• Podcasty
  • Neurazitelný podcast | Večery na FF UK
Neurazitelný podcast | Večery na FF UK
Epizoda 256. září 2021

Poslechněte si podcast: Radvan Bahbouh - Pozitivní emoce a jak je pěstovat

Psycholog, terapeut a spisovatel Radvan Bahbouh a jeho přednáška “Pozitivní emoce a jak je pěstovat” o radostech protékajících mezi prsty, negativních průvanech a tvářích, které fakt nechcete potkat…  :-)

"Pozitivní emoce rozšiřují to, co jsme schopni vidět – rozšiřují náš svět…“ – Radvan Bahbouh

**PODPOŘTE NÁŠ PODCAST A STAŇTE SE NEURAZITELNÝMI VIPATRONY ZDE:**https://patreon.com/neurazitelny

VIDEO VERZE PŘEDNÁŠKY: https://www.youtube.com/watch?v=CC9nQoJzFOM

CITÁTY Z PŘEDNÁŠKY A NEURAZITELNY NEWSLETTER (abyste se o všem dozvěděli jako první a mohli být u toho příště třeba s námi :-)): https://neurazitelny.cz

POSLOUCHEJTE TAKÉ NÁŠ ROZHOVOROVÝ PODCAST "Stůl pro tři": https://anchor.fm/stulprotri

V přednášce Radvana Bahbouha o pozitivních emocích zjistíte například:

– Proč nám příroda nadělila šest základních negativních emocí a jen jedinou pozitivní? – 16:17

– Na co by člověk měl být vždycky hrdý, jakkoli se to ostatním nebude líbit? – 44:06

– Proč byste se nikdy neměli lidí ptát, zda jsou šťastní (a zvláště ne těch šťastných)? – 1:14:37

– Jak si za všech okolností udržet motivaci a disciplínu, když o něco usilujeme? – 1:25:11

Sledujte nás na sociálních sítích:

YouTube: https://www.youtube.com/Neurazitelnycz

Facebook: https://www.facebook.com/neurazitelny

Instagram: https://www.instagram.com/neurazitelny.cz/

Twitter: https://twitter.com/Neurazitelny_cz

Hlavním povoláním je Radvan Bahbouh psycholog, i když zrovna u něj je takové vyjádření až ostudným zjednodušením.  Mimoto je totiž Radvan Bahbouh kouč, terapeut, spisovatel, zakladatel společnosti QED GROUP, absolvent čtyř vysokých škol, člověk, který se každý rok chce naučit něco nového – a k tomu ještě jakoby mimochodem manžel a otec čtyř dětí.  Pokud se divíte, jak to všechno dokázal stihnout, nejste sami.

Znát ho budete nejspíš právě díky jeho tvůrčí aktivitě.  Kromě mnoha vědeckých článků či publikování na portálu Psychologie.cz napsal Radvan Bahbouh knihy Pohádka o ztracené krajině a O všímavé Ele, jejichž náplní je psychologické koučování a všímavost.  Objevuje se ale také v médiích, mimo jiné poskytl například Radvan Bahbouh DVTV rozhovor o štěstí.  Je autorem metod sociomapování a 4Elements, má na kontě více než 10.000 hodin koučování.

Od března 2021 je spojena se jménem Radvan Bahbouh přednáška „Pozitivní emoce a jak je pěstovat“, neboť jsme po přečtení obou knih zmíněných v Radvanově medailonku a zhlédnutí jeho dostupných videí na YouTube prostě a jednoduše nemohli odolat a museli ho poprosit, aby se stal hostem Večerů na FF UK.  Radvan naštěstí souhlasil a po chvíli hledání vhodného termínu jsme se konečně mohli těšit na pozitivní emoce v míře větší než malé.

Radvan v přednášce nejprve představil základní lidské emoce (a značný nepoměr z hlediska jejich pozitivity), a následně nám nabídl hned deset pozitivních emocí, které ve svém životě můžeme pěstovat a nechávat tak na sebe působit jejich blahodárné účinky.  Chybět nesměla ani velmi energická diskuse se skvělými dotazy od diváků.  V době vypuštění záznamu na YouTube nám jako dovětek k přednášce poskytl Radvan Bahbouh rozhovor u Stolu pro tři, takže se můžete těšit i na přídavek!

Buďte příště s námi přímo ve Velké aule, je to paráda -- přihlaste se k odběru novinek na https://neurazitelny.cz! :)

Chceme potěšit všechny, kdo si rádi poslechnou podcast česky, a vtáhnout vás do úžasných příběhů, které se píší všude kolem nás.

