- Podcasty
- Seriál týdne
Poslechněte si podcast: Rolbaři a větvičkář
Jací jsou, muži, kteří se značnou měrou podílí na tom, aby trať pro tisíce běžkařů byla perfektně připravená? Pustí někdy rolbař Martin někoho do kabiny své rolby?
Seriál týdne
Každý týden pro vás chystáme seriál na zajímavé téma, které se váže k ročnímu období, významnému výročí, aktuální situaci, tradicím a svátkům a také místům v našem kraji. Poslouchejte každý všední den po 10. hodině v Dopoledni pod Ještědem.
Cuketová vomáčka z Českého ráje
Cuketa ochucená karamelizovanou cibulkou a kořením, to je základ další oceněné regionální potraviny Libereckého kraje.
Liberecký slaný karamel
Za další regionální potravinou Libereckého kraje se vydáme do Liberce, do zmrzlinářství, kde se vyrábí slaný karamel.
Tlačenka světlá z Mimoně
V seriálu týdne o oceněných regionálních potravinách Libereckého kraje zbývá poslední kategorie, masné výrobky tepelně opracované, ve které zvítězila světlá tlačenka z Mimoně. A tak se vydáme na jatka.
Andělský mošt z Frýdlantska
V seriálu týdne pokračujeme v představování nových držitelů značky regionální potravina Libereckého kraje.
Český pařený sýr
Tentokrát představíme český pařený sýr, který se vyrábí v Liberci a další čtyři roky může nést značku Regionální potravina Libereckého kraje.
Bezlepkový mrkvánek z Jablonného v Podještědí
Jedním z mnoha požadavků na vítěznou regionální potravinu je jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí. A vítězný mrkvánek jedinečný je.
Učňovské vepřové maso z Frýdlantu
Za dalším oceněným výrobkem vás vezmeme do Frýdlantu, kde, jak název napovídá, na Střední škole hospodářské a lesnické vyrábějí polokonzervu Učňovské vepřové maso.
Tvarožník z libereckého DOKu
Další oceněnou regionální potravinu Libereckého kraje je koláč tvarožník. Vydáme se za ním do liberecké kavárny, pekárny a pražírny DOK.
Kozí mléko z Nového Dvora
V seriálu týdne se věnujeme vítězným regionálním potravinám Libereckého kraje. Zavedeme vás do Nového Dvora na Českolipsku, odkud pochází oceněné kozí mléko.
Kdo a o co soutěží
Ocenění je určené regionální chovatelům, pěstitelům a výrobcům potravin. Co musí splňovat a jaká jsou pravidla soutěže, se redaktor Jaroslav Hoření vydal zjistit na farmářský trh.