• Podcasty
  • Na férovku s Vavřincem Hradilkem
Na férovku s Vavřincem Hradilkem
2. červen 2022

Poslechněte si podcast: Sdruženář Tomáš Portyk: Výběr sportu byl víceméně jasný, protože táta i dědeček skákali na lyžích

Hostem čtvrteční talkshow Na férovku s Vavřincem Hradílkem je současně nejlepší český sdruženář a rodák z Lomnice nad Popelkou Tomáš Portyk. Jak probíhá letní příprava u sdruženářů? V čem pro něj před lety byla zlomová Olympiáda mládeže, kde získal zlatou medaili? Jakou úsměvnou a zároveň smutnou historku má z letošního startu v Pekingu? Poslechněte si celý rozhovor se sportovcem, který je v závodním kolotoči už od roku 2010!

30:03

Na férovku s Vavřincem Hradilkem

Vydává: Český rozhlas

Se svým hostem si povídá vodní slalomář, stříbrný medailista z LOH 2012 v Londýně a dvojnásobný mistr světa Vavřinec Hradilek.

Web

29. prosinec 2022 29:36

To nejlepší z talkshow Na férovku! Vavřinec Hradilek si povídal s horolezci, piloty i dobrodruhy

Každý čtvrtek mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne si ve studiu Radiožurnálu Sport povídal moderátor Vavřinec Hradilek se zajímavými osobnostmi sportovního světa. Poslechněte si výběr toho nejlepšího, co v jeho sportovní talkshow Na férovku tento rok zaznělo!

22. prosinec 2022 30:11

Kdy začít s otužováním? „Nejlépe dnes," radí předseda klubu otužilců Prokop a doporučuje prohlídku

Předseda klubu otužilců Tomáš Prokop si v pořadu Na férovku povídal s moderátorem Vavřincem Hradilkem. Povídali si nejen o 76. ročníku memoriálu Alfréda Nikodéma, amatérském otužování, ale i o ledovém muži Wimu Hofovi. Proč se lidé během covidu pustili zrovna do otužování? Je nová záliba už hodně komerční? Užijte si celý rozhovor.

15. prosinec 2022 26:49

Bobista David Bureš: První jízda byla něco šíleného

U moderátora Vavřince Hradilka se ve studiu Radiožurnálu Sport objevil bývalý ragbista David Bureš, který radikálně svůj sportovní život a před letošní zimní sezonou se přidal k bobistům. V pořadu Na férovku popsal jakou funkci ve čtyřbobu zastává. Co v rugby nezažil a je pro něj v bobu nového? To vše se dozvíte v rozhovoru, užijte si ho celý.

8. prosinec 2022 34:56

Na Dakaru vyhrává chladná hlava, říká pilot kamionu Tomeček a stále obdivuje Lopraisovo umění

Ve studiu Radiožurnálu Sport si moderátor pořadu Na férovku Vavřinec Hradilek povídal s automobilovým jezdcem a řidičem kamionu Tomášem Tomečkem. V poslední době se významně zapsal do historie dálkových závodů, když zvítězil na prestižním podniku Africa Eco Race jako sólojezdec. Jak se závodí bez navigátora a podpory? Proč si tak oblíbil závodní vozy Tatra? Nejen to zaznělo ve čtvrteční sportovní talkshow. Užijte si celý rozhovor.

1. prosinec 2022 31:54

Moderní pětibojař Martin Vlach: Od roku 2009 se závodí stále v jiném formátu. Některé změny nechápu

Pozvání do studia Radiožurnálu Sport přijal elitní český moderní pětibojař Martin Vlach. V pořadu Na férovku si s moderátorem Vavřincem Hradilkem povídal o úspěšné uplynulé sezoně, povedeném závodě v olympijském Tokiu nebo neustálých změnách, který tradiční sport provázejí. Student práv na Univerzitě Karlově přiblížil i tréninkové podmínky českých pětibojařů. Jaká disciplína mu dělá největší problémy? Užijte si celý rozhovor.

24. listopad 2022 34:29

Profesionálů moc nemáme, ale posouváme se, říká gólman florbalových vicemistrů světa Lukáš Bauer

Do studia Radiožurnálu Sport přijal pozvání florbalový brankář Lukáš Bauer. V pořadu Na férovku si s moderátorem Vavřincem Hradilkem povídali o nedávném mistrovství světa, kde florbalová reprezentace vybojovala stříbrné medaile, ale i o Bauerově nevšedním koníčku – stavění Lega. Jak vnímá pozici nejzkušenějšího hráče týmu? Věří, že by na nadcházejícím šampionátu mohl český výběr dojít až ke zlatým medailím? Užijte si celý rozhovor.

17. listopad 2022 31:36

Mám větší respekt, ale ne strach, říká skikrosařka Kučerová. V Rusku bylo po bojkotu závodů dusno

Moderátor stanice Radiožurnál Sport Vavřinec Hradilek přivítal ve svém pořadu Na férovku českou skikrosařku Nikol Kučerovou. V rozhovoru si povídali i o tom, proč bude podle třiatřicetileté reprezentantky stále náročnější věnovat se lyžování na ledovcích, ale také k bojkotu závodů v Rusku, když začala invaze na Ukrajinu. Kde se u Kučerové láme hranice mezi respektem a strachem? Užijte si celý rozhovor.

10. listopad 2022 31:34

Trik, který na světě ještě nikdo neodjel, popisuje svůj nový skok snowboardista Jakub Hroneš

Do studia Radiožurnálu Sport přijal pozvání snowboardista Jakub Hroneš. Osmnáctiletý rodák ze Špindlerova Mlýna, který má na svém kontě několik juniorských medailí ze světových i evropských závodů a byl i ve finále Světového poháru, prozradil moderátorovi pořadu Na férovku Vavřinci Hradilkovi, jaké jsou jeho sportovní sny.

3. listopad 2022 34:53

Alpský lyžař Kryštof Krýzl: Příprava na sezonu nebyla ideální, ale vše směřuji na mistrovství světa

Ve studiu Radiožurnálu Sport si v pořadu Na férovku povídají moderátor Vavřinec Hradilek a alpský lyžař Kryštof Krýzl. Jak se před nadcházející sezonou zimních sportů cítí borec, který má za sebou už přes dvě stě startů ve Světových pohárech a čtyři účasti pod olympijskými kruhy. Jak vzpomíná na začátky, kdy se učil lyžovat na pražské Ladronce? Myslí si, že bude jeho nástupcem Honza Zabystřan? Užijte si celý rozhovor se stálicí českého alpského lyžování.

29. říjen 2022 21:25

Byl jsem menší a tlustější dítě, vzpomíná na své začátky jeden z předních kickboxerů Petr Dvořáček

Do studia Radiožurnálu Sport přijal pozvání bronzový medailista ze Světových her a kickboxer Petr Dvořáček. V pořadu Na férovku s moderátorem Vavřincem Hradilkem probírali nejen to, jak se Dvořáček připravuje do ringu, ale jeho plánovaný přestup mezi profesionály. Užijte si celý rozhovor.