Press klub
Před 3 týdny

Poslechněte si podcast: Pavel Telička: I díky Evropské unii se máme lépe

Při výročí vstupu Česka do Evropské unie hovořil v Press klubu historicky první český eurokomisař Pavel Telička. Jednoznačně bere EU za pozitivní, máme se statisticky lépe než před vstupem. Mluvil také o kritice uskupení či o důležitosti eurovoleb. Zmínil také, jak by se žilo bez Evropské unie a hovořil o tom, co by to přinášelo.

18:02

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Včera 12:53

Marek Ženíšek: Musíme propojit úspěchy ve výzkumu s průmyslem

Nový ministr pro vědu Marek Ženíšek z TOP 09 v Press klubu vypočítal úkoly, které na něho čekají. Hlavně jde o propojení výzkumu a průmyslu. Tyhle dva světy hodlá více sblížit. Dozvíte se, co stihl za pár dnů ve funkci či jakou formou bude bojovat za větší rozpočet pro příští rok. Zhodnotil také současnou situaci na Slovensku.

Před čtyřmi dny 15:54

Eliška Trčková: Začala jsem cvičit ve čtyřech letech

Hostem Press klubu Frekvence 1 byla trojnásobná mistryně Evropy v taekwondu Eliška Trčková se svým trenérem Janem Weidlichem. Moderátorka Romana Navarová se ptala na cestu za úspěchem na šampionátu ve Slovinsku.

Před čtyřmi dny 15:54

Eliška Trčková: Začala jsem cvičit ve čtyřech letech

Hostem Press klubu Frekvence 1 byla trojnásobná mistryně Evropy 2024 v taekwondu ITF Eliška Trčková. Za Český svaz taekwon-do ITF, z.s. dorazil do studia i jeho viceprezident Jan Weidlich. Moderátorka Romana Navarová se ptala mladé sportovkyně na cestu za úspěchem a na šampionát ve Slovinsku.

Před pěti dny 15:17

Jiří Šlégr: Na Kanadu určitě máme

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr. V rozhovoru s moderátorem Ondřejem Kopou například řekl, že dnes je nutné brát každý tým vážně a přistoupit k zápasu zodpovědně. Celý záznam si můžete poslechnout zde:

Před šesti dny 15:55

Marian Jurečka: Odboráře nechápu. Chtějí protestovat proti návrhu, který jsme stáhli

Odboráři chystají další protesty. Vadí jim možné propouštění zaměstnanců bez udání důvodu. Podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky ale tuto část vypustili, protože na ní nepanovala shoda. V Press klubu mluvil i o dalších změnách zákoníku práce. Reagoval taky na středeční postřelení slovenského premiéra Roberta Fica. Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 17:43

Michal Šnobr: Nové bloky Dukovan stát buduje tím nejhorším možným způsobem

Dostavba dalších bloků Jaderné elektrárny Dukovany má být největší investicí Česka v novodobé historii. Náklady na jeden nový reaktor mají být podle vlády 160 miliard korun. V Press klubu Frekvence 1 minoritní akcionář ČEZu a odborník na energie Michal Šnobr o dostavbě reaktorů mluvil. Podle něj jde ale o časovanou bombu, hlavně kvůli snaze postupně přecházet na zelenou energii. A to v budoucnu elektřinu může výrazně prodražit. Poslechněte si celý pořad.

Před týdnem 16:12

Helena Horská: Boj s inflací neskončil, musíme být stále obezřetní

Spotřebitelské ceny v Česku v dubnu meziročně vzrostly o 2,9 procenta po březnovém zvýšení o dvě procenta. Inflaci táhly vzhůru hlavně ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Dnes čísla zveřejnil Český statistický úřad. Podle ekonomky a členky NERVu Heleny Horské, to ovlivní třeba i úrokové sazby, což není dobrá zpráva pro lidi, plánující půjčku. Poslechněte si celý pořad.

Před týdnem 17:56

Kamil Rudolf: Letošní Beats for Love nabídne 150 velkých jmen

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl šéf největšího festivalu elektronické taneční hudby ve střední Evropě "Beats for Love" Kamil Rudolf. Moderátorce Romaně Navarové například řekl, že jeden z interpretů požadoval na hotelovém pokoji herní konzoli s rozehranou konkrétní hrou do určité fáze.

Před týdnem 16:26

Dominik Hašek: Pro kluky bude mistrovství stres, hokejový národ chce totiž doma zlaté medaile

České hokejisty čeká v pátek úvodní zápas domácího mistrovství světa. Od 20:20 před vyprodaným hledištěm pražské O2 areny vyzvou Finy, předloňské světové šampiony. Dominik Hašek, bývalý světový hokejista a “”Zlatý hoch” z Nagana se zastavil do Press klubu a povídali si o tom, jak může letošní šampionát pro Česko skončit. Poslechněte si celý záznam.

Před 2 týdny 18:59

Jana Černochová: Kdo chce mír, musí zákonitě stát na straně Ukrajiny

Každý, kdo si přeje konec válečného konfliktu, tak musí zákonitě stát na straně Ukrajiny. V Press klubu to řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Do června by pak měla napadená země obdržet velkou část munice z české iniciativy. K té se připojily desítky zemí, jako je například Kanada nebo Francie. Ministryně obrany v rozhovoru odpovídala i na to, jaký podle ní bude další vývoj válečného konfliktu.