- Podcasty
- Hobby magazín speciál

Poslechněte si podcast: Sběratelka má kočárek i z roku 1860
Karla Kadečková z Břetislavi na Tachovsku se může pochlubit velkou sbírkou klasických kočárků. Nejstarší je dokonce až z roku 1860.
Hobby magazín speciál
Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.
Dům historie Přešticka vystavuje sbírku Lega od ašského rekordmana
Zveme vás do Domu historie Přešticka v Přešticích na velkou výstavu s názvem Ašské kostičky II. Tam vystavuje rodina Balšánových část své sbírky stavebnic Lego.
Přes 40 želv má na zahradě chovatel z Tachovska a přibývají další
Želví zahrada v Dubci se může pochlubit devíti druhy želv, celkem se jich tam pohybuje 42 kusů.
Holubinka olivová je kvalitní jedlá houba, poroste až do listopadu
Jde o poměrně robustní a tvrdou holubinku s mírnou chutí a ovocným pachem. Nacházet holubinku olivovou můžeme od konce léta.
Jana Vlková: Máslo s přídavkem čerstvých bylinek patří do mrazáku
Aby se vám bylinkové máslo nezkazilo, je potřeba ho zamrazit. Jinak totiž čerstvé rostliny v něm zplesniví. Taková je zkušenost autorky květinových kuchařek Jany Vlkové.
Hortenzie jsou podle plzeňského zahradníka Přemysla Písaře dámičky, které potřebují spoustu péče
Kam se hortenzie hodí, jakou potřebují půdu, kdy je zastřihovat, jak velké mají květy a zabarvení, To vše se dozvíte v Hobby magazínu speciál.
Je nejvyšší čas sklidit kotvičník zemní, aby nechytil plísně
Jak upozorňuje bylinkářka a farmářka Štěpánka Janoutová, chladné noci a ranní rosa kotvičníku neprospívají. Přispívají k napadení rostliny plísněmi.
Žena mnoha řemesel. Maluje, vyřezává, šije a také plete z pedigu
Paní Jana Černá bydlí v domečku v Trpístech na severním Plzeňsku. Dům si opečovává a zdobí vlastními výtvory.
Pěstování kanadských borůvek má svá pravidla
Nerostou a nerodí vám na zahradě kanadské borůvky? Plzeňský zahradník Přemysl Písař vysvětlí proč.
Slunečnicová poupata chutnají podobně jako artyčoky
V kuchyni můžeme se slunečnicovými poupaty zacházet buď jako s artyčoky, nebo jako se zelenými fazolkami. Což si mnohokrát ověřila autorka květinových kuchařek Jana Vlková.
Do houbových jídel přidává šéfkuchař Martin Havlík sůl, pepř, bílé víno a bylinky
Šéfkuchař Gourmet Clubu Bezejmenná a učitel odborných předmětů hotelové školy v Plzni na Borech Martin Havlík je vášnivým houbařem. Nasbírané přebytky zamrazuje, a to aniž by je před tím povařil.