18. březen 2022

Poslechněte si podcast: Ptačí námluvy

Do života opeřenců můžete nahlédnout společně s ornitologem Martinem Pudilem.

02:50

Seriál týdne

Vydává: Český rozhlas

Každý týden pro vás chystáme seriál na zajímavé téma, které se váže k ročnímu období, významnému výročí, aktuální situaci, tradicím a svátkům a také místům v našem kraji. Poslouchejte každý všední den po 10. hodině v Dopoledni pod Ještědem.

Web

1. červen 2022 03:01

Cuketová vomáčka z Českého ráje

Cuketa ochucená karamelizovanou cibulkou a kořením, to je základ další oceněné regionální potraviny Libereckého kraje.

1. červen 2022 02:58

Liberecký slaný karamel

Za další regionální potravinou Libereckého kraje se vydáme do Liberce, do zmrzlinářství, kde se vyrábí slaný karamel.

1. červen 2022 03:01

Tlačenka světlá z Mimoně

V seriálu týdne o oceněných regionálních potravinách Libereckého kraje zbývá poslední kategorie, masné výrobky tepelně opracované, ve které zvítězila světlá tlačenka z Mimoně. A tak se vydáme na jatka.

1. červen 2022 03:00

Andělský mošt z Frýdlantska

V seriálu týdne pokračujeme v představování nových držitelů značky regionální potravina Libereckého kraje.

1. červen 2022 03:00

Český pařený sýr

Tentokrát představíme český pařený sýr, který se vyrábí v Liberci a další čtyři roky může nést značku Regionální potravina Libereckého kraje.

24. květen 2022 03:00

Bezlepkový mrkvánek z Jablonného v Podještědí

Jedním z mnoha požadavků na vítěznou regionální potravinu je jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí. A vítězný mrkvánek jedinečný je.

24. květen 2022 03:01

Učňovské vepřové maso z Frýdlantu

Za dalším oceněným výrobkem vás vezmeme do Frýdlantu, kde, jak název napovídá, na Střední škole hospodářské a lesnické vyrábějí polokonzervu Učňovské vepřové maso.

24. květen 2022 03:01

Tvarožník z libereckého DOKu

Další oceněnou regionální potravinu Libereckého kraje je koláč tvarožník. Vydáme se za ním do liberecké kavárny, pekárny a pražírny DOK.

24. květen 2022 03:00

Kozí mléko z Nového Dvora

V seriálu týdne se věnujeme vítězným regionálním potravinám Libereckého kraje. Zavedeme vás do Nového Dvora na Českolipsku, odkud pochází oceněné kozí mléko.

24. květen 2022 03:01

Kdo a o co soutěží

Ocenění je určené regionální chovatelům, pěstitelům a výrobcům potravin. Co musí splňovat a jaká jsou pravidla soutěže, se redaktor Jaroslav Hoření vydal zjistit na farmářský trh.