Speciál Radiožurnálu
19. prosinec 2022

Poslechněte si podcast: Ranní porada ve firmě

Ministerstvo vnitra Karla Diviše původně odmítlo zaregistrovat, Ústavní soud ale toto rozhodnutí zrušil. Ve svém volebním programu usiluje o kvalitní školství, prosperitu regionů, e-armádu a high-texh obranu vlasti a mluví také o hrdosti. Jan Pokorný se vydal za Karlem Divišem do firmy, kteru spoluzakládal a kde ho čeká ranní porada. Následovat bude oběd u rodičů, natáčení podcastu a v 15:00 rozhovor. Sledujte celý den s kandidátem.

03:01

Speciál Radiožurnálu

Vydává: Český rozhlas

Speciální vysílání k různým událostem. Komplexní pohled na aktuální témata, politické debaty i přenos přímo z místa dění.

Web

1. březen 2024 26:35

Česká ekonomika se nejlépe ze zemí střední Evropy integrovala do společného trhu EU, tvrdí ekonomka

Jaká je role Evropské unie v nynějším rozkolísaném světě? Proč jsme ještě nezavedli euro? A máme ho mít? Kde se bere pocit, že za všechno může Brusel? A je to skutečně jen pocit? Co jsme za uplynulých 20 let z Unie získali a co jsme jí dali? Poslechněte si Speciál Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus.

19. leden 2024 54:09

Slova mohou zraňovat, upozorňuje psycholog Vymětal. Připomínání a rituály mají smysl, dodává

Uběhne měsíc od tragédie na FF UK v Praze. Bolest a zoufalství přetrvávají. Zůstávají také některé otázky, další se objevují. S maximální ohleduplností k pozůstalým a zraněným, s velkým respektem k těm, kteří při zásahu proti vrahovi nasazovali své zdraví a život, jsme připravili Speciál Radiožurnálu a ČRo Plus. Naším cílem není prohlubovat smutek, ale nabídnout relevantní názory na řešení témat, která se od 21. prosinci loňského roku objevila ve veřejném prostoru.

1. leden 2024 02:17

Komentář Petra Hartmana k novoročnímu projevu prezidenta Pavla

Komentář Petra Hartmana k novoročnímu projevu prezidenta Pavla

1. leden 2024 02:39

Petr Hartman komentuje první reakce politiků na prezidentovu řeč

Petr Hartman komentuje první reakce politiků na prezidentovu řeč

1. leden 2024 11:41

První reakce Aleny Schillerové (ANO) a Ivana Bartoše (Piráti)

První reakce Aleny Schillerové (ANO) a Ivana Bartoše (Piráti)

1. leden 2024 12:43

Novoroční projev prezidenta Petra Pavla

Prezident Petr Pavel ve svém prvním novoročním projevu zmínil ekonomické výzvy, zhodnotil stav domácí politiky a připomněl výročí vstupu Česka do EU a NATO. Poslechněte si celou řeč.

22. prosinec 2023 53:46

Speciál Radiožurnálu: Nyní potřebujeme pietu, zdrženlivost a soudržnost, vyzval prezident i ministr

Ve čtvrtek 21.12. se na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy odehrála nejtragičtější střelba v historii České republiky. O život přišlo 14 lidí, další jsou raněni a hospitalizováni. Co vypověděla studentka, která střelbu zažila? Jak bude dál postupovat univerzita, policie nebo ministerstva? Poslechněte si speciální vysílání Českého rozhlasu.

6. listopad 2023 55:04

S Hamásem nelze dohodnout dvoustátní řešení, jeho cílem je Izrael zlikvidovat, míní politoložka

Od masakru hnutí Hamás v Izraeli uběhl měsíc. Vyznačoval se nebývalou brutalitou, krvelačností a zastihl Izraelce nepříliš připravené. Žádný konflikt na planetě není tak mnohovrstevnatý a komplikovaný. Kdo má největší moc ovlivnit vývoj konfliktu? Jaká je role OSN? A jaké je veřejné mínění Izraelců? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus.

16. říjen 2023 25:49

Největší mobilizace voličů v moderních polských dějinách, komentuje polský novinář

Kdo bude vládnout Polsku v dalších čtyřech letech? Čekají naše severní sousedy zásadní změny? Jak se promítnou výsledky polských voleb do vztahů s Českem, s Ukrajinou nebo z EU? A jak probíhalo související referendum, mimo jiné o unijní migrační dohodě? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu.

2. říjen 2023 49:48

Co výsledek voleb vypovídá o současném Slovensku? Poslechněte si povolební Speciál!

Na Slovensku proběhly předčasné parlamentí volby. O hlasy voličů usilovalo 25 politických subjektů. Zvítězila strana Směr - SD, kterou vede trojnásobný premiér Robert Fico. Radiožurnál a Český rozhlas Plus nabízí komentovaný souhrn voleb. Poslechněte si Speciál Jana Pokorného!