Pochoutky na talíři

Český rozhlas

Rozhlasové vaření a talk-show s profesionálním kuchařem a slavnou osobností.

Web

Epizody

Před 2 týdny
01:00

Předkrm z malé křepelky s tučnými játry a fíkovou rolkou ochutnal i herec Jiří Ptáčník

S Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem jsme navštívili restauraci v Praze na Malé Straně s názvem Café de Paris, kde je šéfkuchařem Ondřej Kynčl. Do tohoto podniku rád chodí i herec Jiří Ptáčník, který poprvé ochutná křepelčí prsíčka a stehýnka s tučnými játry, fíkovou rolkou a omáčkou z granátových jablek.

Před 3 týdny
01:00

Zadělávaný jehněčí kořínek s kapary ochutnal i herec Václav Vydra

Do restaurace Slowpec v Líšnici u Mníšku pod Brdy nás pozvala majitelka Kateřina Abtová. Naďu Konvalinkovou, Patrika Rozehnala a milovníka koní Václava Vydru naučila jeden polozapomenutý recept... jehněčí kořínek (vnitřnosti) s kapary a omáčkou.

19. září 2021
01:00

Vepřový bůček s kořením pěti vůní ochutnal herec Miroslav Šimůnek

Recept na typický český bůček s asijským šmrncem nás naučil šéfkuchař Ondřej Soukup z podniku Atelieru Red and Wine v Praze na Smíchově, který je zařazen i do letošního ročníku gastronomického průvodce Michelin. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si k ochutnání přizvali i herce a prince z pohádky Z pekla štěstí Miroslava Šimůnka.

12. září 2021
01:00

Fazolový krém se slaninou od Pavla Mencla ochutnala i herečka Zuzana Slavíková

S Pochoutkami na talíři jsme zamířili do restaurace s krásným názvem „Kastrol“. Šéfkuchařem je tam Pavel Mencl. Uvařil fazolový krém se slaninou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali herečku Zuzanu Slavíkovou.

5. září 2021
01:00

Račí krém s opečeným řapíkatým celerem ochutnala zpěvačka Jitka Zelenková

Na račí krém – staročeskou polévku – pozval Naďu Konvalinkovou, Patrika Rozehnala a zpěvačku Jitku Zelenkovou šéfkuchař Jan Horký. Podívali se do svátečního prostředí francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě v Praze.

29. srpen 2021
01:00

Znojemskou pivní plec s lokšemi ochutnala i herečka Alena Antalová

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal zavítali do hostince U tunelu v Praze-Karlíně. Kuchyni tam šéfuje Petr Chaloupka a naučil nás připravovat znojemskou vepřovou plec na pivu s opékanými lokšemi. Ochutnala i herečka Alena Antalová.

6. červen 2021
01:00

Jsou brilantní, chválil Tomáš Klus halušky se zelím. Recept zvládne každý

Do pražského Národního pivovaru dorazil zpěvák Tomáš Klus, aby ochutnal halušky se zelím od šéfkuchaře Pavola Glončáka. Nezůstal jen u typického slovenského jídla. Populární muzikant prozradil, jak si vařil v době sportovní kariéry, proč nejí maso nebo jak si vybírá kytary.

5. duben 2020
26:14

Pečená brambora s liškami na bramborové kaši nadchla herce a rybáře Rudolfa Hrušínského ml.

Krásné setkání se odehrálo tentokrát v Pochoutkách na talíři s hercem a nadšeným rybářem Rudolfem Hrušínským ml. Přijal pozvání do slavné restaurace U Malířů 1543.

22. březen 2020
30:24

Telecí cordon bleu rozzářilo nadšením milovnici řízků Dagmar Patrasovou

S Pochoutkami na talíři jsme se v restauraci v Růžové zahradě v Praze – Strašnicích naučili dělat telecí cordon bleu, tak jak se opravdu má dělat.

3. leden 2016
01:00

Připomeňte si sváteční chvíle u speciálních Pochoutek

Nejkrásnější svátky roku jsme v Pochoutkách prožili s dobrou náladou v baru v centru Prahy, kde se odehrály hned čtyři speciální díly oblíbeného pořadu. Pozvání přijaly slavné osobnosti z herecké, pěvecké i režisérské branže, kteří s neutuchajícím elánem a zanícením vyprávěly o humorných pracovních zážitcích, nejlepších odposlechnutých historkách i vánočních tradicích, kteří sami dodržují.