Hobby magazín
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Orchideje mají rády polostín a speciální kůrový substrát. Ocení i terárium

Pokud se růžím říká královny květin, jsou orchideje jejich císařovny. Ty jistě nekrásnější najdeme v jejich domovině nebo ve velkých profesionálních sklenících. Nemusíme se ale bát ani jejich domácího pěstování. Jen je třeba dodržovat pravidla.

03:06

Hobby magazín

Vydává: Český rozhlas

Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

Web

Včera 03:24

Jaká voda je pro bazény nejvhodnější a jak často pouštět filtraci?

Konečně je teplo a možná už začínáte stavět nadzemní bazény, případně je kupovat a přemýšlet nad tím, jakou vodou je napustíte. Ze studny? Vrtu? Vodovodního řadu? Nebo si necháte vodu přivézt přímo v cisterně z vodárny? Jaká voda je pro bazény nejvhodnější?

Před dvěma dny 03:08

Chladicí stropy jsou v oblasti ochlazování interiérů stále žádanější

Jak řešit příjemné teploty v domácnosti i v parném létě, pokud nechcete mít doma klimatizaci? Stále žádanějším řešením jsou stropní chladicí panely. V oblasti ochlazování interiérů jsou účinnější než chlazení podlahou pomocí reverzního chodu tepelného čerpadla. Provoz je navíc oproti klimatizaci výrazně levnější.

Před třemi dny 03:42

Chodíme spát se slepicemi, říkají chovatelé Jana a Jan Hruškovi z České Skalice. Mají jich sto

„Impulsem pro chov slepic byla moje maminka, která to má jako koníček,“ říká syn Jan. „Rád jí pomáhám, je to taková terapie. Začali jsme slepičky i dokupovat a něco jsme si i sami vylíhli.“

Před pěti dny 02:45

Do monitoringu sršně asijské se můžete zapojit i vy

Sršeň asijská je nebezpečným predátorem včel. Z toho důvodu je důležité tento invazní druh sršně mapovat a sršní hnízda likvidovat. Ochránci přírody proto v místech možného výskytu sršně asijské postupně rozmisťují pasti určené pro monitoring.

Před šesti dny 03:10

Chcete pěkný trávník? Poradíme, jak bojovat s mechem v trávníku a proč zalévat odstátou vodou

Sekat a zalévat. A když to budete dělat tři sta let, budete mít trávník jedna radost... takhle nějak se to radí. Ale co dělat, když chcete mít krásný trávník dřív?

Před týdnem 03:10

Zatravňovací dlažba osvěží váš pozemek a prospěje odvodu spodní vody

Přemýšlíte, jak během léta upravit okolí vašeho domu tak, abyste mohli pohodlně projet vozem do garáže, měli zpevněný povrch, a přitom jste měli kolem domu zeleň? To vše může vyřešit zatravňovací dlažba.

Před týdnem 03:07

Fasádu po zimě včas očistěte. Prodloužíte její trvanlivost

S jarním úklidem domu souvisí i očištění fasády. Je proto nejvyšší čas pořádně si po zimě prohlédnout fasádu a zjistit případná poškození.

Před týdnem 03:14

Dentální hygienistka pro psy: Přes zubní kámen mnohdy ani nejsou vidět zuby psa

Když zanedbáte péči o zuby svého psa, bývá následkem zánět dásní, parodontóza a vypadávání zubů. Podle dentální hygienistky pro psy Terezy Marešové může dojít i k otravě krve.

Před týdnem 03:29

Nevhodné palivo, špatná práce se vzduchem nebo designová kamna vám patřičné teplo a úspory nezajistí

Pomalu, ale jistě se otepluje, a tak se dá říci, že topná sezóna je ve své poslední třetině. Jaké jsou nejčastější nešvary majitelů kamen na tuhá paliva – ať už kamínek, sporáků či kamen krbových v výměníkem?

Před týdnem 03:04

Místo anglického trávníku rozkvetlá louka? Inspiraci hledejte za plotem

Zahrádkářské trendy se mění. Lidé chtějí místo anglického trávníku rozkvetlou louku. Už si nechtějí stěhovat na venkov svou městskou zahradu.