28. listopad 2021

Poslechněte si podcast: Tradiční mramorovou bábovku upekla pro Vlastimila Harapese cukrářka Hana Šemíková

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se v cukrářské dílně sešli s původně amatérskou pekařkou, dnes profesionální cukrářkou Hanou Šemíkovou. Už pět let peče domácí drobenkové a kynuté koláče a umí skvělou bábovku. Právě na bábovku jsme dostali podrobný recept. Chválil ji i herec Vlastimil Harapes, určitě si ji proto také připravte.

31:39

Pochoutky na talíři

Vydává: Český rozhlas

Rozhlasové vaření a talk-show s profesionálním kuchařem a slavnou osobností.

Web

Před šesti dny 29:42

Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného

Překrásné francouzské restauraci Art Nouveau v pražském Obecním domě šéfuje Jan Horký, kuchař, který se často účastní také světových soutěží. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi poradil, jak připravit pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré. Nechte se zlákat stejně jako houslista Jaroslav Svěcený, který na vše dohlížel.

Před týdnem 30:05

Konfitované králičí stehno Petra Šmrhy ochutnala herečka Jana Synková

V Battistově cihelně v Praze–Ďáblicích už dávno nevypalují cihly, bývalou pec proměnili v restauraci s poctivou českou kuchyní. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi tam Petr Šmrha ukázal přípravu konfitovaného králičího stehna. Roli degustátorky přijala herečka ze studia Ypsilon Jana Synková.

Před 2 týdny 30:54

Žemlové knedlíky s liškovou omáčkou od Petra Chaloupky

Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková se v hostinci U tunelu setkali s šéfkuchařem Petrem Chaloupkou. Společně připravili žemlové knedlíky se smetanovou liškovou omáčkou. Na ochutnávku dorazila také herečka Marie Drahokoupilová. Stál výsledek za to?

Před 3 týdny 31:00

Zázvorový cheesecake nachystala pro zpěváka Petra Rezka šéfkuchařka Petra Procházková

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vás zvou do bistra Santinka v Praze 6, kde je šéfkuchařkou žena, která kdysi pracovala v mateřské škole. Petra Procházková ráda peče, připravila proto svoji verzi zázvorového cheesecaku. Vychutnal si ho i zpěvák a muzikant Petr Rezek. Inspirujte se!

5. prosinec 2021 31:50

Pečenou polévku z kohoutka od Jana Zmeškala vyzkoušel zpěvák Marián Vojtko

S pořadem Pochoutky na talíři se Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vydali do pražského hostince Na Krásné vyhlídce. Kuchyni zde šéfuje Jan Zmeškal, který prozradil recept na pečenou polévku z domácího kohoutka. S ochutnáváním pomáhal i zpěvák Marián Vojtko.

31. říjen 2021 54:50

Jan Bušina připravil steak z vepřové krkovice s pečenou bramborou, ochutnávala Heidi Janků

Z lodní kuchyně ukotveného Green Yacht hotelu v Praze na Vltavě jsme odvysílali další díl Pochoutek na talíři. K ochutnání steaku z vepřové krkovice jsme pozvali zpěvačku Heidi Janků.

10. říjen 2021 33:18

Předkrm z malé křepelky s tučnými játry a fíkovou rolkou ochutnal i herec Jiří Ptáčník

S Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem jsme navštívili restauraci v Praze na Malé Straně s názvem Café de Paris, kde je šéfkuchařem Ondřej Kynčl. Do tohoto podniku rád chodí i herec Jiří Ptáčník, který poprvé ochutná křepelčí prsíčka a stehýnka s tučnými játry, fíkovou rolkou a omáčkou z granátových jablek.

3. říjen 2021 32:46

Zadělávaný jehněčí kořínek s kapary ochutnal i herec Václav Vydra

Do restaurace Slowpec v Líšnici u Mníšku pod Brdy nás pozvala majitelka Kateřina Abtová. Naďu Konvalinkovou, Patrika Rozehnala a milovníka koní Václava Vydru naučila jeden polozapomenutý recept... jehněčí kořínek (vnitřnosti) s kapary a omáčkou.

19. září 2021 34:48

Vepřový bůček s kořením pěti vůní ochutnal herec Miroslav Šimůnek

Recept na typický český bůček s asijským šmrncem nás naučil šéfkuchař Ondřej Soukup z podniku Atelieru Red and Wine v Praze na Smíchově, který je zařazen i do letošního ročníku gastronomického průvodce Michelin. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si k ochutnání přizvali i herce a prince z pohádky Z pekla štěstí Miroslava Šimůnka.