Host Frekvence 1
10. leden 2022

Poslechněte si podcast: Petr Vacek: Velcí umělci jsou vždy laskaví. Jsou tak dobří, že nemají potřebu si léčit komplexy

Dnes ráno za námi do studia přišel herec, režisér, spisovatel, scénárista a dramaturg Petr Vacek. S Lubkou a Mírou si povídali o tom, jak si užívá zimu. Jezdí rád ještě na běžky? Komu by on sám nejraději uděloval ceny? Kolikáté narozeniny by včera oslavil Karel Čapek? Jaké bylo zkoušení představení Ze života Čapka? Čím to, že je právě tohle představení tak povedené? Jak moc je aktivní na instagramu? Čím se baví jeho děti? Kolikrát mu utekl had? A psali mu lidi kvůli Poslednímu slovu? Poslechněte si celý rozhovor.

28:24

Host Frekvence 1

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Dnes 11:31

Daniela Kolářová: Jaromír a Zdeněk na sebe nežárlí. Jsou kamarádi

Hostem ranní show Frekvence 1 byla herečka Daniela Kolářová, která zavzpomínala na své první auto. Dále nám prozradila, jakým způsobem se nejraději pohybuje po Praze, do jaké země by se ráda vrátila a rozpovídala se o zkušenostech ze showbyznysu. Poslechněte si rozhovor.

Včera 14:42

Patrik Augusta: Jako každý Čech se na mistrovství u nás moc těším. Věřím, že budeme úspěšní

Patrik Augusta, trenér hokejové dvacítky, byl naším ranním hostem. Kolik se za zápas spotřebuje puků? Proč hokejisté více slaví bronz než stříbro? Má vytipované nějaké adepty do české hokejové reprezentace? Co dělá trenér během zápasu? Je domácí hokejové prostředí na mistrovství výhodou? Kolik času potřebují kluci, aby se dobře sehráli? Poslechněte si rozhovor.

Před čtyřmi dny 14:49

Martínek a Slabyhoudek: Baví nás více Superlov, protože jsme s kolegy v týmu

Tentokrát jsme si procvičili mozkové závity. Do studia za námi dorazili pánové Lišák a Vševěd alias Václav Slabyhoudek a Jiří Martínek z televizní show Na lovu a Superlov. Prozradili nám, jak probíhal casting, zvykli si už na přezdívky z televizní soutěže? Jaké předměty ve škole neměli rádi? Mají raději klasickou verzi Na lovu nebo Superlov? Poslechněte si rozhovor.

Před pěti dny 12:21

Tomáš Voves: Nejlepší hráči v para-badmintonu jsou Korejci, Japonci a Číňané

Dnes jsme si povídali o para-badmintonu s organizátorem Czech Para Badminton Open Tomášem Voves. Kolik procent hráčů tvoří vozíčkáři? Jaké speciální pomůcky musí hráči mít? Jak moc se liší v para-badmintonu pravidla od běžné hry? Jak jsou organizátoři připraveni na turnaj, který je čeká 27. a 28. dubna v Brně? Poslechněte si rozhovor.

Před šesti dny 14:23

Tereza Salte: Nejpyšnější jsem na své syny. Rodina je a vždy bude číslo jedna

Ráno jsme si povídali s influencerkou, blogerkou a spisovatelkou Terezou Salte. Jak vypadá typická norská snídaně? Jak se v Norsku podniká? Jak se tvářili v nemocnici, když se jí povedlo prolomit bariéru a rodiče mohli se svými dětmi pobývat na pokoji? Na čem nejhorším v nemocnici spala? Na jaký projekt je nejpyšnější? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 16:01

Roman Vaněk: Zdravíčkářský byznys brutálně míří na ženy a je blbý, trapný a nesmírně nebezpečný

Ráno jsme na Frekvenci 1 měli plné gastronomie. Zavítal za námi do studia šéfkuchař Roman Vaněk. Prozradil nám, jak nejlépe udělat vejce natvrdo, která se u Čechů těší velike oblibě. Ví, jaké má na Google jeho Pražský kulinářský institut hodnocení? Co je to "zdravíčkařský byznys"? Jak se stát dobrým kuchařem, potřebuji opravdu talent? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 12:35

Bořivoj Čermák: Ostrava mě oslnila svou přímostí. Lidé vám hned řeknou, co si myslí

Ráno za námi zavítal do studia mladý herec Bořivoj Čermák, syn herce Hynka Čermáka. Prozradil nám, proč nechtěl být hercem, jestli má s tátou nějaké společné vlastnosti? Proč se rozhodl odejít do ostravského Divadla Mír a spolupracovat s Třemi Tygry? Na jaká představení mohou diváci zajít v Praze? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 13:21

Milena Steinmasslová: Nominace na Českého lva byla pro mě obrovské a ničím neředěné štěstí

Dnes jsme si povídali s herečkou a držitelkou Českého lva Milenou Steinmasslovou. Jak moc velkou radost jí soška udělala? Má už pro ni čestné místo na poličce? Popsala nám, co se děje v zákulisí, když oceněný opustí pódium. Měla připravenou řeč? Co ji v nasledujících měsících čeká nového? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 15:00

Petr Kolečko: Ze seriálu MOST! se stal společenský fenomén

Ráno za námi do studia dorazil herec a náš kolega moderátor Petr Kolečko. Je pro něj těžké vstávat brzo ráno? Má jeho kolega Michal Suchánek nějakou špatnou vlastnost? Pamatuje si na svou prvotinu, kterou napsal? Proč nepoužívá sociální sítě? Píše scénáře jen pro sebe, nebo i pro jiné? Co považuje za svůj největší úspěch? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 11:22

Petra Špalková: Hrát s vlastní dcerou je náročnější, ale zároveň báječné

Ráno nás ve studiu navštívila herečka Petra Špalková. Prozradila nám, jaký filmový žánr má nejradši, jak se natáčelo v covidovém období, jestli je výhoda pracovat se svou dcerou a také se rozpovídala o oblíbených místech v Ostravě. Poslechněte si rozhovor.