Přímák
Epizoda 979. únor 2024

Poslechněte si podcast: PŘÍMÁK: O titul jen pražská S. Týmem jara ale může být Plzeň, říká Mikolanda

Karty před jarní částí fotbalové Fortuna ligy jsou na čele tabulky rozdány jasně. Slavia sice ztrácí na vedoucí Spartu pět bodů, má ale o zápas méně. Třetí Plzeň, byť také s jedním duelem k dobru, už počítá manko patnáctibodové. „O titul už budou bojovat jen pražská S,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz trenér a bývalý mládežnický reprezentant Petr Mikolanda.

54:59

Přímák

Vydává: Sport.cz

Pořad Přímák, který se na Sport.cz věnuje aktuálnímu dění ve fotbale.

Web

Epizoda 123Před třemi dny 45:17

PŘÍMÁK: Bořilovi fandím, i když je to slávista, říká Řepka. Penaltu po ruce Krejčího nechápe

O čem jiném by měl zkušený pes obranář vyprávět, když ne o reprezentační defenzivě? Tomáš Řepka v pořadu Přímák na webu Sport.cz zadní linii nároďáku po posledním srazu chválil. „Fungovalo to perfektně,“ těšilo bývalého stopera nároďáku, který i přes sparťanskou minulost (a současnost) smekl před kapitánem konkurenční Slavie Jana Bořila.

Epizoda 122Před týdnem 47:33

PŘÍMÁK: Chorý je náš! I když fanouškům to trochu trvalo, říká Schranz

Byl by pochopitelně raději na hřišti, nicméně i z tribuny si zraněný útočník Slavie Ivan Schranz nedělní triumf nad Spartou v pražském derby (2:1) nesmírně užil. „Kluci zvládli derby úžasně. Viděl jsem několikrát tabulku, kouká se na ní skvěle,“ říká s úsměvem ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz slovenský reprezentant, který by se po reprezentační přestávce měl vrátit na trávník.

Epizoda 121Před 2 týdny 42:24

PŘÍMÁK: Je liga brutální? Expert varuje: Červených karet bude přibývat, do hry vstupuje video

Až na pár výjimek odkopal kariéru na domácích trávnících. Se Spartou vyhrál deset ligových titulů, jako obránce viděl pouze dvě červené karty. "Kdyby za našich časů bylo video a posuzovalo se stejně, vyloučení by bylo daleko víc," poví Michal Horňák - vicemistr Evropy z roku 1996 a jeden trenérů pražské Dukly, který navštívil pořad Přímák na Sport.cz.

Epizoda 120Před 3 týdny 44:28

PŘÍMÁK: Z našeptávače znovu lídrem Slavie. Před Bořilem smekám, říká expert

Kvůli operovanému kolenu byl rok a půl bez fotbalu. Vypadalo, že s jeho kariérou je konec, že vklouzne do role člena realizačního týmu Slavie. Obránce Jan Bořil se však konci vzepřel, vrátil se do bývalé formy. V sobotu dokonce gólem přispěl k výhře Slavie nad Plzní (3:0). „Přitom jsem ho viděl už před rokem a půl víceméně jako našeptávače trenéru Trpišovskému,“ říká sportovní manažer Viktorie Žižkov Pavel Hoftych v pořadu Přímák na Sport.cz

Epizoda 11912. září 2024 39:38

PŘÍMÁK: Stále chybí systém. Výhra není na velké oslavy, hodnotí bývalý trenér reprezentace

I když se fotbalové reprezentaci v úterý proti Ukrajině podařilo v rámci Ligy národů napravit sobotní propadák v Gruzii, podle někdejšího trenéra národního týmu Karla Jarolíma mají výkony k ideálům stále hodně daleko. „Herní projev není takový, jaký by si člověk představoval,“ uvedl Jarolím v pořadu Přímák na Sport.cz.

Epizoda 1182. září 2024 43:21

PŘÍMÁK: Být koučem Sigmy, chtěl bych mít Klimenta v nároďáku, říká expert

Se sedmi góly vládne jasně ligovým střelcům, v nominaci české reprezentace pro nadcházející duely Ligy národů ale Jan Kliment chybí. Trenér Ivan Hašek zařadil útočníka Sigmy Olomouc mezi náhradníky. „Říká se, že v nároďáku by měli být kluci s nejlepší aktuální formou, což Kliment splňuje,“ říká bývalý reprezentační stoper Jan Rajnoch v novém dílu fotbalového pořadu Přímák na Sport.cz.

Epizoda 11726. srpen 2024 49:04

PŘÍMÁK: Spartu oceňuju, že si neodložila ligu. Ztráta se Slováckem jde za sestavou, říká Levý

Po 19 letech má obrovskou možnost otevřít bránu Ligy mistrů, posune ji tam i jednogólová porážka v úterní odvetě play off s Malmö. Přesto si fotbalová Sparta neodložila víkendovou ligu (2:2 se Slováckem), k čemuž sáhly Plzeň a Mladá Boleslav. Šlo o správný krok nebo zbytečný risk, kvůli kterému poprvé na podzim v lize ztratila? „Chci Spartu ocenit, že si utkání neodložila. Ztráta dvou bodů jde za sestavou, kterou zvolil trenér Friis,“ říká bývalý reprezentační obránce a ikona Bohemians Praha Stanislav Levý ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Epizoda 11619. srpen 2024 43:12

PŘÍMÁK: Porovnání gigantů. Sparta působí lépe než Slavia, myslí si bývalý gólman sešívaných

Oba rivalové se zdatně perou s náročným programem. Fotbalisté Sparty i Slavie vykročili do probíhající sezony skvěle, úřadující mistr ale přeci jen dokázal v Chance lize získat o dva body více. Ale nejen díky tomu je v očích Jakuba Diviše, který byl hostem pořadu Přímák na Sport.cz, přeci jen o něco dál. „Slavia působí o něco upracovaněji,“ domnívá se bývalý gólman sešívaných.

Epizoda 11512. srpen 2024 39:46

PŘÍMÁK: Sparta hledá lídra. Panák je moc „mouchy, sežerte mě“, myslí si Řepka

V lize zatím sebrali ze čtyř kol plný počet bodů, což se nikomu jinému nepovedlo. Fotbalistům Sparty ale podle jejich bývalého kapitána Tomáše Řepky přece jen k dokonalosti něco schází. Nebo spíše někdo. „V kabině chybí Láďa Krejčí. Minimálně lidsky. Sparta momentálně takového lídra nemá,“ myslí si Řepka, jenž byl hostem pořadu Přímák na webu Sport.cz.

Epizoda 11422. červenec 2024 43:48

PŘÍMÁK: S hodnejma kluka se nic nevyhraje, říká zraněná opora Slavie. A já? Smějí se mi, že jsem hybrid

Za Slavii kope už pět a půl let. Třikrát vyhrál ligu, třikrát domácí pohár. Kamkoli ho trenér Trpišovský v sestavě šoupl, tam Lukáš Masopust nezklamal. „Kluci se mi smějí, že jsem hybrid,“ poví fotbalový univerzál v pořadu Přímák na Sport.cz. „Možná i to je důvod, že jsem pořád ve Slavii.“