Kuchařské čarování
11. říjen 2022

Poslechněte si podcast: Rybí polévka, pokrmy z hub a brambor a na závěr závin

Tradiční inspiraci pro všední i sváteční vaření nabízí kulinář Petr Stupka. Tentokrát se podělí o recept na rybí polévku z hráze rybníka Rožmberk, houbové a bramborové tipy a na závěr přidá štrúdl.

33:44

Kuchařské čarování

Vydává: Český rozhlas

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

Web

Před šesti dny 34:25

Vaření s kopřivami a klíčení čočky nebo fazolek, tedy příprava té nejčerstvější zeleniny

Blíží se jaro, a tak je tu předjarní Kuchařské čarování kulináře Petra Stupky. Bude se věnovat bylině, kterou bychom měli uctívat, ale přitom se jí vyhýbáme, tedy kopřivě. Dále poradí, jak si připravit nejčerstvější zeleninu neboli jak nechat naklíčit čočku nebo fazolky, a zbyde místo i na kus masa.

Před týdnem 36:02

Lidové recepty z Doudlebska jako inspirace i pro dnešní vaření

Recepty a další zajímavosti z knihy Doudlebsko v kuchyni a u stolu, která má podtitul Lidová strava z jihu Čech, představí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.

Před 2 týdny 32:14

Postní Kuchařské čarování, tedy vaření bez masa, s výjimkou ryby

Postní pokrmy našich předků, dobře upravená ryba a něco sladkého nebude chybět v prvním postním Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka připomene třeba recept na pučálku.

Před 3 týdny 33:05

Rozmanitá kuchařská inspirace ke končícímu masopustu

Recept na slanečkový salát, sladké tvarohové koblížky a další kuchařskou inspiraci nabízí v den končícího masopustu kulinář Petr Stupka. Na masopustní zvyky se zeptá i posluchačů.

14. únor 2023 34:22

Kuchařská inspirace k masopustu

Speciální silná polévka, uzeniny po bavorském způsobu, boží milosti, koblihy, tvarohová křupina. O jídlech, které se pojí s obdobím masopustu, mluví ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.

7. únor 2023 35:37

Dobroty z naklíčených semínek, nejzdravější a nejčerstvější zeleniny

Velice jednoduchý, univerzální, zdravý a přitom levný recept spočívá v klíčení malých a větších semínek. Je to nejčerstvější a nejzdravější zelenina, kterou si můžete dopřát. Jak získat klíčky a výhonky a jak je pak využít v kuchyni, vysvětluje ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.

31. leden 2023 36:04

Dobroty z tradiční české zabijačky

Vřelý ovar, voňavý prejt, jitrnice, jelítka, tlačenka. Zabijačka je tématem posledního lednového Kuchařského čarování Petra Stupky. Recepty na tradiční dobroty doplní vzpomínky několika posluchačů.

26. leden 2023 33:29

Velezdravé Kuchařské čarování s kysaným zelím

Skvělým posilněním pro zimní období je kysané zelí, to věděli už naši předci. Jak s ním naložit v kuchyni a s čím ho kombinovat na talíři? Velezdravou inspiraci ve svém Kuchařském čarování nabízí kulinář Petr Stupka.

17. leden 2023 33:48

Polévky klasické, starodávné, z Česka, ale také z celého světa

Chlebová polévka, zelnice, japonský vývar z kořenové zeleniny, thajská omeletová, boršč... Na polévky se tentokrát ve svém Kuchařském čarování zaměřil kulinář Petr Stupka. Inspirujte se jeho vyprávěním o polévkách klasických, starodávných, českých, ale také z celého světa.

10. leden 2023 32:36

Guláš a jeho rozmanité variace

Gulášové je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Bude mluvit o rozmanitých variacích tohoto oblíbeného pokrmu. Víte, čím se liší paprikáš, perkelt a tokáň?