Hobby magazín speciál
10. červen 2023

Poslechněte si podcast: Sběratelka má kočárek i z roku 1860

Karla Kadečková z Břetislavi na Tachovsku se může pochlubit velkou sbírkou klasických kočárků. Nejstarší je dokonce až z roku 1860.

06:03

Hobby magazín speciál

Vydává: Český rozhlas

Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.

Web

Před čtyřmi dny 29:03

Dům historie Přešticka vystavuje sbírku Lega od ašského rekordmana

Zveme vás do Domu historie Přešticka v Přešticích na velkou výstavu s názvem Ašské kostičky II. Tam vystavuje rodina Balšánových část své sbírky stavebnic Lego.

Před týdnem 05:23

Přes 40 želv má na zahradě chovatel z Tachovska a přibývají další

Želví zahrada v Dubci se může pochlubit devíti druhy želv, celkem se jich tam pohybuje 42 kusů.

Před týdnem 26:02

Holubinka olivová je kvalitní jedlá houba, poroste až do listopadu

Jde o poměrně robustní a tvrdou holubinku s mírnou chutí a ovocným pachem. Nacházet holubinku olivovou můžeme od konce léta.

Před 2 týdny 03:53

Jana Vlková: Máslo s přídavkem čerstvých bylinek patří do mrazáku

Aby se vám bylinkové máslo nezkazilo, je potřeba ho zamrazit. Jinak totiž čerstvé rostliny v něm zplesniví. Taková je zkušenost autorky květinových kuchařek Jany Vlkové.

Před 2 týdny 30:42

Hortenzie jsou podle plzeňského zahradníka Přemysla Písaře dámičky, které potřebují spoustu péče

Kam se hortenzie hodí, jakou potřebují půdu, kdy je zastřihovat, jak velké mají květy a zabarvení, To vše se dozvíte v Hobby magazínu speciál.

Před 3 týdny 22:05

Je nejvyšší čas sklidit kotvičník zemní, aby nechytil plísně

Jak upozorňuje bylinkářka a farmářka Štěpánka Janoutová, chladné noci a ranní rosa kotvičníku neprospívají. Přispívají k napadení rostliny plísněmi.

2. září 2023 05:28

Žena mnoha řemesel. Maluje, vyřezává, šije a také plete z pedigu

Paní Jana Černá bydlí v domečku v Trpístech na severním Plzeňsku. Dům si opečovává a zdobí vlastními výtvory.

1. září 2023 32:37

Pěstování kanadských borůvek má svá pravidla

Nerostou a nerodí vám na zahradě kanadské borůvky? Plzeňský zahradník Přemysl Písař vysvětlí proč.

27. srpen 2023 05:13

Slunečnicová poupata chutnají podobně jako artyčoky

V kuchyni můžeme se slunečnicovými poupaty zacházet buď jako s artyčoky, nebo jako se zelenými fazolkami. Což si mnohokrát ověřila autorka květinových kuchařek Jana Vlková.

26. srpen 2023 24:14

Do houbových jídel přidává šéfkuchař Martin Havlík sůl, pepř, bílé víno a bylinky

Šéfkuchař Gourmet Clubu Bezejmenná a učitel odborných předmětů hotelové školy v Plzni na Borech Martin Havlík je vášnivým houbařem. Nasbírané přebytky zamrazuje, a to aniž by je před tím povařil.