Pochlap se
Před týdnem

Poslechněte si podcast: V minulosti jsem měl problémy s pletí a rovnátka, sebepoznání je osvobozující, říká tanečník Mensa

Hostem Pochlap se byl umělec, ilustrátor a tanečník Kristián Mensa, který v současné době tančí v inscenaci Krajina těla v Národním divadle. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, co mu dává tanec, jak se daří skloubit freestyle s prací v Národním divadle a proč ho prázdnota děsí.

41:08

Pochlap se

Vydává: Český rozhlas

„Někdy hodně mlčíme, jindy moc řečníme, ale často se bojíme opravdu otevřeně mluvit,“ říká autor podcastu Pochlap se Václav Rouček. V rozhovorech s kluky a muži z různých společenských bublin otevírá otázky dnešní maskulinity. Co vlastně dnes znamená být chlap, kdy kluci brečí a jaké mají vzory?

Web

Před dvěma dny 38:15

Album v češtině je zvrat. Škoda, že jsme s tím nezačali dřív, svěřuje se Matěj Ruppert

Hostem Pochlap se byl zpěvák, herec a moderátor Matěj Ruppert. Moderátor Václav Rouček s ním rozebíral, jak se mu pracovalo na posledním desce Monkey Business, jaké témata ve své tvorbě v současnosti řeší a proč je podle něj dobré umět se omluvit.

18. srpen 2024 42:02

Muži na tantrickou masáž nechodí za orgasmem, ale protože chtějí poznat sami sebe, říká lektorka

Hostkou Pochlap se byla lektorka sexuality a tantry Klára Kloudová. S Vaškem Roučkem společně probrali, proč muži vyhledávají tantrické masáže, s jakými problémy se na ní nejčastěji obracejí a v čem by se měli muži od žen inspirovat.

11. srpen 2024 34:20

Na rakovině bylo nejtěžší čekání, mám jedno varle a jsem v pohodě, říká Jakub Koreis

Hostem Pochlap se byl bývalý profesionální hokejista, moderátor a podnikatel Jakub Koreis, který je zároveň už 99. hostem podcastu Václava Roučka. Spolu se bavili o tom, jak Jakub zvládal období, kdy se léčil s rakovinou varlete, co si myslí o letošním Mistrovství světa v ledním hokeji a proč hokejové prostředí potřebuje výrazný refresh.

4. srpen 2024 56:05

Když jsem začínala, posílali mě k plotně, vzpomíná moderátorka Barbora Černošková

Hostkou letního speciálu Pochlap se byla moderátorka a reportérka České televize Barbora Černošková, která je také ambasadorkou iniciativy Žlutá stužka. Václav Rouček si s ní povídal o tom, jak vypadala její cesta do České televize, jak se připravovala na letošní Letní olympijské hry v Paříži a proč se rozhodla angažovat v organizaci pro podporu dětí vězněných rodičů.

28. červenec 2024 45:08

Mým nejlepším kamarádem je moje žena, se kterou jsem skoro 50 let, prozrazuje hlasatel Hemala

Hostem Pochlap se byl moderátor Alexander Hemala, který je otcem 3 dětí a 8 vnoučat. S moderátorem Václavem Roučkem probrali, co ho momentálně naplňuje, jaké bylo začínat v České televizi a co pro něj znamená jeho velká rodina.

21. červenec 2024 51:50

Mužství a ženství se čím dál víc protíná, říká marketérka Louženská

Hostkou Pochlap se byla marketérka a lektorka Pavlína Louženská, která spoluzaložila platformu #HolkyzMarketingu. S Václavem Roučkem probrala, co ji vedlo k založení marketingové skupiny pro ženy, proč právě trenduje maskulinita a jak se mužství a ženství proměňuje nejen v reklamách.

14. červenec 2024 48:26

Jediný můj úkol je užívat si každodenního života, říká Jiří Burian alias Kapitán Demo

Hostem Pochlap se byl hudebník, skladatel a producent Jiří Burian. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak prožíval vzestup Kapitána Dema, jak se mu nahrávalo album se svým otcem a synem a proč podle něj potřebují muži obejmout.

7. červenec 2024 37:51

Uvědomělý muž si nepotřebuje hrát na to, že je macho, říká Lili z Real Talku

Hostkou Pochlap se byla moderátorka a tvůrkyně Liliana Mikhnevich alias Lili z Real Talku, která byla historicky první ženou v podcastu Václava Roučka. Společně probrali, jak se maskulinita mění, co dnešním mužům chybí a proč je stále důležitější být nezávislý.

30. červen 2024 54:06

Mladá generace mě naučila sdílet emoce, pro dnešní pop je láska forma útlaku, říká Karel Veselý

Hostem Pochlap se byl hudební publicista Karel Veselý, který je také autorem podcastové série Anatomie lovesongu. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, proč se o lásce v hudbě rozhodl napsat knihu, jak vnímá současný pop a co ho učí mladá generace.