Po čuni
27. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Po čuni! speciál Štěrkovna Open Music: Dvacet let festivalu

Součástí dvacátého ročníku festivalu Štěrkovna Open Music je ŠOM Club Lenzing, který je klubovým zázemím pro besedy a rozhovory. Druhý den se nejen k uplynulým dvaceti letem festivalu vrátili organizátoři David Moravec a Matěj Ostárek. O podpoře kulturních akcí promluvili Tomáš Straub a Lukáš Curylo. Kde vznikla myšlenka festivalu, kolik kapel vystoupilo na prvním ročníku a jakou mají organizátoři vizi do dalších let zjistíte ve videu.

41:39

Po čuni

Vydává: Magazín PATRIOT

Po čuni je podcast z Ostravy. Přímý, upřímný, opravdový. Hostem šéfredaktora Magazínu PATRIOT Jaroslava Baďury jsou osobnosti, které mají co říci.

Web

Před čtyřmi dny 50:19

Podcast Po čuni! v tramvaji! Máme v Ostravě nejlepší hromadnou dopravu v Česku?

Ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys byl hostem podcastu Magazínu PATRIOT v tramvaji. Nebo Magazín PATRIOT byl spíše hostem dopravního podniku? Jeli jsme od Karoliny osmičkou do Vřesiny a zpět, probrali historii, současnost, ale i budoucnost hromadné dopravy v Ostravě. Ostravský dopravní podnik byl první v zemi, který zavedl placení kartou, nebál se zrušit papírové jízdenky a přichází s novinkami, o kterých často v jiných velkých městech země teprve přemýšlí. Vznikne nová tramvajov...

Před týdnem 38:33

Po čuni! Co Čech, to majitel e-shopu? Tomáš Schwarz o Vánocích v srpnu i pilotování letadla

Jak vybudovat úspěšnou marketingovou agenturu? Jak se prosadit mezi velkými hráči, proč je dobré bojovat s představami klientů a přesvědčit je o správné cestě, jak změní marketing umělá inteligence a co má společného řízení agentury a pilotáž letadla? Je pravda, že jsme zemí statisíců e-shopů a co s námi udělá příliv nových agresivních e-shopů, například z Číny? Majitel ostravské agentury Upster Tomáš Schwarz byl hostem podcastu Magazínu PATRIOT Po čuni!

Před 2 týdny 30:58

Po čuni! Marek Kupka z Investhy o trendech v investování

Hostem podcastu Po čuni! byl partner společnosti Investhy Marek Kupka. Na co si dát pozor při investování, jaké nové služby Investhy nabízí a na co byste měli myslet, když se rozhodujete, jak zhodnotit své úspory?

Před 3 týdny 36:49

Po čuni! Bez servítků o tom, co se děje v Liberty a proč má stát na Karvinsku giga factory.

Do podcastu Magazínu PATRIOT Po čuni! přišel prezident Svazu průmyslu a dopravy České republiky Jan Rafaj. Otevřeně popsal svůj pohled na dění v huti Liberty, kde, ještě v dobách Mittalu, řadu let působil. Jak velká tragédie pro kraj a průmysl je zastavení huti? A co se bude dít dál? Proč se nemusí naprosta většina zaměstannců bát, že nebude mít práci? A proč je důležité, aby na Karvinsku v Dolní Lutyni vyrostla obří fabrika na výrobu baterií do elektroaut?

9. srpen 2024 35:36

Po čuni! Hejtman Josef Bělica o rodném Havířovu, velké politice i o tom, co mu dal sport

Hostem podcastu Po čuni! je hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica. Politikem, a v počátcích jen na komunální úrovni v Havířově, se stal teprve před deseti lety. Za tu dobu se však dokázal stát opakovaně primátorem Havířova, poslancem Parlamentu České republiky a nedávno i hejtmanem Moravskoslezského kraje. Pokud bude na konci září v krajských volbách úspěšný, ponechá si všechny tři funkce, nebo se něčeho vzdá? Co mu dal i vzal sport, v němž se věnoval závodně karate, proč vlastně šel d...

31. červenec 2024 32:28

Po čuni! Čím teď žije Robin Ferro a kdy obživnou Tři tygři?

Do podcastu Magazínu PATRIOT Po čuni! přišel ostravský herec Robin Ferro. Věděli jste, že vyrůstal ve valašské vesnici Zubří? Jaké to bylo, když si tam jeho maminka přivedla za manžela Itala? Cesta za herectvím byla poměrně klikatá, ale kamarádství se spolužákem z konzervatoře Štěpánem Kozubem bylo zásadní. "Chodili jsme spolu po ostravských ulicích a parodovali lidi," vzpomíná Robin Ferro. Jak prožívá nelehké situace v improvizačních show a kdy se jako herec cítí nejlépe?

28. červenec 2024 01:02:15

Po čuni! speciál Štěrkovna Open Music: zpěvák kapely Nebe Petr Harazin

Součástí dvacátého ročníku festivalu Štěrkovna Open Music je ŠOM Club Lenzing, který je klubovým zázemím pro besedy a rozhovory. Poslední den festivalu byl hostem Hany Halfarové frontman havířovské kapely Nebe Petr Harazin.

26. červenec 2024 41:45

Po čuni! speciál Štěrkovna Open Music: Trvale udržitelná zábava

Součástí dvacátého ročníku festivalu Štěrkovna Open Music je ŠOM Club Lenzing, který je klubovým zázemím pro besedy a rozhovory. O tom, jak se dělá a také podporuje trvale udržitelná zábava, debatovali na nejmladší scéně festivalu Kateřina Kupková, ředitelka Lenzing Biocel Paskov a ekolog festivalu Štěrkovna Open Music Jan Halfar. Moderuje Eva Halfarová.

26. červenec 2024 42:42

Rock i metal v novém koncertním sále? Proč ne, říká ředitel Janáčkovy filharmonie Ostrava

Podcast Po čuni! si tentokrát pozval ředitele Janáčkovy filharmonie Ostrava Jana Žemlu. Rekonstrukce Domu kultury města Ostravy byla před několika dny stvrzena oficiálním poklepáním základního kamene - nyní už nic nemůže unikátní stavbu z dílny amerického architekta Stevena Holla ohrozit? Na jaké koncerty se můžeme v novém koncertním sále těšit? Kdo kromě filharmoniků tu bude vystupovat? A dokáže se multifunkční kulturní dům uživit? A kdy si filharmonici, dislokovaní v provizorních prostorách...