Pochoutkový rok
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 12. 2024

Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Dekadentní zázvorky se skořicí a pomerančovým krémem. Rada z etikety: Jak jíst čokoládové bonbóny. Vánoční hubník. Soutěž o kuchařku.

26:50

Pochoutkový rok

Vydává: Český rozhlas

Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 bude na sladko. Pochlubte se svým osvědčeným rodinným sladkým receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně v celkové hodnotě 100 000 korun. Přihlásit se můžete už teď >>

Web

Před čtyřmi dny 28:12

Poslechněte si: Pochoutkový rok 15. 12. 2024

Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Luxusní čokoládové košíčky s ořechovou náplní. Rada z etikety: Jak servírovat a konzumovat vánočku. Originální vánoční limonáda s příchutí perníku. Soutěž o kuchařku.

Před čtyřmi dny 08:30

Luxusní čokoládové košíčky s ořechovou náplní podle Josefa Maršálka

Cukroví, které bude noblesní kouskem na vašem stole, určitě vyzkoušejte. Vláčná ořechová náplň je jak nadýchaný polštářek překrytý výtečnou čokoládovou polevou. Korunku tvoří zkaramelizované ořechy. Chuť ořechů, cukru a soli překvapí.

Před čtyřmi dny 01:18

Jak konzumovat vánočku? Můžeme ji lámat jako chléb, ukusovat, ale nemažeme celý plátek džemem

Blíží se Vánoce. Jak se správně obléci slavnostně k vánoční domácí tabuli, radí náš expert na etiketu, Ladislav Špaček.

Před čtyřmi dny 03:05

Originální vánoční limonáda s příchutí perníku vznikla původně z křenové limonády

„Řemeslné a lokální nealko zapamatovatelných chutí a opravdových surovin,“ hlásají tvůrci řady Zázračných limonád. Nápoje plné bublinek jsou spojeny s brněnským vyhlášeným barovým prostředím. Sami autoři přiznávají snahu dostat do nealkoholického světa podobnou pestrost, jaká funguje při míchání alkoholických nápojů.

Před týdnem 28:34

Poslechněte si: Pochoutkový rok 8. 12. 2024

Nepečené karamelky s čokoládou a malinami podle Josefa Maršálka. Rada z etikety: Jak se obléct k vánočnímu stolu. Historie cukroví. Soutěž o kuchařku.

Před týdnem 08:27

Nepečené karamelky s čokoládou a malinami dle Josefa Maršálka

Žádné sisinky. Tyhle karamelky nádherně křupou, v ústech se rozsýpají a nelepí se na zuby. Když do nich kousnete, malinová chuť proniká do čokolády. Na té nešetřete, protože o té to hodně je. A stojí to za to.

Před týdnem 01:51

Vánoce jsou největší svátek v roce. Ke stromečku se oblékneme slavnostně, včetně dětí

Blíží se Vánoce. Jak se správně obléci slavnostně k vánoční domácí tabuli, radí náš expert na etiketu, Ladislav Špaček.

Před týdnem 03:38

Historické vánoční cukroví mělo díky koření i zahřát. Překvapí ale i chutí a nápaditostí

Vánoční cukroví (od slova cukr) má nedlouhou historii. Až ve druhé polovině 18. století se totiž jedna odrůda řepy začala zušlechťovat a pěstovat pro cukr. První manufaktura na výrobu cukru byla u nás otevřená v bývalém klášteře na Zbraslavi roku 1787 a první průmyslový cukrovar dokonce až v roce 1829 u Dačic.

Před 2 týdny 08:17

Zázvorky se skořicí a pomerančovým krémem

Klasické zázvorky pocházejí z Anglie, my ale máme inovaci v podobě úplně jiných přidaných surovin. Ucítíte zázvorový perník, který uhladí sváteční pomerančový krém a hřejivé účinky skořice. Takovou dekadenci musíte vyzkoušet.