- Podcasty
- Kuchařské čarování

Poslechněte si podcast: Postní Kuchařské čarování, tedy vaření bez masa, s výjimkou ryby
Postní pokrmy našich předků, dobře upravená ryba a něco sladkého nebude chybět v prvním postním Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka připomene třeba recept na pučálku.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Recepty na velikonoční svátky
Jidáše na několik způsobů, magický pokrm ušelo a další inspirace pro sváteční velikonoční vaření přináší ve svém pořadu Kuchařské čarování kulinář Petr Stupka.
Jarní recepty s čerstvým lupením
Jarní Kuchařské čarování s čerstvým lupením a pak také vzpomínání nad starými jídelními lístky z českobudějovických Masných krámů. K poslechu svého pořadu zve kulinář Petr Stupka.
Vaření s kopřivami a klíčení čočky nebo fazolek, tedy příprava té nejčerstvější zeleniny
Blíží se jaro, a tak je tu předjarní Kuchařské čarování kulináře Petra Stupky. Bude se věnovat bylině, kterou bychom měli uctívat, ale přitom se jí vyhýbáme, tedy kopřivě. Dále poradí, jak si připravit nejčerstvější zeleninu neboli jak nechat naklíčit čočku nebo fazolky, a zbyde místo i na kus masa.
Lidové recepty z Doudlebska jako inspirace i pro dnešní vaření
Recepty a další zajímavosti z knihy Doudlebsko v kuchyni a u stolu, která má podtitul Lidová strava z jihu Čech, představí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
Rozmanitá kuchařská inspirace ke končícímu masopustu
Recept na slanečkový salát, sladké tvarohové koblížky a další kuchařskou inspiraci nabízí v den končícího masopustu kulinář Petr Stupka. Na masopustní zvyky se zeptá i posluchačů.
Kuchařská inspirace k masopustu
Speciální silná polévka, uzeniny po bavorském způsobu, boží milosti, koblihy, tvarohová křupina. O jídlech, které se pojí s obdobím masopustu, mluví ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.
Dobroty z naklíčených semínek, nejzdravější a nejčerstvější zeleniny
Velice jednoduchý, univerzální, zdravý a přitom levný recept spočívá v klíčení malých a větších semínek. Je to nejčerstvější a nejzdravější zelenina, kterou si můžete dopřát. Jak získat klíčky a výhonky a jak je pak využít v kuchyni, vysvětluje ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
Dobroty z tradiční české zabijačky
Vřelý ovar, voňavý prejt, jitrnice, jelítka, tlačenka. Zabijačka je tématem posledního lednového Kuchařského čarování Petra Stupky. Recepty na tradiční dobroty doplní vzpomínky několika posluchačů.
Velezdravé Kuchařské čarování s kysaným zelím
Skvělým posilněním pro zimní období je kysané zelí, to věděli už naši předci. Jak s ním naložit v kuchyni a s čím ho kombinovat na talíři? Velezdravou inspiraci ve svém Kuchařském čarování nabízí kulinář Petr Stupka.