- Podcasty
- Pochoutky na talíři
Poslechněte si podcast: Pochoutky s Michaelou Kuklovou
Herečka, kterou v poslední době zaměstnává především role matky, navštívila kuchyni, v níž Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal natáčejí Pochoutky. S Michaelou Kuklovou si pochutnali na pikantních kuřecích křidélkách...
Pochoutky na talíři
Rozhlasové vaření a talk-show s profesionálním kuchařem a slavnou osobností.
Léto na grilu: Sapíkovy grilované krevety s pečeným ananasem a paprikovou omáčkou
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se vydali do Klokočné u Mnichovic ve středních Čechách, kde žije a vaří kuchař Jaroslav Sapík. Za jeho restaurací U Sapíků je nádherná zahrada s altánem. Právě tam grilovali velké krevety s ananasem a připravili pikantní paprikovou omáčku. Ochutnal i zpěvák Stanislav Hložek.
Léto na grilu: Roastbeef s domácí tatarkou. Griloval Radek David
Šéfkuchař Radek David se svým týmem z restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích nás naučil grilování roastbeefu a přípravu domácí tatarské omáčky. Hostem Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala byl moderátor České televize Vladimír Kořen.
Léto na grilu: Špíz z mořské tresky a čerstvý salát. Griloval Jan Brandejs
V Pochoutkách na talíři jsme zahájili Léto na grilu. Šéfkuchař Jan Brandejs z pardubické restaurace Hogo Fogo ugriloval špíz z mořské tresky přímo na palubě lodi Blanice na Labi. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali i herečku Ivanu Andrlovou.
Pečeným candátem s omáčkou choron nadchnul Ondřej Soukup herce Petra Štěpánka
Pražskou restauraci Atelier Red & Wine ocenil i průvodce Michelin. Kuchyni tam šéfuje zkušený Ondřej Soukup, který Patrika Rozehnala a Naďu Konvalinkovou naučil, jak připravit candáta s chřestem, hlívou a omáčkou choron. V roli ochutnávače figuroval herec Petr Štěpánek.
Kuřecí prso plněné špenátem připravil Martin Janoušek, ochutnával Vojtěch Bernatský
Martin Janoušek z restaurace Blue Wagon v Praze na Vinohradech předvedl, jak se připravuje kuřecí prsíčko plněné špenátem podávané s bramborovými škubánky. Hostem byl sportovní moderátor České televize Vojtěch Bernatský, který přiznal, co nejí, jaká bláznivá jídla ochutnal v cizině a jaká jídla připravuje pro dceru.
Čočku s filetem ze sumce připravil pro Davida Prachaře Jaroslav Zahálka
Kuchař Jaroslav Zahálka pozval Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala na čočku s filetem ze sumce a slaninovou omáčkou. Chutnala i herci Davidu Prachařovi.
Salát s kapřími kousky a koprovým dipem vychválil Pavel Nový
Na kuchyni středočeské restaurace Slowpec dohlíží majitelka Kateřina Abtová. Žije a vaří v Líšnici, kousek za Řitkou, kde Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala naučila připravovat kapra. Díky kuchařské fintě vám u něj nebudou vadit kosti. Speciální salát s kapřími kousky ochutnal také herec Pavel Nový.
Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného
Překrásné francouzské restauraci Art Nouveau v pražském Obecním domě šéfuje Jan Horký, kuchař, který se často účastní také světových soutěží. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi poradil, jak připravit pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré. Nechte se zlákat stejně jako houslista Jaroslav Svěcený, který na vše dohlížel.
Konfitované králičí stehno Petra Šmrhy ochutnala herečka Jana Synková
V Battistově cihelně v Praze–Ďáblicích už dávno nevypalují cihly, bývalou pec proměnili v restauraci s poctivou českou kuchyní. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi tam Petr Šmrha ukázal přípravu konfitovaného králičího stehna. Roli degustátorky přijala herečka ze studia Ypsilon Jana Synková.
Žemlové knedlíky s liškovou omáčkou od Petra Chaloupky
Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková se v hostinci U tunelu setkali s šéfkuchařem Petrem Chaloupkou. Společně připravili žemlové knedlíky se smetanovou liškovou omáčkou. Na ochutnávku dorazila také herečka Marie Drahokoupilová. Stál výsledek za to?