Pochlap se
7. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Uvědomělý muž si nepotřebuje hrát na to, že je macho, říká Lili z Real Talku

Hostkou Pochlap se byla moderátorka a tvůrkyně Liliana Mikhnevich alias Lili z Real Talku, která byla historicky první ženou v podcastu Václava Roučka. Společně probrali, jak se maskulinita mění, co dnešním mužům chybí a proč je stále důležitější být nezávislý.

38:21

Pochlap se

Vydává: Český rozhlas

„Někdy hodně mlčíme, jindy moc řečníme, ale často se bojíme opravdu otevřeně mluvit,“ říká autor podcastu Pochlap se Václav Rouček. V rozhovorech s kluky a muži z různých společenských bublin otevírá otázky dnešní maskulinity. Co vlastně dnes znamená být chlap, kdy kluci brečí a jaké mají vzory?

Web

Před týdnem 48:32

Když mám trable nebo úzkosti, nacházím útěchu v Amerikánce, říká Viktor Tauš

Hostem Pochlap se byl režisér a filmový producent Viktor Tauš, který má nyní v kinech premiéru filmu Amerikánka. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, co pro něj tento snímek znamená, proč rád vypráví ženské příběhy a jak se cítí ve svých padesáti letech.

Před 3 týdny 38:45

Album v češtině je zvrat. Škoda, že jsme s tím nezačali dřív, svěřuje se Matěj Ruppert

Hostem Pochlap se byl zpěvák, herec a moderátor Matěj Ruppert. Moderátor Václav Rouček s ním rozebíral, jak se mu pracovalo na posledním desce Monkey Business, jaké témata ve své tvorbě v současnosti řeší a proč je podle něj dobré umět se omluvit.

8. září 2024 41:38

V minulosti jsem měl problémy s pletí a rovnátka, sebepoznání je osvobozující, říká tanečník Mensa

Hostem Pochlap se byl umělec, ilustrátor a tanečník Kristián Mensa, který v současné době tančí v inscenaci Krajina těla v Národním divadle. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, co mu dává tanec, jak se daří skloubit freestyle s prací v Národním divadle a proč ho prázdnota děsí.

18. srpen 2024 42:32

Muži na tantrickou masáž nechodí za orgasmem, ale protože chtějí poznat sami sebe, říká lektorka

Hostkou Pochlap se byla lektorka sexuality a tantry Klára Kloudová. S Vaškem Roučkem společně probrali, proč muži vyhledávají tantrické masáže, s jakými problémy se na ní nejčastěji obracejí a v čem by se měli muži od žen inspirovat.

11. srpen 2024 34:50

Na rakovině bylo nejtěžší čekání, mám jedno varle a jsem v pohodě, říká Jakub Koreis

Hostem Pochlap se byl bývalý profesionální hokejista, moderátor a podnikatel Jakub Koreis, který je zároveň už 99. hostem podcastu Václava Roučka. Spolu se bavili o tom, jak Jakub zvládal období, kdy se léčil s rakovinou varlete, co si myslí o letošním Mistrovství světa v ledním hokeji a proč hokejové prostředí potřebuje výrazný refresh.

4. srpen 2024 56:35

Když jsem začínala, posílali mě k plotně, vzpomíná moderátorka Barbora Černošková

Hostkou letního speciálu Pochlap se byla moderátorka a reportérka České televize Barbora Černošková, která je také ambasadorkou iniciativy Žlutá stužka. Václav Rouček si s ní povídal o tom, jak vypadala její cesta do České televize, jak se připravovala na letošní Letní olympijské hry v Paříži a proč se rozhodla angažovat v organizaci pro podporu dětí vězněných rodičů.

28. červenec 2024 45:38

Mým nejlepším kamarádem je moje žena, se kterou jsem skoro 50 let, prozrazuje hlasatel Hemala

Hostem Pochlap se byl moderátor Alexander Hemala, který je otcem 3 dětí a 8 vnoučat. S moderátorem Václavem Roučkem probrali, co ho momentálně naplňuje, jaké bylo začínat v České televizi a co pro něj znamená jeho velká rodina.

21. červenec 2024 52:20

Mužství a ženství se čím dál víc protíná, říká marketérka Louženská

Hostkou Pochlap se byla marketérka a lektorka Pavlína Louženská, která spoluzaložila platformu #HolkyzMarketingu. S Václavem Roučkem probrala, co ji vedlo k založení marketingové skupiny pro ženy, proč právě trenduje maskulinita a jak se mužství a ženství proměňuje nejen v reklamách.

14. červenec 2024 48:56

Jediný můj úkol je užívat si každodenního života, říká Jiří Burian alias Kapitán Demo

Hostem Pochlap se byl hudebník, skladatel a producent Jiří Burian. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak prožíval vzestup Kapitána Dema, jak se mu nahrávalo album se svým otcem a synem a proč podle něj potřebují muži obejmout.