- Podcasty
- Pochoutky na talíři
Poslechněte si podcast: Pochoutky s šéfkuchařem Romanem Paulusem
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se tentokrát vydali vařit do Alcronu, kde se stali hosty a pomocníky nejlepšího českého kuchaře současnosti. Roman Paulus získal totiž titul "Kuchař roku 2010". Je šéfkuchařem hotelu Radisson SAS Alcron Praha, zkušenosti sbíral v New Yorku i Rakousku. Vařil na zaoceánské lodi, ale i manželce a dětem. Posluchače Pochoutek inspiruje recepty na studenou polévku a pravé italské risotto...
Pochoutky na talíři
Rozhlasové vaření a talk-show s profesionálním kuchařem a slavnou osobností.
Léto na grilu: Špíz z mořské tresky a čerstvý salát. Griloval Jan Brandejs
V Pochoutkách na talíři jsme zahájili Léto na grilu. Šéfkuchař Jan Brandejs z pardubické restaurace Hogo Fogo ugriloval špíz z mořské tresky přímo na palubě lodi Blanice na Labi. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali i herečku Ivanu Andrlovou.
Pečeným candátem s omáčkou choron nadchnul Ondřej Soukup herce Petra Štěpánka
Pražskou restauraci Atelier Red & Wine ocenil i průvodce Michelin. Kuchyni tam šéfuje zkušený Ondřej Soukup, který Patrika Rozehnala a Naďu Konvalinkovou naučil, jak připravit candáta s chřestem, hlívou a omáčkou choron. V roli ochutnávače figuroval herec Petr Štěpánek.
Kuřecí prso plněné špenátem připravil Martin Janoušek, ochutnával Vojtěch Bernatský
Martin Janoušek z restaurace Blue Wagon v Praze na Vinohradech předvedl, jak se připravuje kuřecí prsíčko plněné špenátem podávané s bramborovými škubánky. Hostem byl sportovní moderátor České televize Vojtěch Bernatský, který přiznal, co nejí, jaká bláznivá jídla ochutnal v cizině a jaká jídla připravuje pro dceru.
Čočku s filetem ze sumce připravil pro Davida Prachaře Jaroslav Zahálka
Kuchař Jaroslav Zahálka pozval Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala na čočku s filetem ze sumce a slaninovou omáčkou. Chutnala i herci Davidu Prachařovi.
Salát s kapřími kousky a koprovým dipem vychválil Pavel Nový
Na kuchyni středočeské restaurace Slowpec dohlíží majitelka Kateřina Abtová. Žije a vaří v Líšnici, kousek za Řitkou, kde Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala naučila připravovat kapra. Díky kuchařské fintě vám u něj nebudou vadit kosti. Speciální salát s kapřími kousky ochutnal také herec Pavel Nový.
Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného
Překrásné francouzské restauraci Art Nouveau v pražském Obecním domě šéfuje Jan Horký, kuchař, který se často účastní také světových soutěží. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi poradil, jak připravit pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré. Nechte se zlákat stejně jako houslista Jaroslav Svěcený, který na vše dohlížel.
Konfitované králičí stehno Petra Šmrhy ochutnala herečka Jana Synková
V Battistově cihelně v Praze–Ďáblicích už dávno nevypalují cihly, bývalou pec proměnili v restauraci s poctivou českou kuchyní. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi tam Petr Šmrha ukázal přípravu konfitovaného králičího stehna. Roli degustátorky přijala herečka ze studia Ypsilon Jana Synková.
Žemlové knedlíky s liškovou omáčkou od Petra Chaloupky
Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková se v hostinci U tunelu setkali s šéfkuchařem Petrem Chaloupkou. Společně připravili žemlové knedlíky se smetanovou liškovou omáčkou. Na ochutnávku dorazila také herečka Marie Drahokoupilová. Stál výsledek za to?
Zázvorový cheesecake nachystala pro zpěváka Petra Rezka šéfkuchařka Petra Procházková
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vás zvou do bistra Santinka v Praze 6, kde je šéfkuchařkou žena, která kdysi pracovala v mateřské škole. Petra Procházková ráda peče, připravila proto svoji verzi zázvorového cheesecaku. Vychutnal si ho i zpěvák a muzikant Petr Rezek. Inspirujte se!
Pečenou polévku z kohoutka od Jana Zmeškala vyzkoušel zpěvák Marián Vojtko
S pořadem Pochoutky na talíři se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vydali do pražského hostince Na Krásné vyhlídce. Kuchyni zde šéfuje Jan Zmeškal, který prozradil recept na pečenou polévku z domácího kohoutka. S ochutnáváním pomáhal i zpěvák Marián Vojtko.