PoliTalk
Epizoda 1014. červen 2021

Poslechněte si podcast: Petříček: Hamáček z kauzy Vrbětic vyšel se ztrátou důvěry

Uspěje sociální demokracie ve volbách a prolomí v čele s ministrem vnitra Janem Hamáčkem pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny? A jaká je ve straně po sjezdu a před volbami atmosféra? Hostem podcastu Politalk byl bývalý ministr zahraničí a člen sociální demokracie Tomáš Petříček.

30:15

PoliTalk

Vydává: Novinky.cz

Rozhovory s politiky o aktuálních tématech. Provázet jimi vás budou naši političtí redaktoři.

Web

Epizoda 131Dnes 33:38

Bělobrádek: STAN dělá vnitřní opozici a parazituje na vládě

Hnutí STAN svou předvolební kampaní parazituje na vládě. Podle lidoveckého poslance Pavla Bělobrádka, kdyby to dělaly stejně všechny koaliční strany, vláda by se rozpadla. V pořadu PoliTalk také vysvětluje, proč je Marian Jurečka dobrý ministr, ale špatný předseda KDU-ČSL.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz

Epizoda 130Před třemi dny 48:59

Rychlejší digitalizace? Brzdí ji nemotivovaní úředníci, říká ředitel DIA

Už za měsíc začne fungovat nová mobilní aplikace Portál občana pro snazší komunikaci s úřady. Po eDokladech je to další viditelný počin nové Digitální informační agentury (DIA), která za pár dní oslaví rok od startu svého fungování. V čem zatím vidí její ředitel Martin Mesršmíd největší brzdu digitalizace?  S čím se jako člověk, který poprvé pracuje ve státní správě, stále nemůže srovnat? A jak má digitální stát ve výsledku fungovat? I na tyto otázky odpovídal v pořadu PoliTalk.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz

Epizoda 129Před týdnem 58:11

Vláda jde od debaklu k debaklu. I ona nám pomáhá k vysokým preferencím, míní Havlíček

To, co páchá Putin na Ukrajině je neomluvitelné, ale Západu chybí plán B – říká první místopředseda hnutí ANO, Karel Havlíček. Ví, jak přivést Rusko k jednání o příměří? A zaslouží si vláda a český prezident pochvalu za iniciativu dodávek munice pro Ukrajinu? I na to se zeptala Eva Mikulecká v pořadu PoliTalk. Řeč byla i o aktuálních vztazích se Slovenskem nebo vysokých preferencích hnutí ANO.

Celý rozhovor si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz

Epizoda 128Před 3 týdny 04:00

Dominik Hašek pro Novinky: Budu kandidovat do Senátu

Bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek potvrdil v podcastu PoliTalk, že se letos chystá vstoupit do politiky. Za TOP 09, nebo koalici SPOLU bude kandidovat do Senátu. Oficiálně chce vše oznámit příští měsíc.

Celý rozhovor s Dominikem Haškem najdete v předchozí epizodě.

S videem vychází také na serveru Novinky.cz 

Epizoda 12729. únor 2024 32:25

Jasná odpověď Dominika Haška na stížnost ruských hokejistů: Všichni jste odpovědní za zločiny své země!

Bývalý úspěšný hokejový brankář a olympijský vítěz Dominik Hašek se znovu zapojuje do diskuse kolem války na Ukrajině. V otevřeném dopise, který zveřejňuje exkluzivně na Novinkách, odpovídá ruským juniorským hokejistům. Ti nedávno poslali stížnost prezidentovi Mezinárodní hokejové federace (IIHF) Lucu Tardifovi s řadou dotazů, které se týkají toho, že stále nesmějí nastupovat do mezinárodních soutěží. Proč se rozhodl dopis sepsat a proč by měla NHL platit Ukrajině odškodnění? To je hlavní téma rozhovoru pro PoliTalk.

Rozhovor s videem a dopisy Dominika Haška jsou k dispozici exkluzivně na serveru Novinky.cz

Epizoda 12526. únor 2024 33:09

Schillerová: Když nás lidi zvolí, vrátíme EET. A modernější

EET byla třešnička na dortu v našem boji s šedou ekonomikou, musíme se k tomu vrátit, říká bývalá a dnes stínová ministryně financí Alena Schillerová (ANO) v podcastu PoliTalk. Vzhledem k tomu, že věří, že ve volbách hnutí ANO uspěje a bude si vybírat koaličního partnera, tak už na změnách pracuje. V rozsáhlém rozhovoru komentovala i možnost koalice s SPD a ODS, „kampeličku“ premiéra Petra Fialy nebo dva roky trvající konflikt na Ukrajině a hrozbu Ruska.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz

Epizoda 12415. únor 2024 52:53

Je čas změnit sněmovní pravidla, myslí si Černochová

Společnost je od covidové krize rozštěpená, frustrovaná a agresivní. A to je i důvod, proč jednání poslanců jsou často vyhrocená a příkop mezi opozicí a vládní koalicí tak hluboký, říká ministryně obrany Jana Černochová. I proto podle ní uzrál čas, aby se konečně změnil jednací řád dolní komory Parlamentu. V rozsáhlém rozhovoru v podcastu PoliTalk okomentovala svoji návštěvu Izraele, probíhající řízení Evropské komise ohledně nákupu armádních vrtulníků Bell, nebo své priority v dalším vyzbrojování armády. A co by vzkázala Donaldu Trumpovi, který prohlašuje, že USA pod jeho vedením nepomohou státům, které neplní závazky vůči NATO?

Celý díl si můžete pustit také na videu na serveru Novinky.cz 

Epizoda 1237. únor 2024 45:47

Válek: Zdanění tichého vína je na spadnutí

I přes počáteční nesouhlas některých stran se blíží dohoda na zdanění tichého vína. V podcastu PoliTalk pro Novinky.cz to řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Natáčel se ve čtvrtek 1. února. Představit chce reformu geriatrie, na kterou přiklepla vláda peníze. Vzniká také nový Ústav sociálních informací a statistiky.

Tento díl si můžete přehrát také na serveru Novinky.cz

Epizoda 1227. únor 2024 31:22

Vlček: Měli bychom v koalici uklidnit emoce

Pozice zmocněnce pro euro je důležitá pro debatu o přínosech a negativech přijetí eura, říká v rozhovoru pro Novinky místopředseda Starostů a nezávislých Lukáš Vlček. V koalici by se měly podle něj uklidnit emoce a položit na stůl argumenty. Rozhovor vznikl ještě před úterní večerní schůzkou špiček koalice, které se v rámci dohodovacího řízení domluvily na tom, že funkce zmocněnce pro euro zřízena nebude.

Tento díl si můžete přehrát také na serveru Novinky.cz 

Epizoda 12119. leden 2024 52:12

Fiala: Nehraju na to, aby mi lidé zatleskali

Jsou ve zbraňové legislativě mezery? Jak vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) vysvětloval svou přítomnost na večírku ministerstva práce po tragédii na Filozofické fakultě? A jaký má premiér vztah ke zbraním? O tom a o vyhlídkách České republiky v příštím roce hovoří v podcastu Politalk předseda vlády a ODS Petr Fiala.