Press klub
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Martin Špaček: Četnost nemocí krvetvorby narůstá, ale ne všech

Hostem pátečního Press klubu Frekvence 1 byl hematoonkolog Martin Špaček. Moderátorka Bára Nesvadbová se ptala na současnou léčbu leukémie. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

17:18

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Před třemi dny 14:50

Marian Jurečka: Do koalice nepůjdeme s přebarvenými komunisty ani s SPD

S kým se nepůjde do koalice? I o tom mluvil ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka v našem Press klubu. Řeč musela být také o povodňové situaci. Dozvíte se, o čem budou letošní krajské volby i to, že Jurečku netěší, že stát žije od 90. let v deficitu. Zmínil také proč se musí přidávat na platech.

Před čtyřmi dny 13:06

Vít Rakušan: S extrémisty do koalice nikdy nepůjdeme

Ministr vnitra a předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan před krajskými volbami v Press klubu hovořil nejen o tom, co nás čeká o víkendu s ohledem k počasí. Zdůraznil, že nikdy jeho strana nepůjde do koalice s extrémisty typu Tomia Okamury. Vyhranil se také vůči komunistům. Pokud to bude možné, bude dávat i doporučení proti koalicím s hnutím ANO. Zmínil též, co by považoval za úspěch, v čem jsou krajské volby důležité i otázku dostupnosti bydlení.

Před pěti dny 15:39

Andrej Babiš: Chceme vrátit lidem v krajích, co jim Fialova vláda vzala

Dalším hostem předvolebních Press klubů byl šéf nejsilnějšího opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. Romana Navarová se ho ptala stejně jako ostatních hostů před volbami, čím chtějí k urnám přilákat voliče. Podle Andreje Babiše sice volby budou krajské a do Senátu, určitě ale promítnou spokojenost s vládou. Poslechněte si záznam pořadu.

Před šesti dny 15:21

Ivan Bartoš: Senát by měl být více progresivní

Předseda Pirátů a taky ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš byl dalším z hostů našich předvolebních Press klubů. Romana Navarová se ho ptala podobně jako ostatních na jejich priority. Podle Bartoše jsou jejich cíle jasně dané už dlouhodobě. Školství, modernizace energetiky a to vše v rámci hesla - Pro lidi, bez korupce. Poslechněte si celý pořad.

Před týdnem 16:00

Markéta Pekarová Adamová: Slíbili jsme, že do daní sáhneme jen jednou

Do daní už sahat nebudeme. I to řekla šéfka TOP09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová v předvolebním Press klubu. Odpovídala na to, s jakým výsledkem by byla na krajské úrovni spokojena a co vlastně budou řešit. Pozitivem z jejího pohledu je, že koalice Spolu ví, s čím se jaký kraj potýká. Dozvíte se, jak nahlíží na dlouhodobé průzkumy, průběh digitalizace či státní dluh.

Před týdnem 15:46

Robert Šlachta: Souhlasím, že krajské volby mají být referendem o vládě

Hostem předvolebního Press klubu Frekvence 1 byl předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta. Moderátorce Romaně Navarové například řekl, že si v programových věcech velmi dobře rozumí s Motoristy Petra Macinky. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před týdnem 15:55

Michal Šmarda: Krajské volby jsou důležité, i regionální politici můžou řešit palčivé problémy

Blíží se opět volby, tentokrát do vedení krajů a Senátu. Proto jsme pro vás pozvali řadu lídrů stran, aby dostali prostor představit své plány. Jako první přišel do Press klubu předseda Sociální demokracie Michal Šmarda. Romana Navarová se ho ptala, čím chtějí sociální demokraté zaujmout voliče. Podle něj je to především snaha spravedlivě odměnit všechny profese nebo řešení bytové krize, která trápí mladé lidí. Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 15:04

Andrej Kiska: Překvapilo nás, jak současní politici na Slovensku zneužívají svou moc

Na Slovensku stále lidé vychází do ulic, aby vyjádřili svou nespokojenost s aktuální vládou Roberta Fica. Nelíbí se jim ani přístup jednotlivých ministrů. Nejčastěji jsou pod palbou kritiky resorty kultury a spravedlnosti. O situaci na Slovensku mluvil v našem Press klubu bývalý slovenský prezident Andrej Kiska. Poslechněte si celý pořad kterým provedla Romana Navarová.

Před 2 týdny 15:10

Jan Mühlfeit: Školní model se musí změnit

Změňme školní model! K tomu vybízí bývalý šéf Microsoftu a mentální kouč Jan Mühlfeit v našem Press klubu. Děti se podle něho těší do školy a na kamarády nikoli však na výuku samotnou. Děti učíme odpovídat a ne přemýšlet. Nutné je také vrátit ke sportu. Odrazí se to nejen ve sportovních výsledcích ale také v mnoha dalších oborech včetně ekonomiky.