Přímák
Epizoda 7024. květen 2023

Poslechněte si podcast: PŘÍMÁK: Zasloužený titul Sparty, míní Rajnoch. Křetínský v kabině sudích se ale s týmem potáhne

Devět let čekala fotbalová Sparta na mistrovské vavříny. Remíza na půdě Slovácka odstartovala Letenské oslavy, borci v rudých dresech za sebou definitivně nechali druhou Slavii a třetí Plzeň už ztrácí na mistra dvacet bodů. „Věřím, že titul je správných rukou. Výkony třeba nebyly nejkrásnější, Sparta ale dvacet zápasů neprohrála, překonala řadu problémů a zaslouženě může slavit,“ míní v pořadu Přímák Jan Rajnoch, bývalý ligový fotbalista a odchovanec Letenských. „Slavia venku ztrácela body, Plzeň dokonce i doma, takže když si vezmeme sérii Sparty, tak si titul zaslouží,“ dodává Jiří Lizec, redaktor Sport.cz.

01:01:52

Přímák

Vydává: Sport.cz

Pořad Přímák, který se na Sport.cz věnuje aktuálnímu dění ve fotbale.

Web

Epizoda 104Včera 43:02

PŘÍMÁK: Bylo nutné zasáhnout do atmosféry v reprezentaci. Teď je výborná, chválí šéf svazu

Je spokojený. S přístupem nového trenéra Haška, výsledky reprezentace i náladou, která v ní zavládla. „Ivan má jako já rád disciplínu. Po některých záležitostech, neřku-li eskapádách bylo potřeba zasáhnout do klimatu v národním mužstvu, což se daří,“ řekl předseda fotbalové asociace Petr Fousek, který necelý den po vítězné přípravě 2:1 proti Arménii dorazil do pořadu Přímák na Sport.cz.

Epizoda 103Před týdnem 48:35

PŘÍMÁK: Připravovat se už na boj o mistrovství světa? Správná cesta, míní Svěrkoš

Nová energie, trenér i hráči. Fotbalová reprezentace odstartuje pátečním přípravným zápasem v Norsku éru pod hlavním koučem Ivanem Haškem. Šedesátiletý kouč vyslal úvodní nominací řadu signálů. Jeden z hlavních vzkazů? Začít hned budovat mužstvo pro kvalifikaci na mistrovství světa. „Je to správná cesta. Je třeba mladší kluky zapojovat, protože výkonnost mají,“ říká bývalý reprezentační útočník Václav Svěrkoš v pořadu Přímák na Sport.cz. 

Epizoda 102Před 2 týdny 55:25

PŘÍMÁK: V Plzni vyhořela celá Sparta. Osm červených už je na posezení s hráči, říká Siegl

Neměl dobré spaní. Legendární útočník Sparty Horst Siegl, podobně jako letenští fanoušci, je rozčarován čtyřgólovým debaklem obhájce titulu v nedělním ligovém duelu v Plzni. „Je to šok, Sparta dostala za uši. Možná ale takovou ránu potřebovala. Nejde všechno vyhrávat, přístup ale musí být lepší. Za neděli musím pochválit jedině Viktorku,“ říká Siegl ve fotbalovém studiu Přímák na serveru Sport.cz.

Epizoda 101Před 3 týdny 36:42

PŘÍMÁK: Obrana Slavie? V derby neuvěřitelná, smekl Řepka. Ocenil i Priskeho

Bývalý kapitán, ztělesnění Sparty. Bývalý obránce Letenských Tomáš Řepka přímo ze stadionu sledoval víkendové ligové derby proti Slavii, v němž si pražští rivalové po bezbrankové remíze rozdělili body. „Ze studijního hlediska to pro mě byla úžasná podívaná,“ vyprávěl někdejší skvělý stoper, jenž byl hostem pořadu Přímák na webu Sport.cz.

Epizoda 10026. únor 2024 01:05:39

PŘÍMÁK: Spartě to štymuje víc než Slavii. Derby ale vše maže, říká Rada

Trénoval Slavii i Spartu. Nyní si ale fotbalový trenér Petr Rada netroufne tipovat, jak dopadne dvojité derby. Ve středu se v Edenu hraje čtvrtfinále poháru, v neděli ligová odveta na Letné. „Nechci nikoho upřednostňovat, ale projev Sparty je uhlazenější,“ říká známý kouč, který byl pondělním hostem pořadu Přímák na serveru Sport.cz.

Epizoda 9919. únor 2024 54:25

PŘÍMÁK: Sparta bez klíčového hráče, náhrady s otazníky. Priske možná překvapí, odhaduje Rajnoch

Další těžkou zkoušku fotbalisté Sparty zvládli. S osmi změnami v základní sestavě porazili Liberec 2:1 a mohou se plně přeorientovat na čtvrteční odvetu play off Evropské ligy proti Galatasarayi. „Turecký klub je trochu dál. Sparta ho nemůže porážet pravidelně, ale porazit ano. A věřím, že to bude ve čtvrtek,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz bývalý reprezentant Jan Rajnoch. Mluví také o rošádách v sestavě Letenských nebo možnostech, jak lze nahradit vykartované opory.

Epizoda 9812. únor 2024 41:32

PŘÍMÁK: Wallem? Vynikající do ofenzivy, dozadu se mu ale moc nechce, říká bývalý brankář Slavie

Fotbalová Slavia rozjela jaro divokou přestřelkou s Jabloncem (výhra 4:3). Mnohem víc než čtyři vstřelené góly ale upoutaly tři inkasované branky, na což v Edenu nejsou sešívaní zvyklí. Byl Jablonec výjimečný v ofenzivě nebo Slavia tak špatná v obraně? 

Epizoda 979. únor 2024 54:29

PŘÍMÁK: O titul jen pražská S. Týmem jara ale může být Plzeň, říká Mikolanda

Karty před jarní částí fotbalové Fortuna ligy jsou na čele tabulky rozdány jasně. Slavia sice ztrácí na vedoucí Spartu pět bodů, má ale o zápas méně. Třetí Plzeň, byť také s jedním duelem k dobru, už počítá manko patnáctibodové. „O titul už budou bojovat jen pražská S,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz trenér a bývalý mládežnický reprezentant Petr Mikolanda.

Epizoda 9618. prosinec 2023 57:16

PŘÍMÁK: Sparta by měla Vindahla a Birmančeviče získat natrvalo, soudí bývalý reprezentant

Mistr dál vládne fotbalové lize. Sparta v podzimních devatenácti kolech nasbírala kulatých padesát bodů a přezimuje na první místě. Zaslouženě? „Od nástupu trenéra Priskeho jde Sparta herně nahoru, potvrzuje to každý týden nejen v lize, ale i v evropských pohárech. Nabrala i na sebevědomí, ale pořád to chce koncentraci a pokoru,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz bývalý reprezentant Jan Rajnoch. 

Epizoda 9511. prosinec 2023 52:14

PŘÍMÁK: Obránci jak sněhuláci z Letenské pláně, říká Levý o soupeři Sparty

Fotbalová liga má stále stejného lídra, na čele tabulky se drží pražská Sparta. Ta v neděli srazila Jablonec zejména díky drtivému začátku zápasu, trenér Brian Priske možná překvapivě s ohledem na nadcházející zápas na Arisu Limassol postavil nejsilnější možnou sestavu. „Správné rozhodnutí. Pohár se hraje až ve čtvrtek, nebylo potřeba nikoho šetřit na lavičce nebo dokonce na tribuně,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz trenér Stanislav Levý.