Seriál týdne pod Ještědem
19. prosinec 2022

Poslechněte si podcast: Regionální vánoční zvyky Horní Lužice

Redaktor Petr Kumpfe vyrazil do příhraniční obce Hirschfelde, která je části Žitavy, a na regionální vánoční zvyky se ptal specialistky na regionální potraviny, paní Anji Nixdorf Munkwitz.

02:44

Seriál týdne pod Ještědem

Vydává: Český rozhlas

Každý týden pro vás chystáme seriál na zajímavé téma, které se váže k ročnímu období, významnému výročí, aktuální situaci, tradicím a svátkům a také místům v Libereckém kraji. Poslouchejte každý všední den po 10. hodině v Dopoledni pod Ještědem.

Web

Před třemi dny 01:28

Co je wellness

Doktorka Jitka Ferbrová z resortu Tree of Life Lázní Bělohrad objasní rozdíl mezi lázeňskou péčí a wellness.

Před čtyřmi dny 01:58

Lázeňské procedury a plánování

Doktorka Jitka Ferbrová z resortu Tree of Life Lázní Bělohrad vysvětlí, jaké procedury lázně poskytují a co je důležité při jejich plánování.

Před pěti dny 01:56

Průběh lázeňského pobytu a jak pokračovat doma

Doktorka Jitka Ferbrová z resortu Tree of Life Lázní Bělohrad prozradí, co se děje během lázeňského pobytu a poradí, jak pokračovat doma.

Před šesti dny 02:10

Vstupní prohlídka a léčba

Doktorka Jitka Ferbrová z resortu Tree of Life Lázní Bělohrad popíše vstupní prohlídku i průběh léčby.

Před týdnem 02:31

Kdo má nárok na lázeňskou péče

Doktorka Jitka Ferbrová z resortu Tree of Life Lázní Bělohrad vysvětlí, kdo má nárok na lázeňskou péči a jaký je rozdíl mezi hrazenou a samopláteckou péčí.

Před 2 týdny 02:09

Recept na škvarkovou pomazánku jako bonus

Veselá zabijačková historka a jako bonus recept na škvarkovou pomazánku.

Před 2 týdny 01:59

V kuchyni řeznického mistra

Řezníci se musejí řídit určitými pravidly, přesto se snaží tradici co nejvíce přibližovat, jak se Jiří Kokmotos dozvěděl od řeznického mistra, pana Petra.

Před 2 týdny 03:02

Předávání řemesla

jak se liší zabijačky v dřívějších dobách od těch současných, a jak se mezi řezníky toto řemeslo předává?

Před 2 týdny 02:53

Historie a tradice zabijaček

Jaká je historie zabijaček, proč se ty domácí konají hlavně v zimním období a jaké úkony se na zahájení zabíjačky dělají, se ptal kolega Jiří Kokmotos.

Před 3 týdny 02:48

Kolíbač a kolíbkování aneb Jak vznikají jitrnice a jelítka

Jak vznikají jitrnice, jelítka nebo tlačenky, se přímo za mistry řeznickými vydala zjistit redaktorka Slávka Brádlová.