• Podcasty
  • S vůní tradice: Příběhy potravin
S vůní tradice: Příběhy potravin
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: S vůní tradice: Příběh brambor. Recept na vynikající bramborový štrůdl od šéfkuchaře Marka Fichtnera

Na sladký bramborový štrůdl se používají sladké brambory. Tento je ale slaný. Co je potřeba k jeho přípravě a jak postupovat?

03:52

S vůní tradice: Příběhy potravin

Vydává: Český rozhlas

Seriál o regionálních potravinách. S neotřelými recepty špičkových šéfkuchařů, tipy nutričních specialistů na pozitivní účinky každé potraviny pro vaše zdraví, radami zahradníků a chovatelů i zajímavými informacemi historika stravování. 

Web

Dnes 01:55

S vůní tradice: Příběh divočáka. O cechovních normách s Helenou Kavanovou z Potravinářské komory

Má maso zvěřiny své pozitivní stránky?

Včera 03:41

S vůní tradice: Příběh divočáka. Zvěřina a naše zdraví s nutriční terapeutkou Václavou Kunovou

Má maso zvěřiny své pozitivní stránky?

Před třemi dny 04:59

S vůní tradice: Příběh divočáka. Je se šípkovou omáčkou nejlepší? S Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými

Jak maso nejlépe připravit? Je pravda, že divočáka nakládají den předem do šípkové marmelády a špeku?

Před čtyřmi dny 04:40

S vůní tradice: Příběh divočáka. Rady šéfkuchaře Pavla Sapíka, jak připravovat maso

Jde o náročnou gastronomii? Jde o objevenou kuchyni? A co takový kančí pršut?

Před pěti dny 04:51

S vůní tradice: Příběh divočáka. O mysliveckém slovníku s Jiřím Janotou z Mysliveckého svazu

Jaké názvy používají myslivci v souvislosti s divokým prasetem?

Před šesti dny 04:31

S vůní tradice: Příběh divočáka. O kuchyňském zpracování s šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem

Jak s divočákem v kuchyni naložit? Co všechno si máme připravit a jak na přípravu paštiky ze zvěřiny?

Před týdnem 04:29

S vůní tradice: Příběh divočáka. Kdy se objevil na talíři předků s historikem Martinem Francem

Je pravdou, že zvěřina byla kdysi vyhrazena nejvyšším společenským vrstvám? Byl divočák okrasou aristokratické kuchyně? Jak je tomu dnes?

Před týdnem 05:05

S vůní tradice: Příběh divočáka. O přípravě zvěřiny s kuchaři Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými

Se zelím nebo s šípkovou omáčkou? Hrabalovská otázka. A co je česká klasika? Dá se pojmout moderně a novátorsky?

Před týdnem 03:41

S vůní tradice: Příběh divočáka. O zvěřině a našem zdraví s nutriční terapeutkou Václavou Kunovou

Má maso zvěřiny své pozitivní stránky? Obsahuje vitamíny? Má konzumace černé zvěřiny svá úskalí? Musí maso projít veterinární kontrolou než skončí na talíři?

Před týdnem 04:10

S vůní tradice: Příběh divočáka. Kde si na něj dát pozor s Jiřím Janotou z Mysliveckého svazu

Jak se prase divoké popisuje mysliveckou mluvou? V jakých druzích lesů žije? Už jste ho někdy potkali? Je důvod obávat se setkání s tímto zvířetem?