Press klub
30. červen 2022

Poslechněte si podcast: Marek Broul: Nejčastěji za námi přichází muži s erektilní dysfunkcí

Hostem Báry Nesvadbové v Press klubu Frekvence 1 byl sexuolog Marek Broul. Nejčastěji, v 80 až 90 procentech případů, přichází na vyšetření muži s erektilní dysfunkcí. Pokud má někdo potřebu vyhledat odbornou pomoc, měl by jít přímo k doktorovi. Diagnostikovat se přes internet nebo od známých nedoporučuje. A v žádném případě by člověk neměl kupovat léky bez předchozí konzultace s lékařem. Celý rozhovor moderátorky Báry Nesvadbové se sexuologem Markem Broulem si můžete poslechnout zde:

13:12

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Včera 18:40

Kryštof Kozák: Američané vnímají českou pomoc a postoje

Amerikanista Kryštof Kozák měl v Press klubu hodně témat k rozebrání. Podle něho Američané vnímají české postoje a jsou za ně rádi. Řeč byla i o nákupu americké vojenské techniky a návštěvě premiéra Fialy. Ožehavými body jsou také útok Íránu na Izrael či prezidentské volby.

Před čtyřmi dny 15:33

Robert Kolář: Karambolům úplně zabránit nejde

Hostem Press klubu byl prezident největšího cyklistického závodu u nás Czech Tour Robert Kolář. Ondřej Kopa se ptal například na bezpečnost na letošním ročníku. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před pěti dny 16:38

Lukáš Jelínek: Mezi vládními stranami se budou přelévat hlasy

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl politolog Lukáš Jelínek. Moderátorka Romana Navarová se mimo jiné ptala, jaká případná překvapení můžou přinést výsledky červnových voleb do EP. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před šesti dny 18:05

Markéta Pekarová Adamová: Z politiky se stává víc show, což není dobře

Jako předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky už několikrát svolala mimořádnou schůzi, jak z podnětu opozice, tak koalice. Ve čtvrtek poslance čeká další takové jednání. Tentokrát si jej vyžádalo opoziční hnutí ANO a chce řešit korupční kauzy politiků z vládních stran. Hostem Press klubu byla právě šéfka sněmovny Markéta Pekarová Adamová, kterou mrzí, že se kvůli takovým schůzím nedostává času na důležitá témata. Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 17:41

Tomáš Zatloukal: Odklad nástupu do školy má na děti negativní vliv

Česko je země odkladů. Ve srovnání s Evropou u nás čtvrtina dětí do první třídy nastupuje o rok později. Důvody jsou různé. Rodiče chtějí počkat na konkrétního učitele nebo sourozence, někdy se čeká i kvůli plné kapacitě vysněné školy. Podle ústředního školního inspektora Tomáše Zatloukala ale odklady nejsou pro děti nic pozitivního. Problém se někdy projeví až později, kdy mezi spolužáky může být rozdíl až 22 měsíců. Poslechněte si celý Press klub, tentokrát o situaci ve školství.

Před týdnem 15:55

Cyril Svoboda: O svém možném vyloučení z KDU-ČSL vím až z médií, nikdo mi ani nenapsal

Ministr životního prostředí a zároveň místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík chce předsednictvu strany navrhnout vyloučení bývalého šéfa lidovců Cyrila Svobody. Řekl to o víkendu v České televizi. Hladík navrhne vyloučení Svobody na sněmu vedení lidovců, který se sejde v úterý v podvečer. Bývalého ministra Cyrila Svobodu jsme pozvali do Press klubu a na celou věc se jej zeptal Ondřej Kopa. Poslechněte si celý rozhovor, probrali i další témata:

Před týdnem 15:39

Matyáš Fošum: Společnost černý kašel nikdy moc nevnímala

Ředitel Odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum v Press klubu dává servis k černému kašli. Podle něho se jím společnost od počátku v 16. století nijak nezaobírá a nevnímá ho. Dozvíte se proč čelíme epidemii, jak nemoc poznat či jaké jsou příznaky a jak se očkovat.

Před týdnem 18:20

Josef Středula: Kvůli důchodům se příští týden sejdeme s prezidentem

Zástupci odborů se setkají s prezidentem Petrem Pavlem, chtějí řešit změny v důchodovém systému. Prezident totiž minulý týden řekl, že prodlužování věku odchodu do penze je nutnost. Shodli se na tom při jednání opozice a koalice. Dnes prezident potvrdil, že za svým názorem si stojí. Podle odborů ale má hlava státu znát taky názor všech stran, a to právě i zástupců zaměstnanců. V Pressklubu to řekl jejich znovu – zvolený šéf Josef Středula. Poslechněte si celý rozhovor.

Před 2 týdny 16:52

Michal Jelínek: Lidé u daní nejvíc chybují v nárokování slev, poradce může výrazně ušetřit

Lhůta pro podání daňového přiznání papírově vypršela. Lidé stále mohou podat přiznání elektronicky, v tom případě mají čas do 2.května. Pro podání přiznání prostřednictvím daňového poradce je lhůta do 1. července. Podle Michala Jelínka z Komory daňových poradců navíc lidé často dělají chyby právě v oddílu slev. Pokud tedy máte investiční pojistku, hypotéku a děti, je podle něj dobré se právě s daňovým poradcem pobavit. Poslechněte si celý rozhovor.

Před 2 týdny 14:32

Jan Royt: Nejsme zas tak nevěřící země

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl historik umění, emeritní prorektor Univerzity Karlovy Jan Royt. Připomněl, jaký význam mají jednotlivé velikonoční dny. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde: