Press klub
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Tomio Okamura: Peníze se daly do zahraničí

Předseda opozičního hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura v Press klubu před volbami kritizoval nakládání vlády s prostředky. Podle něho krajské volby mají být prvním krokem k ukončení vlády Pětikoalice. Řeč byla také o případném odložení voleb z důvodu povodní.

15:39

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Včera 15:22

Vratislav Dostál: I kdyby vláda volby odložila, mohl by je někdo napadnout

Vláda se dostala do svízelné situace. Týden před volbami do krajů a Senátu zasáhly část Česka povodně. Například primátor Opavy vládu prosil dopisem o vyhlášení stavu nouze a odložení voleb. Kabinet ale rozhodl, že pomůže dotčeným obcím s organizací a termín zůstane. Hostem Pressklubu byl komentátor webu Info.cz Vratislav Dostál, který o tématu mluvil taky. Myslí si. že i kdyby volby byly posunuty, mohl by je někdo napadnout, stejně jako při jejich zachování. Poslechněte si celý pořad.

Před dvěma dny 17:11

Marek Výborný: Odpůrce stavby přehrady Nové Heřminovy bych vzal na náměstí v Opavě

Stát bude muset co nejrychleji začít s obnovou silnic a železnic v zaplavených oblastech. Zřejmě se kvůli tomu nevyhne zásahu do rozpočtu, který s katastrofou jako byly nedávné povodně nepočítal. Otázkou je taky další budování protipovodňových opatření. Podle letošních záplav se ukazuje, že připravená města velká voda zasáhla málo, skvěle zafungovala síť přehrad. Mluvil o tom v našem Press klubu ministr zemědělství Marek Výborný, poslechněte si celý pořad.
ministr zemědělství Marek Výborný

Před šesti dny 14:50

Marian Jurečka: Do koalice nepůjdeme s přebarvenými komunisty ani s SPD

S kým se nepůjde do koalice? I o tom mluvil ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka v našem Press klubu. Řeč musela být také o povodňové situaci. Dozvíte se, o čem budou letošní krajské volby i to, že Jurečku netěší, že stát žije od 90. let v deficitu. Zmínil také proč se musí přidávat na platech.

Před týdnem 13:06

Vít Rakušan: S extrémisty do koalice nikdy nepůjdeme

Ministr vnitra a předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan před krajskými volbami v Press klubu hovořil nejen o tom, co nás čeká o víkendu s ohledem k počasí. Zdůraznil, že nikdy jeho strana nepůjde do koalice s extrémisty typu Tomia Okamury. Vyhranil se také vůči komunistům. Pokud to bude možné, bude dávat i doporučení proti koalicím s hnutím ANO. Zmínil též, co by považoval za úspěch, v čem jsou krajské volby důležité i otázku dostupnosti bydlení.

Před týdnem 15:39

Andrej Babiš: Chceme vrátit lidem v krajích, co jim Fialova vláda vzala

Dalším hostem předvolebních Press klubů byl šéf nejsilnějšího opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. Romana Navarová se ho ptala stejně jako ostatních hostů před volbami, čím chtějí k urnám přilákat voliče. Podle Andreje Babiše sice volby budou krajské a do Senátu, určitě ale promítnou spokojenost s vládou. Poslechněte si záznam pořadu.

Před týdnem 15:21

Ivan Bartoš: Senát by měl být více progresivní

Předseda Pirátů a taky ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš byl dalším z hostů našich předvolebních Press klubů. Romana Navarová se ho ptala podobně jako ostatních na jejich priority. Podle Bartoše jsou jejich cíle jasně dané už dlouhodobě. Školství, modernizace energetiky a to vše v rámci hesla - Pro lidi, bez korupce. Poslechněte si celý pořad.

Před týdnem 16:00

Markéta Pekarová Adamová: Slíbili jsme, že do daní sáhneme jen jednou

Do daní už sahat nebudeme. I to řekla šéfka TOP09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová v předvolebním Press klubu. Odpovídala na to, s jakým výsledkem by byla na krajské úrovni spokojena a co vlastně budou řešit. Pozitivem z jejího pohledu je, že koalice Spolu ví, s čím se jaký kraj potýká. Dozvíte se, jak nahlíží na dlouhodobé průzkumy, průběh digitalizace či státní dluh.

Před týdnem 17:18

Martin Špaček: Četnost nemocí krvetvorby narůstá, ale ne všech

Hostem pátečního Press klubu Frekvence 1 byl hematoonkolog Martin Špaček. Moderátorka Bára Nesvadbová se ptala na současnou léčbu leukémie. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před 2 týdny 15:46

Robert Šlachta: Souhlasím, že krajské volby mají být referendem o vládě

Hostem předvolebního Press klubu Frekvence 1 byl předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta. Moderátorce Romaně Navarové například řekl, že si v programových věcech velmi dobře rozumí s Motoristy Petra Macinky. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde: