Offline Štěpána Křečka
15. březen 2023

Poslechněte si podcast: Jindřich Vobořil: Prohibice je špatný sociální experiment

Jindřich Vobořil patří mezi přední české odborníky na drogovou problematiku. Aktuálně zastává pozici Národního protidrogového koordinátora, na které působil již v letech 2010 až 2018. Rovněž je ředitelem Společnosti Podané ruce o.p.s., která poskytuje komplexní systém adiktologických služeb. Se Štěpánem si v podcastu povídali o závislostech a návykových látkách, ale také o edukaci, prevenci a právním rámci dnes vedeného boje s drogami.

01:14:37

Offline Štěpána Křečka

Vydává: BH Securities

Offline Štěpána Křečka - Váš zdroj inspirace a příležitostí nejen ze světa investování.

Web

Před týdnem 39:05

Miroslav Bárta: Hrozí pád západní civilizace?

Miroslav Bárta vystudoval egyptologii a pravěkou a raně středověkou archeologii na Univerzitě Karlově v Praze. V roce 2009 byl jmenován profesorem pro obor egyptologie. Intenzivně se zabývá vývojem a kolapsem komplexních společností, koordinuje interdisciplinární výzkumy Českého egyptologického ústavu a zabývá se též archeologickým a kulturně-historickým pozadím Starého Zákona. Je držitelem řady ocenění a autorem mnoha úspěšných knih. V tomto díle se Štěpán Křeček se svým hostem zaměřil na téma kolapsu civilizace. Diskutovali o vývoji evropské civilizace v posledních staletích a jaké výzvy ji čekají v budoucnosti. Hovořili také o možném kolapsu západních civilizací a zda by případný pád civilizace mohl Evropě prospět. Věnovali se také otázkám, co rozhoduje konflikty ve světě a jak Green Deal může být cestou k nezávislosti na diktátorských režimech.

Před 3 týdny 44:52

Ondřej Boháč: Kolaps stavebnictví v Česku?

Ondřej Boháč je český geograf a manažer. Od března 2017 je ředitelem Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy. Od roku 2006 pracoval jako student na pražském magistrátu ve funkci koordinátora Geograckého Informačního Systému, posléze se v roce 2011 stal poradcem prvního náměstka primátora Tomáše Hudečka, a když se tento stal v roce 2013 pražským primátorem, stanul Boháč ve funkci ředitele kanceláře primátora. V roce 2015 se stal zástupcem ředitele IPR a následně byl v prosinci 2016 jmenován šéfem institutu, funkce se ujal v roce 2017. V tomto díle Štěpán Křeček probíral nedostupnost bydlení v hlavním městě Praze a také vývoj cen nemovitostí. Jak moc brání památkáři rozvoji Prahy, jak je na tom stavební řízení v Česku a hrozí, že v budoucnosti bude Praha jen pro bohaté? To vše se dozvíte!

1. srpen 2024 47:57

Marek Orko Vácha: Jak bojovat s dezinformacemi?

Marek Orko Vácha je katolický kněz, teolog, skaut a také molekulární biolog. Specializuje se na otázky evoluční biologie, lékařské a environmentální etiky. Slouží jako farář lechovické farnosti a od října 2007 také jako farní vikář – kaplan, Římskokatolické akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora. Na akademické půdě působí ve funkci přednosty Ústavu etiky a humanitních studií 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, na které byl v letech 2010–2022 předsedou akademického senátu. V tomto díle se Štěpán Křeček bavil se svým hostem o tom, jak nebezpečná mohou být absurdní témata v těžkých časech, jak velký vliv má hybridní válka na Západ, ale taký vliv má dnešní uspěchaná doba na jedince. Řešila se ale také církev z trochu netradičního pohledu. Kdybychom objevili inteligentní život ve vesmíru, jaké by vyznával náboženství?

19. červenec 2024 44:11

Miroslav Bárta: Ztrácí Evropa sílu?

Miroslav Bárta vystudoval egyptologii a pravěkou a raně středověkou archeologii na Univerzitě Karlově v Praze. V roce 2009 byl jmenován profesorem pro obor egyptologie. Intenzivně se zabývá vývojem a kolapsem komplexních společností, koordinuje interdisciplinární výzkumy Českého egyptologického ústavu a zabývá se též archeologickým a kulturně-historickým pozadím Starého Zákona. Je držitelem řady ocenění a autorem mnoha úspěšných knih. V tomto díle se Štěpán Křeček bavil se svým hostem o tom, kam se aktuálně stáčí evropská politika a jak se daří zemím Evropské unie bojovat s migrací. Řeč ale byla také o ekonomice Spojených států amerických, které dominují v rámci globálního obchodu i přesto, že jejich ekonomika je v obrovských dluzích.

9. červenec 2024 48:01

Marek Orko Vácha: Vyvrátili vědci rasismus?

Do dalšího dílu podcastu Offline Štěpána Křečka přijal pozvání katolický kněz, teolog a molekulární biolog Marek Orko Vácha. Jak moc si jsou lidé na planetě Zemi příbuzní? Škodí nám přebytek a hojnost? O tom všem se diskutovalo v nové epizodě.

21. červen 2024 35:19

Tomáš Prouza: Porostou ceny potravin?

Tomáš Prouza je viceprezident Hospodářské komory a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. Dříve působil jako náměstek ministra financí a také jako národní koordinátor pro zavedení eura v České republice. V tomto díle přišla řeč na to, jaké ceny potravin máme v České republice v porovnání s ostatními zeměmi Evropské unie, jestli se u nás jídlem plýtvá, ale také třeba jak je na tom tuzemský cestovní ruch.

6. červen 2024 36:53

Tomáš Prouza: Dusí byrokracie českou ekonomiku?

Tomáš Prouza je viceprezident Hospodářské komory a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. Dříve působil také jako náměstek ministra financí a také jako národní koordinátor pro zavedení eura v České republice. Se Štěpánem si povídali o tom, co vše Česká republika vytěžila z Evropské unie za první 20 let svého členství, jak moc velký problém pro českou ekonomiku je byrokracie a jestli náhodou si tu byrokracii nevytváříme spíše sami.

23. květen 2024 01:09:51

Petr Bartoň: K současné populační politice 2/2

Petr Bartoň přednáší ekonomii na Univerzitě Karlově. Rovněž působí jako hlavní ekonom a autor podcastu SníDaně. Je absolventem University of Chicago a University of Cambridge. Se Štěpánem si povídali o současné populační politice a demografii.

16. květen 2024 52:53

Petr Bartoň: K současné populační politice 1/2

Petr Bartoň přednáší ekonomii na Univerzitě Karlově. Rovněž působí jako hlavní ekonom a autor podcastu SníDaně. Je absolventem University of Chicago a University of Cambridge. Se Štěpánem si povídali o současné světové populační politice a demografii.

2. květen 2024 58:29

Martin Kovář: Všechny scénáře jsou rozepsány 2/2

Martin Kovář je profesor historie a jeden z největších českých odborníků na dějiny 20. století. Přednáší na Vyoké škole ekonimcké v Praze. Je bývalým prorektorem Univerzity Karlovy. Je autorem podcastu Historie očima Martina Kováře a spoluautorem podcastu Nový svět. Se Štěpánem Křečkem diskutovali řadu otázek týkajících se současného dění ve světě v různých souvislostech amerických i evropských voleb.