Press klub
NejnovějšíPřed čtyřmi dny

Poslechněte si podcast: Alica Szabó: Při zdravotních obtížích mnohdy stačí změna stylu stravování, celostní medicína se dívá i na psychiku

Celostní medicína je možná ne každému známý pojem. Přitom vychází ještě ze znalostí Čínské medicíny a umí být dobrým pomocníkem. Cílem celostní medicíny ale není úplně nahradit tradiční postupy. Lékařka a spisovatelka Alica Szabó, která se zabývá Celostní medicínou o tom mluvila v pátečním Press klubu. Poslechněte si celý rozhovor.

16:14

Press klub

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Před pěti dny 17:18

Mikuláš Bek: Vládě i sobě bych dal na vysvědčení dvojku

Rozpočet školství v příštím roce by už neměl být krizový. Moderátorce Romaně Navarové to v Press klubu Frekvence 1 řekl ministr školství Mikuláš Bek. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před šesti dny 16:02

Antonín Panenka: Fotbal je rychlejší, hráči jsou ve skvělé formě, za nás byl ale líbivější

Fotbalové EURO opět přitáhlo na stadiony a k obrazovkám miliony fanoušků. Hráči jsou ve skvělé formě a podávají výborné výkony. Podle mistra Evropy Antonína Panenky ale dřív fotbal byl zajímavější. Už jen proto, že hráči museli být kreativnější a nestačila jen skvělá sportovní forma. Řekl to v našem Press klubu, poslechněte si celý záznam.

Před týdnem 19:05

Tomáš Kopečný: Ukrajinu se snažíme obnovovat už podle nových směrnic a budovat moderní stát

Ukrajina stále čelí útokům nejen na kritickou infrastrukturu, ale i na běžné obytné čtvrti. I tak se ale daří, hlavně díky zahraniční pomoci, daná místa obnovit a budovat nově. Platí to nejen pro byty, ale například i pro elektrárny. Ty už se snaží budovat podle nových západných norem tak, aby jednou mohla Ukrajina vstoupit do EU. Mluvil o tom v Press klubu vládní zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáš Kopečný. Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 16:57

Jan Sedláček: Se spořením na důchod nečekejte, penzijní pojištění je pro mladé lidi ideální

Od července se mění podmínky státní podpory u penzijního pojištění. Zvyšují se limity, které si musí člověk přispívat, aby získal státní podporu. Jak řekl mluvčí Asociace penzijních společností Jan Sedláček, stále jde ale o dobrý produkt, který především mladým může za desítky let spoření vytvořit dobrou rezervu. Poslechněte si celý Press klub.

Před týdnem 17:09

Filip Tylš: Antidepresiva jsou lékem doby

Hostem Press klubu Frekvence 1 byl psychiatr z Národního ústavu duševního zdraví Filip Tylš. Moderátorka Bára Nesvadbová se ptala na léčbu deprese pomocí psychedelik. Celý rozhovor si můžete poslechnout zde:

Před týdnem 16:34

Tomáš Zdechovský: Jako KDU-ČSL úspěšně řešíme řadu problémů země, jen se to lidem špatně komunikuje

Lidovcům v Evropském parlamentu zůstal jediný člověk. Je to Tomáš Zdechovský, který obhájil svou pozici na kandidátce spolu. To, že KDZ-ČSL nemá příliš dobré výsledky přisuzuje tomu, že špatně komunikují lidem svou práci. Tu přitom podle něj nejen na Evropské ale i národní úrovni zvládají dobře. Řekl to v našem Press klubu.

Před týdnem 07:48

Jan Doležal: Zemědělci nechtějí nutně víc peněz, uvítali by třeba méně papírování

Zemědělci vzkázali Evropské komisi, že chtějí peníze z krizové rezervy. Podle jejich organizací je to nezbytné pro další přežití lokálních producentů. Jak v Press klubu řekl prezident Agrární komory ČR Jan Doležal, pomoc ale nemusí nutně být jen finanční. Stačilo by netlačit tolik zelenou politiku a snížit byrokratickou zátěž. Poslechněte si celý pořad.

Před 2 týdny 12:39

Adam Nenadál: Češi na fotbalovém EURU? Jsem optimista, gejzír radosti nečekám

Stovky fanoušků přijely speciálním vlakem s názvem "Česká repre" do Lipska podpořit české fotbalisty na večerní utkání mistrovství Evropy proti favorizovanému Portugalsku v čele s Cristianem Ronaldem. Pro národní tým půjde o první zápas na šampionátu v Německu. Tvůrce podcastu Liga naruby a zástupce šéfredaktora deníku Sport Adam Nenadál v našem Press klubu mluvil o tom, jak vidí šance nejen našeho mužstva.

Před 2 týdny 15:51

Jan Papež: Pro rodiny s dětmi je Bulharsko ideální kombinací ceny a kvality

Blíží se opět letní sezona dovolených, stovky tisíc lidí opět vyrazí do Chorvatska. V kurzu jsou ale i další destinace. O kolik letos vyjde dovolená dráž? Hostem Pressklubu by místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež, který mluvil nejen o letošních cenách. Poslechněte si celý pořad.