dCast
Sponzorováno6. říjen 2021

Poslechněte si podcast: Peter Hajduček: Více než milion mladých lidí si koupí tenisky a obchoduje s nimi dále

Měli byste investovat do bitcoinu nebo do tenisek? A jaké tenisky jsou nejžádanější a nejdražší? Zakladatel obchodu Footshop Peter Hajduček nám přiblížil trh s celým streetwearem. Dále se dozvíte, jak ve Footshopu pracují s influencery a co plánují se svojí druhou značkou Queens, která se soustředí na dámský streetwear.

26:01

dCast

Vydává: Deloitte CZ

Podcasty Deloitte Česká republika.

Web

14. červen 2023 25:56

Peter Podprocký a Milan Kulhánek: Dneska je pro firmy mnohem více důležité know-how než studium na vysoké škole

Dnešní díl se bude věnovat programování, vzdělávání, ale také tomu, jak moc je pro kariéru podstatný obor studia. A samozřejmě tomu, co se skrývá pod názvem 42 Prague a jak s tím souvisí Deloitte. Alžběta Honsová dnes přivítala Petera Podprockého, který je CEO vzdělávací nezisková organizace 42 Prague. Druhým hostem je Milan Kulhánek, Partner v oddělení poradenských služeb Deloitte zodpovědný za poradenství v oblasti provozních činností a strategie.

29. květen 2023 27:26

Miroslav Svoboda a David Krajíček: Rodinné firmy nás okouzlily

Rodinné firmy představují svět, kde jde o vybudování hodnot pro další generace a smyslem jejich podnikání je zajištění a seberealizace členů rodiny a jejich nástupců. Jejich odolnost je pak dána úctou k tradici a silnými lidskými hodnotami, na kterých rodinné firmy stojí. A to vše v silném spojení s místem, kde podnikají a s lidmi, kteří tam žijí. O důležitosti rodinných firem pro rozvoj ekonomiky a také o chystaném summitu rodinných firem si povídají Country leader Deloitte, Miroslav Svoboda a managing partner DK Family Office, poradenské kanceláře pro majetné rodiny, David Krajíček.

26. květen 2023 25:42

Risk tým Deloitte: Dora je první komplexní řešení pro finanční instituce

Martina Chitu, Viktor Paggio a Štěpán Pekárek z Risk Advisory týmu v Deloitte v tomto speciálním podcastu rozebrali nařízení DORA. Koho se bude týkat? Jak podpoří digitalizace bankovnictví? Co by teď měly finanční subjekty dělat, aby nařízení splnily? Jaké budou sankce za nesplnění? A co se bude měnit IT Risk Managementu? Pusťte si do uší odpovědi!

23. květen 2023 33:26

Antonín Kučera z Livesport: Business Intelligence vnímám jako mozek firmy

Dnešním hostem dcastu byl Antonín Kučera, Head of Business Intelligence ve společnosti Livesport. Česká technologická firma, která dodává sportovní výsledky uživatelům po celém světě dosáhla v roce 2021 obratu 1,6 miliardy. Moderátor Tervel Šopov chtěl samozřejmě zjistit, jak v takto velké firmě BI funguje. Pusťte si to do uší i vy!

10. květen 2023 24:50

Radek Pavlíček: Asistivní technologie se staly rychle dostupnými, velkým tématem je poskytování textových alternativ pomocí umělé inteligence

V dnešním díle Jana Morávková přivítala odborníka na digitální přístupnost pro nevidomé a slabozraké, Radka Pavlíčka. Ten je zakladatelem blogu poslepu.cz, který se zaměřuje na přístupnost webů, aplikací a a informací pro uživatele se specifickými potřebami. Pracuje ve středisku Teiresiás na Masarykově univerzitě, v jehož prostorách se každoročně koná běh Agory – unikátní vzdělávací akce, zaměřené na tématiku využití informačních a komunikačních technologií uživateli se zrakovým postižením, jejímž hrdým partnerem je i Deloitte.

3. květen 2023 32:14

Michal Čábela a Viktor Paggio: Směrnice NIS2 se dotkne všech subjektů, které mají více jak padesát zaměstnanců

Nové technologie a hrozby, rostoucí počet a rozsah kybernetických útoků a závislost kritických sektorů na digitálních technologiích - to vše jsou důvody, proč byla na evropské úrovni přijata nová, přísnější regulace kybernetické bezpečnosti v podobě směrnice NIS2. Koho se bude týkat a kdo bude podléhat regulaci? Jak bude probíhat implementace do českého právního systému? A jaké hrozí sankce za nedodržování? Michal Čábela a Viktor Paggio rozebrali tuto regulaci ze všech úhlů pohledu! Pusťte si to do uší.

1. březen 2023 24:50

Jan Rája: Čeští včelaři jsou zvyklí využívat chemická léčiva, v Apis Innovation se to snažíme změnit

Česko je silnou včelařskou zemí, ale s řadou včelařských přístupů, které odpovídají situaci před několika desetiletími, a to včetně používání chemických přípravků. Včelaři Jan Rája a biolog Roman Linhart se to rozhodli změnit. Založili firmu Apis Innovation a vyvinuli termosolární úl. Za tento počin obdrželi i ocenění Impact Star v rámci programu Deloitte Technology Fast 50. Jak to celé funguje? Jaké největší překážky musela firma překonat? A co expanze do zahraničí? Katka Novotná a Jana Morávková pro vás tohle všechno zjistily. Tak si to pusťte do uší!

15. únor 2023 30:24

Richard Trelo: Citi se dokáže postarat o firmu od začátku do konce

Tentokrát jsme zpovídali Richarda Trela, který působí v rámci banky Citi v týmu Digital. Ten se zaměřuje na rychle rostoucí digitální firmy a start-upy. Jaká byla geneze týmu Digital a jaká je Richardova role v něm? Liší se nějak způsob spolupráce nebo služby pro tento segment? Čím jsou tech společnosti a startupy pro banku zajímavé? A jak vnímá Citi jakožto partner programu Deloitte Technology Fast 50 českou startupovou scénu? Jirka Sauer a Jana Morávková probrali s hostem i to, jak technologie mění samotnou banku a proč je financování a podpora tech scény klíčová. Pusťte si to do uší!

1. únor 2023 22:10

Ondřej Krátký: Liftago.network je spotový trh, který v logistice dosud neexistoval

Jak funguje služba Liftago.network? Jaký je byznys model? Kolik má aktuálně služba partnerů? A co na službu říkají taxikáři? Host aktuálního dcastu byl Ondřej Krátký, zakladatel společnosti Liftago. Tato digitální platforma se na českém trhu etablovala jako taxi aplikace umožňující svým zákazníkům vybrat si řidiče. Před nedávnem však společnost představila koncept Liftago.network, který buduje přepravní síť, kde mohou spolupracovat všichni, kdo přepravují zboží a lidi ve městech. Zní to jako hudba budoucnosti? Pusťte si to do uší víc!

19. leden 2023 33:36

Jakub Machka a Michal Čábela: Zdravotnický personál není úplně zvyklý si měnit hesla, je potřeba změnit historické návyky

Jaký je aktuální stav kybernetického zabezpečení v nemocničních zařízeních? Jak změní tento segment směrnice NIS2? Jak se k tématu staví stát? Co přesně dělá manažer kybernetické bezpečnosti ve fakultní nemocnici? A jaké jsou nejčastější cíle hackerských útoků? Hosty podcastu byli Jakub Machka, který se stará o kybernetické zabezpečení ve fakultní nemocnici Plzeň a Michal Čábela, který je ředitel v Risk týmu v Deloitte. Pusťte si to do uší.