PS: Pevně věříme, že se Večery na FF UK rychle zařadí mezi nejlepší české podcasty! ;-)

01:45:05

Neurazitelný podcast | Večery na FF UK

Vydává: Neurazitelny.cz - Jarda Jirák

Vydejte se na cestu za svým lepším já v doprovodu špiček české vědy a společenského dění.
Epizody v plné délce a bez reklam najdete na herohero.co/neurazitelny

Web

Epizoda 85Před pěti dny 02:00:42

Marek Orko Vácha - A přece se točí!

STAŇTE SE ČLENY NEURAZITELNÉHO SPOLEČENSTVA, DÍKY KTERÉMU TYHLE PŘEDNÁŠKY VZNIKAJÍ: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Etik, biolog, teolog a kněz Marek Orko Vácha a jeho přednáška o vědě coby svíci v temnotách, která ale občas hoří dost čadivým plamenem, aneb 85. díl Neurazitelného podcastu!

Budeme jednoho dne hlasovat o pravdě pomocí SMSek? Proč byli geniální filozofové tak mizerní přírodovědci? Jaké jsou dva nezvratné důkazy, že modlitba nefunguje? Proč není dobré hledat v přírodě morální vzory? Za co padl jediný rozsudek smrti v historii státu Izrael? A u kterých filmů nejvíc trpí zoolog v biografu?

Nejen to se dozvíte v tomto zářivém Večeru!

Epizoda 84Před týdnem 55:45

EVA HÖSCHLOVÁ rozhovor - Žít jen v přítomnosti není dobrý nápad, na štěstí se nedá čekat...

POSLECHNĚTE SI CELÝ ROZHOVOR (128 MIN.) BEZ REKLAM ZDE: ⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Psycholožka a konzultantka Eva Höschlová přijala pozvání do 84. dílu Neurazitelného podcastu. Jsou peníze opravdu kořenem všeho zla? Máme se tak dobře, že už se nám to začíná prokazatelně vymstívat? Proč bychom si (nejen) ve finanční oblasti měli schválně způsobovat nepohodlí? Co nám nejvíc chybí ve vztahu k penězům a mohlo by nám to dost ulehčit žití? A proč se výhercům loterií tak často bortí vztahy a životy? Nejen to se dozvíte v tomto Neurazitelném rozhovoru!

Epizoda 83Před 3 týdny 01:09:26

Jaroslav Šejvl - Přednáška o smrti

POSLECHNĚTE SI CELOU PŘEDNÁŠKU VČETNĚ DISKUZE (88 MIN.) ZDE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Profesionální hrobník, adiktolog a bývalý vyšetřovatel oddělení vražd Jaroslav Šejvl a jeho přednáška o tom, co nejspíš čeká nás všechny, aneb 83. díl Neurazitelného podcastu! Proč nemá smysl bát se smrti a jak se na ni připravit? Co je jedna z nejhorších vět, kterou můžete říct malým dětem? Jaká práva mají všichni umírající? Čím vám může pěkně zkomplikovat život hrobka? Jak dlouho trvá rozklad těla v různých prostředích? Proč chtějí lidé do hrobu míň a míň? A je možné nechat se pohřbít v raketě? Nejen to se dozvíte v tomto černohumorném Večeru!

Epizoda 8225. únor 2024 57:24

Jan Černý rozhovor - Žijeme mnohem déle, než bychom měli, imunitu máme ve svých rukou...

POSLECHNĚTE SI CELÝ ROZHOVOR (157 MIN.) BEZ REKLAM ZDE: ⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Biolog, imunolog, histolog a pedagog Jan Černý přijal pozvání do 82. dílu Neurazitelného podcastu. Jak nám atomové bomby pomohly k odhalení nejstaršího tvora na Zemi? Z čeho bude nejspíš archeology za pár tisíc let pořádně bolet hlava? Co by se stalo, kdybychom přestali stárnout a umírat? Proč jsou mitochondrie pro buňku nejen elektrárnou, ale také zbraní hromadného ničení? A je vůbec smrt jako taková ještě velkou neznámou? Nejen to se dozvíte v tomto Neurazitelném rozhovoru!

Epizoda 8118. únor 2024 01:27:33

Šimon Pánek - Sebevědomí a pokora

POSLECHNĚTE SI CELOU PŘEDNÁŠKU VČETNĚ DISKUZE (109 MIN.) ZDE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Spoluzakladatel a ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek a jeho přednáška o vlastnostech, které se vylučují jen zdánlivě, aneb 81. díl Neurazitelného podcastu!

Jak v sobě najít sebevědomí jít za tím, co je důležité? Jak si za dvě hodiny vysloužit pět žalob? Z čeho všeho lidé viní svobodu, i když ta za to vůbec nemůže? Proč se Šimonovo srdce od 90. let posunuje nalevo? Jak rostou dluhy z pár stokorun na desetitisíce? A jak jsou Češi zbytkem světa vnímaní ve válečných zónách?

