Pot
4. březen 2023

Poslechněte si podcast: Jak se rodí v galerii? S umělkyní Tamarou Moyzes o detabuizaci ženského těla v umění

„Porod je nádherný akt, bez kterého by tu nikdo z nás nebyl. Sám o sobě není ničím sexuální,“ říká Tamara Moyzes, umělkyně, aktivistka a kurátorka. V roce 2006 se stala první ženou, která živě promítala svůj porod v galerii, o čemž ji vyzpovídali moderátoři hotcastu Pot Eliška Soukupová a Karel Vladyka.

26:31

Pot

Vydává: Český rozhlas

Pot je podcast o lásce, sexu a intimitě, o motýlech v břiše, požáru v srdci a všem, co z nás teče.

Web

Před pěti dny 35:08

Bičování? Ano prosím! Ale s respektem a láskou. David Daniel aka Miss Petty o randění i dragu

David Daniel je pro většinu populace znám jako sebevědomá drag queen Miss Petty. Královna českého hyper popu, která halí do třpytek a vysokých kozaček introvertního kluka z vesnice s poetickou duší, který věří na pravou lásku. V hotcastu Pot se s ním moderátorka Eliška Soukupová bavila o tom, do jaké míry se tyto dvě personality ovlivňují, která z nich chodí radši na rande a jestli má díky kariéře čas na sex a intimní život?

Před týdnem 31:16

Nejky a bestindy. Jak dnes vypadá kvalitní přátelství a může do něj patřit sex?

V hotcastu Pot byla tentokrát řeč o přátelských vztazích, které bývají v kultuře a médiích často upozaďovány sexu a romantice. Moderátoři odkazují na článek, který vyšel v časopise The Guardian a zmiňuje i loňský výzkum, podle kterého téměř polovina respondentstva z generace Z chce na svých obrazovkách vidět méně sexu a více přátelství.

Před 2 týdny 33:39

Nejvíc mě vzruší gay porno. Hudebnice Terezie Kovalová o terapiích, lubrikantu i sexismu

Violocellistku Terezii Kovalovou vytrhli moderátoři Eliška Soukupová a Karel Vladyka z příprav první sólové desky a vyzpovídali ji téměř do naha. Kovalová se mimo hudby věnuje i modelingu, psaní a svůj vliv na sociálních sítích používá k osvětě v otázkách mentálního zdraví. Jaké stereotypizace se jí díky jejímu vzhledu dostává? Vzdala by se raději soli, nebo lubrikačního gelu? A co řekli rodiče jejích studentů na to, že zveřejnila fotky v prádle?

16. březen 2024 36:54

Paní učitelko, s kolika chlapama jste spala? Sexuální výchova se socioložkou Lucií Jarkovskou

Hostkou Elišky Soukupové a Karla Vladyky byla tentokrát docentka magistra Lucie Jarkovská, socioložka zaměřující se na problematiku genderu. Společně s docentkou Kateřinou Liškovou od roku 2019 tvoří stand-upové „Duo docentky“, se kterým objíždějí republiku a humornou formou popularizují feminismus, sexuální výchovu a výzkum zaměřený na gender a sexualitu. Pot se tentokrát zaměřil na feminismus a sexuální výchovu, ale řeč byla i o sex parties a epidemii porna na školách.

9. březen 2024 32:32

Na nějaké hry už nejsem trpělivá. Publicistka Jana Patočková si užívá funkční oblečení i lásku

Hotcast Pot navštívila „ředitelka módy a sekretářka feminismu“ Jana „Pakočka“ Patočková. S moderátory Eliškou Soukupovou a Karlem Vladykou probrala silné ženy, módu i svůj intimní život. „Singl jsem byla skoro sedm let, bylo to super období. Ne vždycky, ale to je normální i ve vztahu.“

24. únor 2024 31:14

„Doma si to nepíchejte!“Jaké jsou trendy a scamy současné plastické chirurgie?

Plastická chirurgie byla tentokrát tématem hotcastu Pot. Moderátoři si pozvali doktorku Evu Dřevínkovou, která působí jak na oddělení plastické chirurgie FN Královské Vinohrady, tak na soukromé pražské klinice. Řeč byla tedy nejen o zdravotních zákrocích, ale i o těch estetických, které mnohdy mohou být hazardem se zdravím. Je plastika ještě trendy? A proč ji vyhledává takové množství lidí?

17. únor 2024 33:29

Jak si oboustranně užít orální sex? Opravdu není nutné se chovat jako v pornu

V hotcastu Pot byla tentokrát řeč o orálním sexu. Moderátoři Eliška Soukupová a Karel Vladyka se hned na začátku (v rozporu s internetovou definicí orálního sexu) shodli, že orální sex nemusí být vždy jen „předehra“, jak se často uvádí, ale klidně hlavní událost večera a plnohodnotný intimní akt. Jak si ho ale užít naplno?

10. únor 2024 33:02

Do Indie jsem jela za jógou, ale přivezla si tantru. Nejen o orgasmech s Darjou Rádhou Angel

„Nejdu cestou odpírání, vydávám se cestou prožívání.“ Darja Rádha Angel již 18 let pomáhá prostřednictvím pohybu odstraňovat tělesné bloky a 12 let se věnuje i dotekovým terapiím. Zároveň je lektorkou jógy, spontánního tance, a vášnivou kuchařkou ájurvédské kuchyně. Moderátory hotcastu Pot ale samozřejmě nejvíc zajímala její znalost tantry, rozdílné vnímání tantrického učení v Česku a v Indii a praktické techniky, díky kterým může každý z nás zpestřit svůj milostný život.

27. leden 2024 37:28

Jak se randí s HIV? Vyrovnat se s tím mi trvalo několik let, říká fotograf Martin Kámen

„S dnešní medicínou jsem HIV nedetekovatelný a můžu žít dlouhý život, stejně jako kdokoli jiný, ale to stigma tady přetrvává. Nejen obecně ve společnosti, ale i uvnitř LGBTQ+ komunity,“ říká v hotcastu Pot fotograf a umělec Martin Kámen. S moderátory Karlem Vladykou a Eliškou Soukupovou sdílel svou zkušenost s HIV diagnózou, jak se s ní dnes žije a randí, ale i jaké rozdíly vnímá mezi Českem a Španělskem, kde žije.

22. leden 2024 33:24

„Testování je základem zdravého sexuálního života,“ říká Cinger z České společnosti AIDS pomoc

Hotcast Pot se tentokrát věnuje prevenci i léčbě HIV. Hostem Elišky Soukupové a Karla Vladyky byl František Cinger, vedoucí preventivní sekce v pražském Domu světla. Dům světla je jedním z projektů České společnosti AIDS pomoc, která se v ČR už od roku 1989 věnuje prevenci HIV a dalších pohlavně přenosných chorob a poskytování podpory HIV+ pozitivním lidem. Společně probrali nejen prevenci, ale i podrobnosti léčby a také stigmatizaci HIV.