Novinky.cz
Epizoda 6621. červen 2021

Poslechněte si podcast: Petříček: Hamáček z kauzy Vrbětic vyšel se ztrátou důvěry

Uspěje sociální demokracie ve volbách a prolomí v čele s předsedou a ministrem vnitra Janem Hamáčkem pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny? A jaká je ve straně po sjezdu a před volbami atmosféra? Hostem podcastu Politalk byl bývalý ministr zahraničí a sociální demokrat Tomáš Petříček.

30:46

Novinky.cz

Vydává: Novinky.cz

Zpravodajský server Novinky.cz připravil pro své čtenáře sérii podcastů. Posluchači se mohou těšit na souhrn bizarních událostí, povídání z cest, politické komentáře a mnohem více.

Web

Epizoda 54127. únor 2023 04:58

OČIMA SAŠI MITROFANOVA: Sbohem a šáteček a ani to nebylo překrásné

V sobotu se na pražské Letné sešlo několik tisíc lidí, aby vyjádřili podporu statečným ukrajinským vojákům a civilistům. Šestapadesát procent dotázaných podporuje v Česku podle průzkumu agentury Median pro Česky rozhlas západní dodávky zbraní pro Ukrajinu. 

Epizoda 54025. únor 2023 05:02

OČIMA SAŠI MITROFANOVA: Na ruský pytel platí jen hrubá záplata

V končícím týdnu se definovala podoba nadcházející konfrontace mezi silami prosazujícími svobodu a silami, které svobodu neuznávají. Ano, tak prosté to je. Shodou okolností se v jednom dni sešly projevy ruské hlavy státu Vladimira Putina a amerického prezidenta Joea Bidena.

Epizoda 53924. únor 2023 02:22:24

Zbytečná Válka: Rok od invaze

Od ruské agrese na Ukrajinu uběhl rok. Uplynulých 365 dní, výhledy do budoucna, globální i lokální bezpečnostní, politické a ekonomické debaty rozebírají hosté Michaela Rozsypala: Lenka Klicperová, Tomáš Pojar, Jiří Baloun, Milan Mikulecký, Alex Švamberk, Alexandr Vondra, Petr Zahradník, Michal Macenauer a Michael Romancov.

Epizoda 53820. únor 2023 04:23

Očima Saši Mitrofanova: Pavel mezi psem a vlkem

Zvolený prezident Petr Pavel vyslyšel pozvání pořadatelů Mnichovské bezpečnostní konference a minulý pátek a sobotu strávil v bavorské metropoli mezi nejdůležitějšími politiky Evropy a světa.

Už jen nezpochybnitelné znásobení váhy České republiky, které s Pavlem do mezinárodních vztahů přichází, by stačilo ke kladnému zhodnocení první velké akce zvolené hlavy státu v cizině. Jenže to nebylo všechno.

Epizoda 53718. únor 2023 31:11

Vondrák: V ANO jste sluha, nebo nepřítel. Některé metody inklinují k totalitě

V ANO vládne triumvirát složený z šéfa Andreje Babiše a místopředsedů Aleny Schillerová a Karla Havlíčka. Novinkám to v podcastu Politalk řekl poslanec hnutí a moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák s tím, že jste v hnutí buď sluha, nebo nepřítel. V rozhovoru připustil také v spolupráci s ODS, pokud by sám v hnutí skončil. A rozpovídal se i o směřování ANO, které by si podle jeho slov nyní ve vládě vedlo podobně jako pětikoalice. 

Epizoda 53618. únor 2023 04:25

Očima Saši Mitrofanova: Kreml lká nad osudem ruské kultury v cizině, doma ji ničí sám

Čtenář, divák a posluchač v Ruské federaci, který nemá nebo nechce mít přístup k jiným než státním zdrojům, žije v přesvědčení, že všechna díla ruské kultury jsou mimo hranice jeho země buď zakázána, nebo zamlčována, či rovnou fyzicky likvidována.

Epizoda 53413. únor 2023 05:02

OČIMA SAŠI MITROFANOVA: Moranu je příjemné hodit do řeky, ale zima přijde znovu

Na sociálních sítích je vidět nejedno oznámení, že rozloučením se zimou a dnem radosti bude pro pisatele nikoli začátek astronomického jara, ale 9. březen, kdy bude slavit s dobrou náladou a dobrým pitím. 

Epizoda 53311. únor 2023 05:00

OČIMA SAŠI MITROFANOVA: Život v Rusku stojí za starou belu, proto nemá cenu

Po rozpoutání války, kterou téměř před rokem začalo Rusko proti Ukrajině, vrostl zájem českých uživatelů internetu o autentická videa z ruského prostředí. Takových videí lze najít velké množství. Často se u lidí, kteří je zhlédli, setkávám s nepochopením. Žádají o vysvětlení, protože to, co vidí a slyší, je v rozporu s jejich chápáním smyslu života a lidských hodnot obecně.

Epizoda 5328. únor 2023 29:31

ZBYTEČNÁ VÁLKA: Ruská agrese pomohla ke sblížení Polska a Ukrajiny

Polsko je zemí, která nejvíce podporuje Ukrajinu. Proč tomu tak, je i když obě země měly v minulosti spory se v podcastu Zbytečná válka vysvětlovat ředitel Polského institutu v Praze Maciej Ruczaj, který studoval na Karlově univerzitě.

Epizoda 5316. únor 2023 04:51

OČIMA SAŠI MITROFANOVA: Stínový box v očekávání novot

Zvolený prezident Petr Pavel ještě není ve funkci. Ani být nemůže. Inaugurace, tedy uvedení do úřadu, což znamená oficiální nabytí všech práv, povinností a pravomocí, které český prezident má, proběhne 9. března tohoto roku. Přesto se rozšířil zajímavý úkaz.