Příběhy sportovců
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Barbora Špotáková: Bronz za cenu zlata

Jak Barbora Špotáková a trenér Rudolf Černý ladili formu na olympijské hry v Rio de Janeiru? Jak zvládala česká oštěpařka kombinovat roli matky a vrcholové sportovkyně? „Bronz má cenu zlata. Na víc jsem dnes neměla,“ říkala po zisku třetí nejcennější medaile z olympijského závodu v Riu Špotáková. Kdo ji pomáhal v nejtěžších chvílích? Poslechněte si závěrečný díl z podcastové série o Zlaté královně.

08:28

Příběhy sportovců

Vydává: Český rozhlas

Radiožurnál Sport a audio portál mujRozhlas vám přináší druhou sérii Příběhů sportovců. Emoce, odvaha, vítězství, ale také prohry, zklamání nebo zranění. To uslyšíte v příbězích významných sportovních osobností, ale také vám nabídneme návrat do časů, kdy se hrál fotbal ve válečném období a kdy se nejvíc dařilo českým biatlonistům. Sportovní audioknihy uslyšíte exkluzivně na Radiožurnálu Sport a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Web

Před týdnem 09:46

Rychlá holka - Zuzana Hejnová: Kariéra jako na houpačce

Zuzana Hejnová prožila několik let sportovní kariéry jako na houpačce. Skvělé úspěchy a výkony se střídaly se zdravotními komplikacemi, které ohrožovaly pokračování její kariéry. Za asi nejdramatičtějšími momenty se ohlédneme se závěrečným dílem premiérové série podcastu Příběhy sportovců.

Před týdnem 09:58

Rychlá holka - Zuzana Hejnová: Sportovní život po olympiádě

Olympijská medaile znamená nejen vytoužený úspěch. Ale často také povinnosti, které naruší tréninky a někdy i sportovní kariéru. Jak se s úspěchem a novými povinnostmi vyrovnávala Zuzana Hejnová? Kdy se zrodil přesun z tréninkové skupiny „Rychlý holky“ do týmu Dalibora Kupky? A jaký byl konec sezony 2012 po úspěšném olympijském závodě? Poslechněte si pokračování Příběhu sportovců.

Před týdnem 10:48

Rychlá holka - Zuzana Hejnová: Cesta za olympijským stříbrem

Stejně jako na mládežnických šampionátech, tak i na olympijských hrách v Londýně se Zuzana Hejnová potýkala s ruskou soupeřkou. Tu ve finálovém závodě neporazila, ale vzhledem k dopingovému prohřešku Anťuchovové nakonec místo bronzu brala stříbrnou medaili. Poslechněte si, jaká byla cesta české reprezentantky k druhé nejcennější medaili. Podcast Příběhy sportovců vznikl ve spolupráci s Tomášem Klementem a nakladatelstvím XYZ.

Před týdnem 09:16

Rychlá holka - Zuzana Hejnová: Změny v tréninku a jednoznačná volba disciplíny

Jak moc napínavý byl finálový závod na mistrovství Evropy juniorek v Kaunasu v roce 2005? Co první zkušenosti se seniorskou kategorií? Kdy Zuzana Hejnová poprvé prolomila hranici 56 a následně 55 sekund v běhu na 400 metrů překážek? Uslyšíte v dalším audio úryvku v interpretaci Pavla Nečase. Podcast vznikl ve spolupráci s Tomášem Klementem a nakladatelstvím XYZ.

Před týdnem 10:10

Rychlá holka - Zuzana Hejnová: První konfrontace se světovou elitou

Na své první velké závody dorazila Zuzana Hejnová jako jedna z nejmladších účastnic. neměla příliš velké ambice a celou akci vnímala spíše jako zážitek. Právě o tom, jak se takové mimořádné okamžiky prožívají je další díl premiérového podcastu Příběhy sportovců. Jak se poprvé vyrovnala se světovou konkurencí?

Před týdnem 06:28

Rychlá holka - Zuzana Hejnová: Vítězný typ už od dětství

Příběh Zuzany Hejnové začíná dost podobně jako u mnoha jiných olympioniků. Narodila se do sportovní rodiny a dokonce v Liberci. Zdálo se, že se atletice nejde vyhnout a disciplinovaný benjamínek se o to nesnažil. Právě naopak. V knize „Zuzana Hejnová. Rychlá holka” o tom píše Tomáš Klement, a právě z této biografie čte Pavel Nečas v dalším pokračování Příběhu sportovců. Podcast vznikl ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ.

Před týdnem 05:34

Vládkyně nad překážkami, která chce prorazit i jako trenérka. Dejte si medailon Zuzany Hejnové

Na letní olympiádu jela třikrát. Třináckrát po sobě byla v sérii závodů neporažena. Skromný jasný vítěz - Zuzana Hejnová. Dvojnásobná mistryně světa a olympijská medailistka je hrdinkou nové podcastové série Příběhy sportovců. Jak se rodil její český rekord v běhu na 400 metrů překážek? Jak zvládla návrat po zranění mezi světovou elitu? Poslechněte si medailon o hvězdné atletce, která ukončila kariéru v roce 2022. Co ji čeká v trenérské kariéře? Poslechněte si medailon.

Před 2 týdny 06:10

Královna oštěpu Špotáková, která na top akcích zářila i po narození dětí. Poslechněte si medailon

Významnou osobností českého sportu je oštěpařka Barbora Špotáková, která dostává prostor v podcastové sérii Příběhy sportovců. V medailonu, který připravil reportér Jakub Marek, uslyšíte o zlatých cestách na olympijských hrách v Pekingu i Londýně. Několikanásobná medailistka z evropkých i světových šampionátů ukončila profesionální kariéru na podzim roku 2022. Od dubna 2024 se stala místopředsedkyní Českého atletického svazu. O jejím příběhu uslyšíte v audioknize.

Před 2 týdny 10:13

Barbora Špotáková: Zisk vysněné medaile z mistrovství Evropy

Je jistě paradox, že olympijskou vítězku a rekordmanku Barboru Spotákovou trápil neúspěch. A to v době, kdy vozila medaile skoro z každého závodu. Chyběl ji ale cenný kov z mistrovství Evropy. Více uslyšíte v podání Pavla Nečase a premiérovém dílu podcastové série Příběhy sportovců.