Interview Martina Kováře
17. srpen 2020

Poslechněte si podcast: Rektor UK Tomáš Zima: K návratu roušek jsem skeptičtější, nevím, co se za zbylých třináct dní stane. Tento vir tady bude nadále a představa, že budeme na věky věků nosit roušky, je trochu scestná

20:59

Interview Martina Kováře

Vydává: Rádio ZET

Rozhovor na aktuální téma. Na Rádiu ZET.

Web

23. červen 2023 20:44

Už od školky jsem chtěl být ekonom, ostatní děti měli hračky, já chtěl kravatu a kufřík, říká Štěpán Křeček

22. červen 2023 20:00

V Česku mají univerzity vysokou míru autonomie, říká Michal Zima

21. červen 2023 19:37

Japanolog Roman Kodet: Seppuku je fenomén, který do určité míry existuje až do moderního Japonska

„Seppuku byla ostatními samuraji považována na stejné úrovni, jako kdybyste sami zahynuli v bitvě. Byla chápána statečně, důstojně, ta smrt byla velmi bolestivá. Museli jste prokázat velkou kuráž,“ říká japanolog a historik Roman Kodet, který byl hostem Interview Martina Kováře RádiaZET.

20. červen 2023 20:18

Musíme být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, říká přednosta Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky Tomáš Zima

„Na Ústavu si nemůžeme dovolit před prázdniny zavřít, musíme zajištovat služby pro Všeobecnou fakultní nemocnici a další zařízení v Praze, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. A ani během toho léta není dramatický pokles pacientů, možná během svátků v červenci v odběrovém centru, ale to ani nepoznáte,“ říká lékař, biochemik a emeritní rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. Ten byl hostem Interview Martina Kováře RádiaZET.

19. červen 2023 19:53

Transakční ekonom Radim Dohnal: Myslím, že klesající trend ceny elektřiny bude pokračovat

Jak to podle transakčního ekonoma Radima Dohnala bude v následujících měsících a v následujícím roce s cenami elektřiny? „Poslední tři týdny jsme viděli, že ten klesající trend byl zlomen. Hlavně plyn a elektřina u toho dna silně posílili. Myslím, že ten klesající trend – nebo ne tolik rostoucí – bude pokračovat,“ říká ekonom Radim Dohnal, který byl hostem Interview Martina Kováře na RádiuZET.

16. červen 2023 19:37

Performerka Eliška Brtnická: Festivalem Fun Fatale jsme chtěly podpořit tvůrkyně ve fyzicky náročném odvětví

Performerka a choreografka Eliška Brtnická je zároveň dramaturgyní festivalu Fun Fatale. „Založily jsme ho před 12 lety s kolegyněmi, říkaly jsme si, že chceme udělat festival jen pro ženy. Chtěly jsme podpořit ženy, které se tomu věnují, protože je to fyzicky náročná práce a nejde to dělat do důchodu. Je fajn podpořit tvůrkyně ve fyzicky náročném odvětví, zveme ženy i ze zahraničí i z Česka,“ říká performerka Eliška Brtnická, která byla hostem RádiaZET.

15. červen 2023 20:46

Senátor Třetina /TOP 09/: Země, která napadne jinou zemi, by se neměla účastnit olympiády

Senátor Tomáš Třetina, člen TOP 09, opakovaně komentoval účast ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách v Paříži příští rok. „Myslím si, že by válčící země, která napadne druhou jinou zemi, prostě neměla být účastná na olympiádě. Rusko a Bělorusko na olympijské hry nepatří. V této chvíli by země měly být vyloučeny z kvalifikací a dalších soutěží, tedy z mistrovství světa, Evropy a tak dále,“ říká senátor Tomáš Třetina, který byl hostem Interview Martina Kováře.

14. červen 2023 19:57

Michal Šnobr: Každý z nás vychází z jiné startovací čáry, je těžké říct, jaká bude cena elektřiny na podzim

Minoritní akcionář ČEZ Michal Šnobr hned v úvodu odpovídal na dotazy posluchačů, jak se bude vyvíjet cena elektřiny na podzim. „Není na to úplně jednoduchá odpověď, každý z nás vychází z jiné startovací čáry. Ještě v tomto okamžiku mohou být spotřebitelé – jak firmy, tak domácnosti – kteří mají zafixovanou elektřinu z minulosti poměrně levně. Opačně tu s jistotou jsou spotřebitelé, kteří mají zafixované vysoké ceny,“ říká Michal Šnobr, který byl hostem Interview Martina Kováře.

13. červen 2023 20:47

Neurochirurg David Netuka: Nejdůležitější slovo je tým

„V pondělí jsem například dělal dvě operace mozku. U pacienta ale nejsem od začátku, nejdůležitější slovo je tým. A pokud tým funguje, tak je to tak, že někdo z mladších kolegů udělá začátek, přípravu. Například odklopení kosti – otevření lebky. Pak přicházím já a na konci je tam zas ten mladší kolega, který získává zkušenosti třeba i během výkonu,“ říká neurochirurg David Netuka, který byl hostem Interview Martina Kováře.

12. červen 2023 20:03

Politický marketér Jaroslav Poláček: Prezident Pavel obdivuhodně vybruslil z první politické krize

Měl by podle politického marketéra Jaroslava Poláčka jít projekt SPOLU do evropských voleb společně? „Mě jako voliče by to hrozně bavilo, ty polemiky mezi Luďkem Niedermayerem a Sašou Vondrou, kteří si vyměňují názory na různých serverech. Ty polemiky jsou zároveň ale hrozně chytře vyargumentované a patří do politické diskuze. Myslím, že pokud mám někde nějakou značku, tak v půlce trasy vysvětlovat, že ta značka není a že to jsou třeba tři svébytné strany, to z hlediska komunikace považuji za komplikaci,“ říká politický marketér Jaroslav Poláček, který byl hostem Interview Martina Kováře.