- Podcasty
- Pochoutkový rok

Poslechněte si podcast: Jeden nestačí. Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé na oslavách zmizí jako první
Stačí pár surovin, abyste z nich vykouzlili dobrotu. Dokazují to i šlehačkové rohlíčky Jany Šilhavé, které chutnají podobně jako sušenky z lineckého těsta zvláčněné povidly. Postup je jednoduchý.
Pochoutkový rok
Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 je na sladko. Pochlubte se svým osvědčeným rodinným sladkým receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně v celkové hodnotě 100 000 korun. Přihlásit se můžete už teď >>
Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 6. 2025
Soutěžní recept: Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé. Rada z etikety: Jak na oslavách správně jíst malé bobulovité ovoce? Marmelády z Českého ráje uspěly ve světě.
Jahody, maliny a jiné bobulovité ovoce z mísy na stole nikdy nebereme, pokud nedostaneme talířek
Jahody, maliny nebo ostružiny bývají často součástí zahradních oslav. Víte, jak správně jíst malé bobulovité ovoce, když ho hostitel přinese na stůl ve společné míse? Má to svá pravidla.
Poslechněte si: Pochoutkový rok 22. 6. 2025
Soutěžní recept: Perníkový jabskořmák od Aloise Hudečka. Rada z etikety: Je v pořádku ochutnávat jídlo z talíře jiné osoby? Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř.
Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř
Téměř všechno, co kolem nás roste a kvete, je jedlé. Než se ale pustíme do sypání květů do salátů, polévek, na zákusky nebo chlebíčky, měli bychom vědět několik důležitých věcí – je ta která květina skutečně jedlá? Nevyrostla někde u pole, kde se použil postřik? Jaké chutě květů se hodí k jakým jídlům? A jak dlouho lidstvo vlastně květy pojídá?
Chcete z partnerova talíře ochutnat, co má dobrého? Muž by měl mít jasnou odpověď
Ženy běžně rády ochutnávají z talíře partnera nebo manžela. Na svatbách novomanželé jedí z jednoho talíře. Je to ale v pořádku?
Perníkový jabskořmák od Aloise Hudečka pochází z minulého století. Vyniká i chutí jablek
Poctivý hutný moučník chutná podobně jako perník. Vynikne ale chuť jablek, díky kterým je jabskořmák pěkně vláčný. Pekl Alois Hudeček z Jindřichova Hradce. Název je vlastně zkrácením slov: jablka, koření, mák.
Poslechněte si: Pochoutkový rok 15. 6. 2025
Soutěžní recept: Ořechový koláč od Jany Kolářové. Rada z etikety: Komu prsa a komu stehna aneb Jak podělit kuřecí čtvrtky. Slané tyčinky jsou mladší sestrou preclíků.
Komu prsa a komu stehna. Dá se rozhodnout, jak podělit kuřecí čtvrtky?
Komu by hospodyně měla dát na talíř prsa a komu stehna? Je v tom nějaký rozdíl? Pokud zvolíte stehno, zapomeňte na ohryzávání kosti.
Lepší než medovník: Ořechový koláč od Jany Kolářové
Krusta ze zkaramelizovaných ořechů, másla a medu je chutná a není přeslazená. Krém vše zvláční. Piškot pečením ztmavne a vrstvení může připomínat proslulý medovník. Pekla Jana Kolářová z Dolních Beřkovic.