Press klub
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Jindra Šalátová: Pěstounem se může stát každý, kdo má dostatečně velké srdce

Hostem Press klubu Frekvence 1 byla ředitelka SOS dětských vesniček Jindra Šalátová. Moderátorce Romaně Navarové mimo jiné řekla, že poptávka po jejich službách narůstá. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

15:05

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Před dvěma dny 16:39

Ondřej Materna: Snažíme se, aby pacienti se srdeční vadou mohli dělat skoro všechno

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl přednosta Dětského kardiocentra Fakultní nemocnice v Motole Ondřej Materna. V rozhovoru s moderátorkou Bárou Nesvadbovou například popsal, jak přistupuje k operacím. Celý záznam si můžete poslechnout zde:

Před čtyřmi dny 15:26

Michal Šalomoun: Na ministerstvu už nemám koho reprezentovat

Ministr pro legislativu v demisi Michal Šalomoun v Press klubu popsal situaci kolem podání demise a zhodnotil situaci kolem Pirátů jako turbulentní a velmi rychlou. Odchod do důchodu do 67 let považuje za změnu banální a politické rozhodnutí. A také mluvil o tom, proč je jednodušší být v opozici.

Před pěti dny 16:03

Petr Hladík: Odchod Pirátů před volbami znamená impuls k akci

Piráti opouštějí kabinet Petra Fialy a míří do opozice. Lidovecký ministr životního prostředí Petr Hladík řekl, že ostatní koaliční partneři Piráty k odchodu z vlády nevyzývali. Zúžení pětikoalice rok před sněmovními volbami znamená podle něj impuls k akci. Kromě nynější situace ve vládě šéf resortu životního prostředí mluvil o obnově našeho území po ničivých povodních, ale i o tom, že se Česko musí do budoucna připravit na častější extrémní počasí.

Před šesti dny 16:00

Viliam Buchert: Nastalá situace je pro vládu nevýhra

Komentátor Reflexu Viliam Buchert vidí současnou situaci kolem Pirátů jako jejich prohru a také pro celou vládu jakožto věc nevýherní. Důvody zmínil v Press klubu. Krajské volby a jejich výsledky v rozhodnutí premiéra už nehrály vliv. Zmínil také, že výsledky posledních voleb spadly Babišovi do klína.

Před týdnem 15:43

Eva Doležalová: Víme jistě jen to, že Václav byl zavražděn

Hostem pátečního Press klubu Frekvence 1 byla historička Eva Doležalová z Historického ústavu Akademie věd ČR. Moderátorka Romana Navarová se ptala na vznik kultu svatého Václava a význam svátku české státnosti. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před týdnem 14:25

Radka Vladyková: Kupka je ochotný naslouchat a komunikuje

Ředitelka Svazu měst a obcí Radka Vladyková v našem Press klubu pochválila Martina Kupku za komunikaci poté, co dostal na starost digitalizaci stavebního řízení. Naopak zmínila, že za Ivana Bartoše základní komunikace chyběla. Obce se podle ní také po povodních spojily a výborně spolupracovaly. Řeč byla také o možném novém ministrovi Vlčkovi či dostupnosti bydlení.

Před týdnem 14:20

Marek Hilšer: Chci dál bojovat proti oligarchům, kteří v pozadí tahají za nitky politiky

Blíží se druhé kolo senátních voleb, které určí vítěze několika dvojic, které zůstaly po prvním kole stále v boji o křesla. Hostem Pressklubu byl senátor Marek Hilšer, který svůj mandát obhajuje. Romana Navarová se ho ptala, proč chce vlastně dál zůstávat v politice. Podle senátora Hilšera je to hlavně kvůli tomu, že chce dál bojovat proti oligarchům, kteří v pozadí tahají za nitky v politice. Poslechněte si celý pořad.

Před týdnem 16:08

Miroslav Bárta: Jako civilizace máme na víc, chci zkusit k tomu přispět

Blíží se druhé kolo voleb do části Senátu, opět jsme pro vás pozvali některé z kandidátů. Úterním hostem Pressklubu byl egyptolog a kandidát na senátora Miroslav Bárta. Jeho “protivníkem” je senátor Marek Hilšer, který bude hostem ve středu. Proč ale vlastně přední egyptolog a vědec má ambice jít do politiky? Na to se ptal Ondřej Kopa. Poslechněte si celý pořad.

Před týdnem 15:44

Martin Kupka: Pro ODS to není úspěch, ale rok před volbami výzva

Ministr dopravy Martin Kupka přiznal v Press klubu, že výsledky krajských voleb jsou neúspěch, který si musí strana přiznat. Zároveň je bere jako výzvu rok před volbami lépe komunikovat to, co se povedlo nebo to, co se chystá. Zmínil v čem výsledky jsou, pobavil se o důchodové reformě či digitalizaci. Kupka také smekl před tím, jak Česko zvládlo povodně.