování s nimi budeme vařit.

1. duben 2025 27:29

Inspirace na lehké jarní menu

Salát z marinovaného lososa, kuře v kokosové omáčce a zelenině, jablíčko v županu a čokoládě. Inspiraci na lehké jarní menu nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. K tomu přidá sedm tipů, jak v kuchyni využít kopřivy.

25. březen 2025 35:53

Všeliké placky a placičky s rozličnými náplněmi

Bretaňské galety, indické čápátí, arménský lavaš, ale i obyčejné palačinky a oblíbené langoše... Recepty na všeliké placky a placičky s rozličnými náplněmi nabídne ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Nebudou chybět ani placky sladké, například tradiční císařský trhanec.

18. březen 2025 32:45

Postní ryby, herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba

Postní ryby, především sleď čili herink, jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Nabídne inspirace z velké rybí kuchařky Jindřicha Vaňhy, recept na dokonalý herinkšmaus a sladkost v podobě banánového chleba.