• Podcasty
  • PMS – Po mateřských stopách
PMS – Po mateřských stopách
NejnovějšíSezóna 2Včera

Poslechněte si podcast: #164 Opustila rodnou zemi, aby našla štěstí. Nakonec se musela poprat se ztrátou, která jí změnila život

Před více než třiceti lety odešla za láskou a novým životem do Holandska. Po čase jí ale tragická nehoda vzala to nejcennější – dospívajícího syna. V intimním rozhovoru otevírá bolavou minulost, mluví ale i o lásce a hledání nové životní cesty, která jí pomohla přečkat nejtemnější chvíle. Hostem mateřského podcastu je Jana Schrevel Truhličková.

31:18

PMS – Po mateřských stopách

Vydává: Novinky.cz

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a jejími hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz

Web

Sezóna 2Před týdnem 01:04:48

#163 Zásobená lékárna a pevné nervy. Na podzimní stonání dětí je dobré se připravit

S příchodem podzimních měsíců a nástupem dětí do institucí se rodičům vrátily přes léto zapomenuté starosti s častým stonáním potomků. Imunita se ale sama nevytvoří, a tak nezbývá než se obrnit a období přečkat. V nové epizodě mateřského podcastu se dozvíte, jak odlišně se k nemocím přistupuje v rodinách i ve školkách.

Sezóna 2Před 3 týdny 01:03:30

#162 Problémů se stravováním mezi dětmi přibývá. Řešení je individuální

Problémy se stravováním dětí řeší mnoho maminek. Příčina se často hledá hůř než jehla v kupce sena a řešení jsou individuální. Projekt, který se zaměřuje na různorodé problémy spojené s jídlem od narození až do dospělosti přišla do mateřského podcastu Novinek představit jeho zakladatelka Jitka Ludvíčková.

Sezóna 218. září 2024 50:36

#161 Nahrává originální audio pohádky. Dětem pomáhají se zklidněním a vnímáním vlastního těla

Uspávání je jedním z oříšků rodičovství. Hledání správného nastavení může být pro některé rodiče náročné a dlouhé. Maminky si mezi sebou předávají tipy a na trhu je nespočet pomocných produktů. Jedním z nich jsou audio pohádky doprovázené krátkou relaxací, které tvoří dvojnásobná máma Zuzana Šrýtrová.

Sezóna 211. září 2024 57:29

#160 Nejprve dítě, potom netradiční svatba. K oltáři ji ve městě hříchu doprovodil Elvis

Ne každý touží po pohádkové svatbě s tradicemi a hromadou hostů. Jednou z variant, jak se rychle a zábavně vzít, je odletět do Las Vegas. Nutností jsou jen pasy, letenky a peníze na poplatky a pronájem kaple, pak už nezapomenutelnému zážitku nic nebrání. Detaily z pětidenní cesty za prstýnkem sdílí v podcastu Po mateřských stopách Žaneta Stratílková.

Sezóna 24. září 2024 01:00:09

#159 Příběhy mateřského léta: Cestovní nočník, cirkulující fontány a pedikúra s dítětem na klíně

Pomalejší tempo letních dnů vystřídal zářijový shon. Papírnictví jsou plná rodičů odškrtávacích seznamy, na přechodech u škol řídí dopravu policisté, MHD je opět plné omladiny a matky odcházejí z adaptací ve školkách zadržující slzy, než zajdou za první roh. V odlehčené epizodě mateřského podcastu vypráví své příběhy z léta i dětství moderátorské duo Tereza se Žanetou.

Sezóna 228. srpen 2024 32:52

#158 Po večerech organizuje dobrovolníky, kteří doučují děti z dětských domovů

Než přivede na svět třetího potomka, čeká ji náročné září. Bude shánět dobrovolníky a spojovat je s dětmi v dětských domovech. Jejich doučování se již osvědčilo a pomohlo mnoha dětem k lepším studijním výsledkům. Kromě nejžádanějších jazyků nabízejí třeba i hodiny programování. Hostem podcastu Po mateřských stopách je Denisa Šústová z Mise naděje.

Sezóna 221. srpen 2024 39:59

#157 Lidem přibližuje zdravější potraviny a vegetariánskou kuchyni. Začalo to víkendovým pečením rodině

Po rodičovské se plánovala vrátit do práce v marketingu, nakonec ale skončila zcela dobrovolně u plotny. Její recepty necílí na široké publikum, ale především na lidi, kteří více přemýšlí nad zdravým stravováním. Pozvání do mateřského podcastu Novinek přijala dvojnásobná máma, blogerka a autorka kuchařek Lucie Nováková.

Sezóna 214. srpen 2024 51:21

#156 Neplodný je dnes každý pátý pár. Cesta za rodičovstvím může být letitý boj

Šest let se snažila o miminko. Vyslechla si, že jde asi o osud. Dostávala rady, aby na to nemyslela, prošla vyšetřeními i léčbou, zkoušela cvičení, doplňky stravy, alternativní medicínu, umělé oplodnění i babské rady. Bez úspěchu. Dnes je ale mámou. Jaká cesta k tomu vedla a proč bychom měli o neplodnosti mluvit, sdílí v rozhovoru Dominika Trčková.

Sezóna 231. červenec 2024 46:09

#155 Na rodičovské se vydala po stopách barefoot obuvi. Česko je v tom velmoc, říká

Při hledání vhodných bot pro své batole se dostala až k nabídkám zahraničních výrobců, tenkrát ještě zcela nedostupných na českém trhu. Deset let poté vlastní zajetou prodejnu a e-shopy s barefoot botami pro děti i dospělé. K podnikání po čase přizvala i svého muže, se kterým mají tři dcery. Hostem mateřského podcastu je podnikatelka Klára Borlová.