- Podcasty
- Kuchařské čarování

Poslechněte si podcast: Rybí polévka, pokrmy z hub a brambor a na závěr závin
Tradiční inspiraci pro všední i sváteční vaření nabízí kulinář Petr Stupka. Tentokrát se podělí o recept na rybí polévku z hráze rybníka Rožmberk, houbové a bramborové tipy a na závěr přidá štrúdl.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Vaření s kopřivami a klíčení čočky nebo fazolek, tedy příprava té nejčerstvější zeleniny
Blíží se jaro, a tak je tu předjarní Kuchařské čarování kulináře Petra Stupky. Bude se věnovat bylině, kterou bychom měli uctívat, ale přitom se jí vyhýbáme, tedy kopřivě. Dále poradí, jak si připravit nejčerstvější zeleninu neboli jak nechat naklíčit čočku nebo fazolky, a zbyde místo i na kus masa.
Lidové recepty z Doudlebska jako inspirace i pro dnešní vaření
Recepty a další zajímavosti z knihy Doudlebsko v kuchyni a u stolu, která má podtitul Lidová strava z jihu Čech, představí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
Postní Kuchařské čarování, tedy vaření bez masa, s výjimkou ryby
Postní pokrmy našich předků, dobře upravená ryba a něco sladkého nebude chybět v prvním postním Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka připomene třeba recept na pučálku.
Rozmanitá kuchařská inspirace ke končícímu masopustu
Recept na slanečkový salát, sladké tvarohové koblížky a další kuchařskou inspiraci nabízí v den končícího masopustu kulinář Petr Stupka. Na masopustní zvyky se zeptá i posluchačů.
Kuchařská inspirace k masopustu
Speciální silná polévka, uzeniny po bavorském způsobu, boží milosti, koblihy, tvarohová křupina. O jídlech, které se pojí s obdobím masopustu, mluví ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.
Dobroty z naklíčených semínek, nejzdravější a nejčerstvější zeleniny
Velice jednoduchý, univerzální, zdravý a přitom levný recept spočívá v klíčení malých a větších semínek. Je to nejčerstvější a nejzdravější zelenina, kterou si můžete dopřát. Jak získat klíčky a výhonky a jak je pak využít v kuchyni, vysvětluje ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
Dobroty z tradiční české zabijačky
Vřelý ovar, voňavý prejt, jitrnice, jelítka, tlačenka. Zabijačka je tématem posledního lednového Kuchařského čarování Petra Stupky. Recepty na tradiční dobroty doplní vzpomínky několika posluchačů.
Velezdravé Kuchařské čarování s kysaným zelím
Skvělým posilněním pro zimní období je kysané zelí, to věděli už naši předci. Jak s ním naložit v kuchyni a s čím ho kombinovat na talíři? Velezdravou inspiraci ve svém Kuchařském čarování nabízí kulinář Petr Stupka.
Polévky klasické, starodávné, z Česka, ale také z celého světa
Chlebová polévka, zelnice, japonský vývar z kořenové zeleniny, thajská omeletová, boršč... Na polévky se tentokrát ve svém Kuchařském čarování zaměřil kulinář Petr Stupka. Inspirujte se jeho vyprávěním o polévkách klasických, starodávných, českých, ale také z celého světa.
Guláš a jeho rozmanité variace
Gulášové je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Bude mluvit o rozmanitých variacích tohoto oblíbeného pokrmu. Víte, čím se liší paprikáš, perkelt a tokáň?