• Podcasty
  • S vůní tradice: Příběhy potravin
S vůní tradice: Příběhy potravin
1. listopad 2022

Poslechněte si podcast: S vůní tradice: Příběh vína. Jak poznat kvalitní burčák se sommeliérem Pavlem Wintrem

Co je to cechovní norma a na jaké potraviny se vztahuje?

04:23

S vůní tradice: Příběhy potravin

Vydává: Český rozhlas

Seriál o regionálních potravinách. S neotřelými recepty špičkových šéfkuchařů, tipy nutričních specialistů na pozitivní účinky každé potraviny pro vaše zdraví, radami zahradníků a chovatelů i zajímavými informacemi historika stravování. 

Web

Včera 04:31

S vůní tradice: Příběh divočáka. O kuchyňském zpracování s šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem

Jak s divočákem v kuchyni naložit? Co všechno si máme připravit a jak na přípravu paštiky ze zvěřiny?

Před dvěma dny 04:29

S vůní tradice: Příběh divočáka. Kdy se objevil na talíři předků s historikem Martinem Francem

Je pravdou, že zvěřina byla kdysi vyhrazena nejvyšším společenským vrstvám? Byl divočák okrasou aristokratické kuchyně? Jak je tomu dnes?

Před třemi dny 05:05

S vůní tradice: Příběh divočáka. O přípravě zvěřiny s kuchaři Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými

Se zelím nebo s šípkovou omáčkou? Hrabalovská otázka. A co je česká klasika? Dá se pojmout moderně a novátorsky?

Před pěti dny 03:41

S vůní tradice: Příběh divočáka. O zvěřině a našem zdraví s nutriční terapeutkou Václavou Kunovou

Má maso zvěřiny své pozitivní stránky? Obsahuje vitamíny? Má konzumace černé zvěřiny svá úskalí? Musí maso projít veterinární kontrolou než skončí na talíři?

Před šesti dny 04:10

S vůní tradice: Příběh divočáka. Kde si na něj dát pozor s Jiřím Janotou z Mysliveckého svazu

Jak se prase divoké popisuje mysliveckou mluvou? V jakých druzích lesů žije? Už jste ho někdy potkali? Je důvod obávat se setkání s tímto zvířetem?

Před týdnem 05:03

S vůní tradice: Příběh brambor. O jejich správném skladování se zahradníkem Tomášem Trejbalem

Jak brambory uskladnit tak, aby vydržely celou zimu? Kde děláme nejčastější chyby?

Před týdnem 04:35

S vůní tradice: Příběh brambor. O historii brambor s odborníkem na světovou kuchyni Martinem Francem

Jak souvisí brambory a jejich historie s Irskem? Věděli jste, že v pražské Hybernské ulici byla pěstírna brambor?

Před týdnem 04:27

S vůní tradice: Příběh brambor. Zajímavosti o bramborách se zahradníkem Tomášem Trejbalem

Víte například, kolik vážila největší brambora světa? Podívaly se brambory do vesmíru? Kolik pro ně existuje lidových názvů?

Před týdnem 03:52

S vůní tradice: Příběh brambor. Recept na vynikající bramborový štrůdl od šéfkuchaře Marka Fichtnera

Na sladký bramborový štrůdl se používají sladké brambory. Tento je ale slaný. Co je potřeba k jeho přípravě a jak postupovat?

Před týdnem 04:04

S vůní tradice: Příběh brambor. Příprava bramboráků podle krajů s šéfkuchařem Markem Fichtnerem

Kdy brambory vysazovat tak, aby nám nezmrzly? Jak na to, abychom na podzim sklízeli bohatou úrodu?