Řetězák
Epizoda 127. březen 2024

Poslechněte si podcast: Startuje Řetězák. Váš průvodce světem nepravd z řetězových mailů a temných zákoutí internetu

V Řetězáku bude Tony Havlík (segment) pravidelně věnovat pozornost tématům, které se objevují v řetězových mailech a temných zákoutích internetu. Nový díl bude vycházet vždy před víkendem, kdy nejčastěji dochází k výměnám názorů v rámci celých rodin a generací. Argumenty dostanete naservírované ve stručné a srozumitelné formě. První díl vychází 28. března také ve formě videa na serveru Novinky.cz

00:53

Řetězák

Vydává: Novinky.cz

Řetězák vás před víkendem vyzbrojí argumenty, které se u rodinného oběda můžou hodit. Tony Havlík si bere na paškál témata šířící se řetězovými maily a dezinformačními skupinami na sociálních sítích. Řetězák vychází také jako video na serveru Novinky.cz.

Web

Epizoda 4Včera 07:36

#003 Blokují soudy a úřady, doklady se neprokazují. Za nebezpečnou sektou stojí ukřivděný podnikatel

Možná jste ta obskurní videa také viděli. Vznikají většinou u soudů, na úřadech či během silniční kontroly. Jejich autoři tvrdí, že Česká republika neexistuje a je jenom soukromou firmou s ručením omezeným. Bohužel nejde o legraci, ale o poměrně nebezpečnou skupinu, která si bere za příklad podobné extremistické spolky ze zahraničí. Říkají si Společenství legitimních věřitelů a právě o nich je nový díl Řetězáku. S videem vychází Řetězák na Novinkách.

Epizoda 3Před 2 týdny 06:53

#002 Že za komunistů bylo líp? Sázka na nostalgii, data hovoří jasně

Je to formulka, kterou slyšel už asi každý z nás: „Za komunistů bylo líp“. Právě tato strohá věta je součástí několik let staré prezentace, která se často a pravidelně objevuje jako příloha řetězových mailů. Ačkoliv se její autor označuje jako antikomunista, podle vyznění samotné prezentace to vypadá spíš na pravý opak. Druhý díl pořadu Řetězák se věnuje odvážným tvrzením, která však se skutečností často nemají pranic společného. Moderuje Tony Havlík, vyrobily Novinky.cz, kde najdete ke každému dílu i video.

Epizoda 228. březen 2024 05:27

#001 Žába na obalech z mužů ženy neudělá. Tajný plán je snůška nesmyslů, máme vysvětlení

Pokud budete trochu hledat, logo žáby najdete na některém výrobku během chvíle. Objevuje se na čokoládách, jogurtech nebo banánech a podle některých symbolizují organizaci napojenou na miliardáře Billa Gatese. Ten takto prý označuje výrobky, kterými systematicky tráví lidstvo. Jenomže to je lež, která se často šíří řetězovými maily. V prvním díle Řetězáku vysvětlíme, co logo doopravdy značí a uvedeme věci na pravou míru. Moderuje Tony Havlík, vyrobily Novinky.cz, kde najdete ke každému dílu i video.