Nejen to se dozvíte v tomto sebevědomě pokorném Večeru!

Epizoda 8011. únor 2024 58:37

Jiří Grygar rozhovor - Lidstvo posouvají kupředu asi 2 procenta lidí, ten zbytek se jen veze...

POSLECHNĚTE SI CELÝ ROZHOVOR (160 MIN.) BEZ REKLAM ZDE: ⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Astronom, astrofyzik, skeptik a popularizátor vědy Jiří Grygar přijal pozvání do 80. dílu Neurazitelného podcastu. Jak vzpomíná na legendární televizní debatu o placaté Zemi? Proč nedemokratickým režimům tolik vadí některé části vědeckého poznání? Došlo někdy u některého z držitelů Bludného balvanu k prozření a nápravě? Proč si ve Fyzikálním ústavu hýčkají pouhé dva nevěřící? A jakých osm kroků podle Jiřího vede k tomu být dobrým vědcem? Nejen to se dozvíte v tomto Neurazitelném rozhovoru!

Epizoda 794. únor 2024 02:09:00

Petr Havlíček & Kateřina Cajthamlová - Jste to, co víte

PODPOŘTE KONÁNÍ DALŠÍCH PŘEDNÁŠEK ZDE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Výživový specialista Petr Havlíček a internistka a psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová po dlouhé době spojili své síly v přednášce o tom, že je důležitější jak jíme než co jíme, aneb 79. díl Neurazitelného podcastu!

Mohou geny způsobit, že nikdy nezhubnete? Je zajídání stresu jídlem dobře, nebo špatně? Co je paradox obezity a proč o něm skoro nikdo neví? Čím se liší dobrý trenér od špatného trenéra? Kdy Petrovi s Kateřinou nejvíc tekla voda ze zubů při natáčení Jste to, co jíte? A proč bychom měli potravinové pyramidy nahradit potravinovým ledovcem?

Nejen to se dozvíte v tomto výživném Večeru!

Epizoda 7829. leden 2024 59:43

Josef Lhotský rozhovor - Že něco totálně poseru ještě neznamená, že jsem špatný člověk...

POSLECHNĚTE SI CELÝ ROZHOVOR (154 MIN.) BEZ REKLAM ZDE: ⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Bývalý evoluční biolog a současný scrum master Josef Lhotský přijal pozvání do 78. dílu Neurazitelného podcastu. Proč mají mikroorganismy z historického hlediska ohromnou smůlu? Co by měly už malé děti vědět o bakteriích? Je přírodě ukradené, že ji chráníme? V čem nás může inspirovat jeden 150 let mrtvý vědec? Co je paradox Arnolda Schwarzeneggera? A jak se imunoložka dostane k povolení zabíjet prakticky cokoli? Nejen to se dozvíte v tomto Neurazitelném rozhovoru!

Epizoda 7721. leden 2024 01:51:34

Jan Černý - Kmenové buňky a nesmrtelnost

POSLECHNĚTE SI CELOU PŘEDNÁŠKU VČETNĚ DISKUZE (121 MIN.) ZDE: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Biolog a imunolog Jan Černý a jeho přednáška o zářné biologické budoucnosti (dost možná) nás všech, aneb 77. díl Neurazitelného podcastu!

Proč se vlastně stárnout musí a proč se musí umírat? Jak si vyrobit svou domácí zombie? Je Kolik buněk v nás zemře a narodí se každou minutu? Proč jsme všichni tak trochu kanibalové? Jakou naději v boji s rakovinou nám dává Petův paradox? Co je nejsložitější orgán lidského těla? A jaký je jediný spolehlivý způsob, jak si prodloužit život?

Nejen to se dozvíte v tomto nesmrtelném Večeru!

Epizoda 7614. leden 2024 58:12

Michal Stehlík rozhovor - Lidé nepotřebují dějiny, ale příběhy, o dějinách nepřemýšlíme, jen je biflujeme…

POSLECHNĚTE SI CELÝ ROZHOVOR (129 MIN.) BEZ REKLAM ZDE: ⁠⁠⁠https://herohero.co/neurazitelny⁠⁠

Historik a spoluautor podcastu Přepište dějiny Michal Stehlík přijal pozvání do 76. dílu Neurazitelného podcastu. Jak velkou roli doopravdy hraje v dějinách náhoda? Proč je tak těžké se z historie poučit? Co by mohlo být zdrojem národní hrdosti, namísto obvyklých podezřelých? Je nebezpečné dozvídat se o Hitlerových kočkách? Proč se dějiny neopakují, ale spíše rýmují? A jak se v tom všem má vyznat běžný smrtelník? Nejen to se dozvíte v tomto Neurazitelném rozhovoru!