3. duben 2010

Poslechněte si podcast: Pochoutky s Kateřinou Lojdovou

V naší rozhlasové kuchyni jsme se sešli s bývalou televizní hlasatelkou, herečkou a milou dámou – Kateřinou Lojdovou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ní vařili dušené telecí na mrkvi a žampionech, zalévané bílým vínem...

39:59

Pochoutky na talíři

Vydává: Český rozhlas

Rozhlasové vaření a talk-show s profesionálním kuchařem a slavnou osobností.

Web

Včera 34:51

Léto na grilu: Sapíkovy grilované krevety s pečeným ananasem a paprikovou omáčkou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se vydali do Klokočné u Mnichovic ve středních Čechách, kde žije a vaří kuchař Jaroslav Sapík. Za jeho restaurací U Sapíků je nádherná zahrada s altánem. Právě tam grilovali velké krevety s ananasem a připravili pikantní paprikovou omáčku. Ochutnal i zpěvák Stanislav Hložek.

Před týdnem 34:43

Léto na grilu: Roastbeef s domácí tatarkou. Griloval Radek David

Šéfkuchař Radek David se svým týmem z restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích nás naučil grilování roastbeefu a přípravu domácí tatarské omáčky. Hostem Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala byl moderátor České televize Vladimír Kořen.

Před 2 týdny 26:54

Léto na grilu: Špíz z mořské tresky a čerstvý salát. Griloval Jan Brandejs

V Pochoutkách na talíři jsme zahájili Léto na grilu. Šéfkuchař Jan Brandejs z pardubické restaurace Hogo Fogo ugriloval špíz z mořské tresky přímo na palubě lodi Blanice na Labi. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali i herečku Ivanu Andrlovou.

20. únor 2022 31:34

Pečeným candátem s omáčkou choron nadchnul Ondřej Soukup herce Petra Štěpánka

Pražskou restauraci Atelier Red & Wine ocenil i průvodce Michelin. Kuchyni tam šéfuje zkušený Ondřej Soukup, který Patrika Rozehnala a Naďu Konvalinkovou naučil, jak připravit candáta s chřestem, hlívou a omáčkou choron. V roli ochutnávače figuroval herec Petr Štěpánek.

13. únor 2022 54:45

Kuřecí prso plněné špenátem připravil Martin Janoušek, ochutnával Vojtěch Bernatský

Martin Janoušek z restaurace Blue Wagon v Praze na Vinohradech předvedl, jak se připravuje kuřecí prsíčko plněné špenátem podávané s bramborovými škubánky. Hostem byl sportovní moderátor České televize Vojtěch Bernatský, který přiznal, co nejí, jaká bláznivá jídla ochutnal v cizině a jaká jídla připravuje pro dceru.

6. únor 2022 28:53

Čočku s filetem ze sumce připravil pro Davida Prachaře Jaroslav Zahálka

Kuchař Jaroslav Zahálka pozval Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala na čočku s filetem ze sumce a slaninovou omáčkou. Chutnala i herci Davidu Prachařovi.

30. leden 2022 30:09

Salát s kapřími kousky a koprovým dipem vychválil Pavel Nový

Na kuchyni středočeské restaurace Slowpec dohlíží majitelka Kateřina Abtová. Žije a vaří v Líšnici, kousek za Řitkou, kde Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala naučila připravovat kapra. Díky kuchařské fintě vám u něj nebudou vadit kosti. Speciální salát s kapřími kousky ochutnal také herec Pavel Nový.

23. leden 2022 29:42

Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného

Překrásné francouzské restauraci Art Nouveau v pražském Obecním domě šéfuje Jan Horký, kuchař, který se často účastní také světových soutěží. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi poradil, jak připravit pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré. Nechte se zlákat stejně jako houslista Jaroslav Svěcený, který na vše dohlížel.

16. leden 2022 30:05

Konfitované králičí stehno Petra Šmrhy ochutnala herečka Jana Synková

V Battistově cihelně v Praze–Ďáblicích už dávno nevypalují cihly, bývalou pec proměnili v restauraci s poctivou českou kuchyní. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi tam Petr Šmrha ukázal přípravu konfitovaného králičího stehna. Roli degustátorky přijala herečka ze studia Ypsilon Jana Synková.

9. leden 2022 30:54

Žemlové knedlíky s liškovou omáčkou od Petra Chaloupky

Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková se v hostinci U tunelu setkali s šéfkuchařem Petrem Chaloupkou. Společně připravili žemlové knedlíky se smetanovou liškovou omáčkou. Na ochutnávku dorazila také herečka Marie Drahokoupilová. Stál výsledek za to?