Quest
NejnovějšíPřed dvěma dny

Poslechněte si podcast: Když je dáma v nesnázích hrdinkou. Zelda: Echoes of Wisdom dává poprvé prostor titulní princezně

Sérii akčních adventur The Legend of Zelda táhne už na čtyřicet let, jejím protagonistou byl ale vždy princeznin ochránce Link. Nový díl Echoes of Wisdom zavedené pořádky obrací naruby –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ hlavní hrdinkou je tak skutečně Zelda, která zároveň propojuje tradiční prvky s těmi moderními.

45:01

Quest

Vydává: Český rozhlas

Hrajete hry? Nebo jste je třeba kdysi hráli, a teď nevíte, kde s nimi znovu začít? Ať už spadáte do jakékoliv kategorie, pořad Quest si dal za cíl vás jejich světem provést.

Web

Před týdnem 52:08

Všechno je špatně a líp už bylo. Warhammer 40,000: Space Marine 2 maluje depresivní budoucnost

Warhammer 40,000 nejsou jen stolní bitvy s vlastnoručně nabarvenými figurkami, ale i stovky knih a desítky videoher. Jednou z nich je i nedávná střílečka Space Marine 2 a právě kvůli ní pozvání do Questu přijal Aleš Smutný, herní novinář a zároveň moderátor podcastu Raptor Imperialis věnovanému právě košatému světu Warhammeru.

Před 2 týdny 36:36

3D plošinovky odmítají zemřít. Astro Bot je poctou hravosti i polozapomenutému žánru

Mario, Sonic, Croc, Spyro, nebo někdo úplně jiný? Kdo neměl a nemá oblíbeného skákačkového maskota, zřejmě nevyrůstal v devadesátkách. Čerstvý Astro Bot sice vyšel až letos, představuje ale nejhravější oslavu tehdy populárního žánru 3D plošinovek, potažmo celé 30leté historie konzolí PlayStation.

Před 3 týdny 43:08

Kingdom Come: Deliverance 2 v únoru potáhne do Kutné Hory a na Trosky. Okouzlí nejen českými lesy

Šárka měla v létě příležitost si vyzkoušet očekávaný druhý díl českého RPG Kingdom Come: Deliverance. Posázaví pokračování vymění za oblasti Kutnohorska a Trosecka, esence první hry pražského studia Warhorse v něm ale jinak zůstává bez větších změn. Co se moderátorce Questu povedlo při čtyřhodinové ochutnávce rozbít a jak věrná bude herní Kutná Hora té reálné?

6. září 2024 54:21

Síla, Tatooine, milý maskot i Han Solo. Mají Outlaws všechno, co správná hra ze Star Wars potřebuje?

Šárka, Jarda a Lukáš tentokrát prožívají vzácný moment, kdy si probíranou hru zvládli alespoň vyzkoušet všichni tři. Star Wars Outlaws jsou první singleplayerovou hrou ze světa Hvězdných válek s otevřeným světem, kde je výjimečně nouze o Sílu a světelné meče, které ustupují blasterům, zlodějským kartelům a jedné poslední velké vloupačce.

30. srpen 2024 55:43

Jak to chodí na největší herní výstavě na světě? Gamescomu vládne shon, fronty a cosplay

Šárka se i letos vydala do německého Kolína nad Rýnem, aby navštívila největší herní výstavu na světě - Gamescom 2024. Coby jedna z víc než 335 tisíc návštěvníků měla možnost vyzkoušet hry, které ještě nevyšly, tlačit se v nekonečných davech a okusit předražené občerstvení, zatímco Jarda s Lukášem s růžovými brýlemi nostalgie vzpomínají na své oblíbené momenty z herních výstav.

16. srpen 2024 50:26

Tajná vášeň pro bojovky i předplatné zaplacené poštou. Quest odhaluje niterná herní tajemství

Jarda, Šárka a Lukáš spolu už pět let moderují Quest a znají se ještě déle. I po těch letech se ale stále dokážou navzájem překvapovat – a tím spíš některé jejich herní libůstky překvapí i vás. Trojice moderátorů tentokrát vyvedla na procházku herní kostlivce ze svých skříní a přiznává se k hráčským zvykům, které byste do nich možná ani neřekli.

9. srpen 2024 51:40

Hry z olympiády se od devadesátek moc nezměnily. Ke zlatu se dá promačkat jedním tlačítkem

Jarda, Lukáš a Šárka se u příležitosti probíhající olympiády rozhodli zavzpomínat na svá oblíbená ztvárnění virtuálních olympijských her. Všechny je spojují nostalgické vzpomínky na Winter a Summer Challenge, s politováním ale konstatují, že se od těch dob olympijské videohry moc neposunuly.

2. srpen 2024 44:07

Neudržitelný turismus a hledání sebe sama. Dungeons of Hinterberg řeší exploataci krajiny i vyhoření

Šárka, Jarda a Lukáš se tentokrát vydávají na herní pouť do magických rakouských Alp v akční adventuře Dungeons of Hinterberg, stejně jako se po letech vracejí na planetu Hillys v remasteru Beyond Good & Evil, který vyšel u příležitosti 20. výročí hry, která stále marně čeká na své pokračování.

26. červenec 2024 55:13

Baví mě hledat různé kontexty, jak číst hry, říká autor knihy Ještě jeden level Ondřej Trhoň

Moderátoři Jarda, Lukáš a Šárka tentokrát v Questu přivítali herního publicistu a vývojáře Ondřeje Trhoně, který je zároveň autorem knihy Ještě jeden level. V ní esejistickou formou propojuje světy her a filozofie, zamýšlí se, jestli je budoucnost videoher queer, anebo třeba proč tolik lidí miluje hry simulující reálné profese.