Press klub
Před dvěma dny

Poslechněte si podcast: Lukáš Kovanda: Kdyby existovala hmotná odpovědnost politiků, pan Bartoš by zřejmě skončil na doživotí ve vězení

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. V rozhovoru s moderátorkou Romanou Navarovou řekl, že platy politiků by měly vzrůst až potom, co se zvýší průměrná mzda běžných pracujících. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

14:20

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Včera 16:09

Ondřej Viklický: Chronické nemoci ledvin nebolí a pacienti o nich nevědí

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl přednosta Transplantačního centra v pražském IKEMu Ondřej Viklický. Moderátorce Báře Nesvadbové řekl, že 95% pacientů si rok po transplantaci užívá život s funkční ledvinou. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před třemi dny 16:55

Petra Pecková: Pokud zůstane koalice STAN a Spolu, můžeme ihned pokračovat v práci

Zástupci STAN a Spolu se při úterním jednání o koalici ve středních Čechách přiblížili vzájemné dohodě, další schůzka bude ve čtvrtek. Proč se stále nedaří najít shodu? Kdo tedy nakonec bude ve vedení kraje? Na to se ptala Romana Navarová právě hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové. Poslechněte si celý rozhovor.

Před čtyřmi dny 16:42

Jana Mračková Vildumetzová: Zvýšení platu politikům je výsměch

Nově zvolená senátorka za ANO Jana Mračková Vildumetzová v Press klubu vyčítá navýšení platu politiků. Poukazuje také na kritickou situaci u bezpečnostních sborů. Střílí také do registru obyvatel a osob. Patovou situaci kolem stávky v justici musí podle ní vyřešit urychleně ministr spravedlnosti.

Před pěti dny 14:52

Michal Kvasnica: Slavia byla v derby ve všem lepší

Redaktor Sportu a spoluautor podcastu Liga naruby Michal Kvasnica se v Press klubu vrátil ke třaskavému derby a zhodnotil v čem všem byla Slavia lepší. Řeč byla i o národním týmu před další porcí zápasů i o pozici kouče Haška.

Před týdnem 16:39

Ondřej Materna: Snažíme se, aby pacienti se srdeční vadou mohli dělat skoro všechno

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl přednosta Dětského kardiocentra Fakultní nemocnice v Motole Ondřej Materna. V rozhovoru s moderátorkou Bárou Nesvadbovou například popsal, jak přistupuje k operacím. Celý záznam si můžete poslechnout zde:

Před týdnem 15:05

Jindra Šalátová: Pěstounem se může stát každý, kdo má dostatečně velké srdce

Hostem Press klubu Frekvence 1 byla ředitelka SOS dětských vesniček Jindra Šalátová. Moderátorce Romaně Navarové mimo jiné řekla, že poptávka po jejich službách narůstá. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před týdnem 15:26

Michal Šalomoun: Na ministerstvu už nemám koho reprezentovat

Ministr pro legislativu v demisi Michal Šalomoun v Press klubu popsal situaci kolem podání demise a zhodnotil situaci kolem Pirátů jako turbulentní a velmi rychlou. Odchod do důchodu do 67 let považuje za změnu banální a politické rozhodnutí. A také mluvil o tom, proč je jednodušší být v opozici.

Před týdnem 16:03

Petr Hladík: Odchod Pirátů před volbami znamená impuls k akci

Piráti opouštějí kabinet Petra Fialy a míří do opozice. Lidovecký ministr životního prostředí Petr Hladík řekl, že ostatní koaliční partneři Piráty k odchodu z vlády nevyzývali. Zúžení pětikoalice rok před sněmovními volbami znamená podle něj impuls k akci. Kromě nynější situace ve vládě šéf resortu životního prostředí mluvil o obnově našeho území po ničivých povodních, ale i o tom, že se Česko musí do budoucna připravit na častější extrémní počasí.

Před týdnem 16:00

Viliam Buchert: Nastalá situace je pro vládu nevýhra

Komentátor Reflexu Viliam Buchert vidí současnou situaci kolem Pirátů jako jejich prohru a také pro celou vládu jakožto věc nevýherní. Důvody zmínil v Press klubu. Krajské volby a jejich výsledky v rozhodnutí premiéra už nehrály vliv. Zmínil také, že výsledky posledních voleb spadly Babišovi do klína.