Radioporadna
Před pěti dny

Poslechněte si podcast: Hyperaktivní děti mají spoustu darů a potenciálu. Jsou neskutečně šikovné na věci, které je zajímají

Radioporadna Českého rozhlasu Hradec Králové je dnes zaměřena na neklidné a neposedné děti. Naším hostem je terapeutka Mgr. Petra Poláková, která má ze své praxe bohaté zkušenosti s hyperaktivními dětmi a je i lektorkou dětské jógy.

21:08

Radioporadna

Vydává: Český rozhlas

Zajímavá osobnost je hostem rozhlasové radioporadny od pondělí do pátku.

Web

Dnes 24:40

Mandle je vstupní bránou pro setkávání organismu s vnějším prostředím. Včetně toho, co je nebezpečné

Začíná radioporadna Českého rozhlasu Hradec Králové, která je zaměřena na časté infekty nosních a krčních mandlí. Jsou mandle viníkem respiračních nemocí? Je dobré je dětem, případně dospělým, odebírat? A co ušní bubínky? Je dobré je propíchnout? Naším hostem je MUDr. Jakub Dršata z ORL Kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Včera 20:24

V krizových situacích mohou vyplavat na povrch hlubší, dlouho neřešené sousedské spory. Co s tím?

Právní radioporadna Českého rozhlasu Hradec Králové, jejímž tématem jsou dnes zejména sousedské spory a jak je ideálně řešit. Naším hostem je JUDr. Jan Langmeier, MBA. Sousedé mohou mezi sebou řešit širokou škálu rozporů. Počínajíc drobnými neshodami způsobenými rozdílností životního stylu, až po rozsáhlé soudní spory kvůli porušení zákona.

Před čtyřmi dny 20:12

Zahradní rádce: Obvolávám teď známé, ať přijdou na zabijačku. Budeme zabíjet dýni, která se porcuje

Radioporadna Českého rozhlasu Hradec Králové je tentokrát věnována všem zahrádkářům, protože naším hostem byl v rozhlasové kavárně zahradní rádce František Hlubocký.

Před pěti dny 22:06

Ledvinové kameny vznikají kombinací řady příčin, svoji roli hraje strava i možné genetické dispozice

Prof. MUDr. Sylvie Dusilová Sulková, DrSc. z Nefrologické kliniky Fakultní nemocnice v Hradci Králové je hostem naší radioporadny. Jako téma jsme zvolili ledvinové koliky a ledvinové kameny, což bývá velice bolestivá záležitost. Dokonce se říká, že kdo tohle nezažil, tak neví, co je to bolest.

Před pěti dny 22:44

Jen pár vteřin stačí, abyste viděli ostře a bez brýlí. Laserové operace očima zkušeného oftalmologa

O laserových operacích dnes hovoříme s primářem kliniky Oftex a očním chirurgem MUDr. Vladimírem Kordou. Co všechno se pomocí laserových operací dá vyřešit?

Před šesti dny 16:32

Dluh = automatická stopka pro bankovní půjčku. Z legislativy státu není možné půjčit dlužníkovi

Finanční poradna. Naším hostem je finanční ombudsman klientů společnosti Home Credit Miroslav Zborovský a mluvit budeme zejména o půjčkách. Když si chceme vzít půjčku, tak samozřejmě musíme splnit nějaké podmínky a ten, kdo nám peníze poskytuje, si prověřuje, jestli jsme schopni všechno plnit tak, jak se smluvně domluví.

Před šesti dny 21:49

Aronie = přírodní dar nebes. Dá se užívat čerstvá, tepelně neupravená. Má silné antioxidační účinky

V září na zahrádce sklízíme hrozny, poslední letní jablka, pološvestky, zraje aronie i sladkoplodé jeřabiny. Průběžně sklízíme spadané plody a sušíme je na křížaly. Kdo má dost úrody, možná myslí i na hruškovici. O zdravé úrodě hovoříme s farmaceutkou PharmDr. Danielou Suchánkovou, Ph.D. z Katedry farmakognozie a farmaceutické botaniky Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové.

Před šesti dny 20:28

Odborníci doporučují rodičům první měsíc s prvňáčky a druháčky do škol chodit. Projít si celou trasu

Bezpečný návrat dětí do škol, takové je téma radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové. Jak nikoho neohrozit? Na co si dát pozor a kde jsou ta největší rizika? Jak se chovat na přechodu? Nejen o tom hovoříme s kpt. Evou Prachařovou, koordinátorkou prevence Krajského ředitelství Policie Královéhradeckého kraje.

Před týdnem 22:10

Tichý zloděj kostí, druhá nejčastější choroba po cukrovce. Důležitý je včasný záchyt osteoporózy

Dnes budeme v naší radioporadně hovořit o osteoporóze. Naším hostem je prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c., předseda Společnosti pro metabolická onemocnění skeletu ČLS JEP a přední odborník na léčbu osteoporózy.